Τα πήρε όλα! Εννιά εκατ. ευρώ, ενίσχυση του πρεστίζ του και πρωτιά στην Ελλάδα

Στέλιος Γρηγοριάδης15 Δεκεμβρίου 2023

Έχοντας προσθέσει περίπου 9 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του, έχοντας ανεβάσει κατακόρυφα το πρεστίζ του και έχοντας γίνει η κορυφαία ελληνική ομάδα σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης με 16 βαθμούς, συνεχίζει ο ΠΑΟΚ τη φετινή ξέφρενη πορεία του στο Κόνφερενς Λιγκ, δίνοντας πλέον ραντεβού με την ιστορία του και τον κόσμο του τον Μάρτιο στη φάση των 16.

Μετά και το 4-2 επί της Ελσίνκι, ο ΠΑΟΚ έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα στην ιστορία των Κυπέλλων Ευρώπης, που κερδίζει τέσσερα ματς εκτός έδρας στη σειρά, ενώ είναι και η πρώτη ελληνική ομάδα, που κερδίζει και τα τρία εκτός έδρας ματς σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Δεν είναι και λίγα τα ρεκόρ, ούτε και ασήμαντα...

Η χθεσινή αυτονόητη νίκη έγινε ζητούμενο, καθώς η ομάδα, μπαίνοντας νωθρά στον αγωνιστικό χώρο, “κατάφερε” να μείνει πολύ νωρίς πίσω στο σκορ, στην πρώτη επίθεση που επιχείρησε η Ελσίνικι. Ο Μιχαηλίδης απλώς παρακολουθούσε τον Ραντούλοβιτς και εκείνος με ωραίο συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κοτάρσκι. Έτσι, γιατί κι αυτό πρέπει να επισημανθεί, ο ΠΑΟΚ μπορεί να τερμάτισε θριαμβευτικά πρώτος στον όμιλό του, δέχτηκε όμως γκολ και στα έξι ματς που έδωσε.

Η συνέχεια δεν ήταν καλύτερη μέχρι το 30ο λεπτό. Ανοργάνωτος και χωρίς ένταση ο ΠΑΟΚ, ήταν ακίνδυνος και έχασε μόνο μία ευκαιρία με την εξ επαφής προβολή του Μιχαηλίδη, από κόρνερ του Ντεσπόντοφ, που “σημάδεψε” το δοκάρι. Μόλις, μετά το 30', έγινε ο κανονικός ΠΑΟΚ και άρχισε να παίζει καλό ποδόσφαιρο, αυτό που επακολούθησε ήταν λογικό. Στην πρώτη ωραία επίθεση είχαμε το σουτ του Ντεσπόντοφ που απέκρουσε ο γκολκίπερ της Ελσίνκι, στη δεύτερη το άχαστο που έχασε ο Κωνσταντέλιας σουτάροντας μόνος και από κοντά άουτ και στην τρίτη την ισοφάριση με ωραία προσπάθεια του Τάισον, ωραίο γύρισμα του Μειτέ και εξίσου ωραίο σουτ του Οζντόεφ.

Αλλά 15 λεπτά με ένταση στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αρκετά για να “καθαρίσει” ο ΠΑΟΚ το παιχνίδι. Μέσα σε σύγχυση ο Μπράντον έσπρωξε την μπάλα στον “Ντέλια” κι εκείνος με το αριστερό την έστειλε στα δίχτυα και ύστερα, μετά από εκτέλεση φάουλ με κομπίνα, μέσα πάλι σε σύγχυση, ο Μιχαηλίδης με τη βοήθεια και του σώματος ενός αμυντικού “έγραψε” το 3-1.

Μολονότι μετά πατήθηκε το φρένο, ήρθε όχι μόνο και τέταρτο γκολ με έξυπνο σουτ του Μουργκ μετά από εξαιρετική πάσα του Τάισον, αλλά δημιουργήθηκαν και αρκετές άλλες επικίνδυνες φάσεις, με πέντε καλές ευκαιρίες που έχασαν ο Τάισον, ο Μπράντον, ο Μειτέ, ο Κωνσταντέλιας και πάλι ο Μπράντον.

Μια απροσεξία του Μάρκος Αντόνιο, μάλλον από υπερβάλλοντα ζήλο, έδωσε τη δυνατότητα στην Ελσίνικι να μειώσει με πέναλτι σε 4-2, αλλά αυτό δεν χάλασε φυσικά την ασπρόμαυρη γιορτή που στήθηκε από παίκτες και κόσμο για την ένδοξη κατάληξη που είχε η μεγάλη προσπάθεια του ΠΑΟΚ και στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ, μετά τις τρεις προκρίσεις που πέτυχε στους προκριματικούς γύρους.

Και τώρα... Αστέρας Τρίπολης. Δύσκολη η “προσγείωση” και η επαναφορά στην ελληνική πραγματικότητα, αλλά, όπως επανέλαβε και χθες ο Λουτσέσκου, αυτό που πάντα έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι ο αμέσως επόμενος αγώνας. Κι αυτόν τον αγώνα ο ΠΑΟΚ πρέπει οπωσδήποτε να τον κερδίσει για να συνεχίσει νικηφόρα την πορεία του και στο Πρωτάθλημα.

ΥΓ. Όλα καλά με τον ΠΑΟΚ χθες, αλλά για μια ακόμη φορά το είδαμε και το απολαύσαμε: Κωνσταντέλιας και Τάισον είναι η χαρά του ποδοσφαίρου...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.