Άρης: Στο «κάδρο» ξανά η επίθεση

Γιώργος Στράντζαλης17 Νοεμβρίου 2023

Η δεύτερη διακοπή του Πρωταθλήματος σε διάστημα του ενός μήνα δίνει στον Άκη Μάντζιος τη δυνατότητα να βελτιώσει κάποιους τομείς του παιχνιδιού της ομάδας του, ώστε με την επανέναρξη οι Κιτρινόμαυροι να εμφανιστούν ακόμη πιο αποτελεσματικοί.

Η επίθεση για παράδειγμα και ο τρόπος ανάπτυξης στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου είναι ένας από τους βασικούς τομείς που χρήζουν βελτίωσης καθώς ο Αρης μπορεί να έχει συχνότητα στο σκοράρισμα και βάσει των αριθμών να παράγει πολλές τελικές (13 τελικές ανά αγώνα), αλλά είναι χαρακτηριστικό ότι για να φτάσει στο γκολ… ιδρώνει. Για την ακρίβεια, χρειάζεται 9,3 τελικές προσπάθειες για να πετύχει ένα γκολ κι αν μη τι άλλο τα τελευταία ματς είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της δυσκολίας να στείλει -πιο εύκολα – την μπάλα στα δίχτυα.

Έξι γκολ τέσσερις αγώνες, εκ των οποίων τα δύο με πέναλτι και το ένα στην εκπνοή (σ.σ. στο ματς με τον Πανσερραϊκό). Επίσης, οι Κιτρινόμαυροι είναι στην 3η θέση με τις ομάδες που παράγουν τις περισσότερες τελικές στο Πρωτάθλημα, με 150 στον αριθμό σε 11 αγώνες, αλλά είναι φανερό χαρακτηριστικό ότι από τα 16 τέρματα που έχουν σημειώσει στα 11 έχουν συμμετοχή μόλις δύο παίκτες της επιθετικής γραμμής, ο Λορέν Μορόν και ο Σάπι Σουλεϊμάνοφ. Εκτός από την πρόθεση του Μάντζιου να εστιάσει στην επιθετική ανάπτυξη και στη δημιουργία, είναι αναγκαίο να μπουν στο “κάδρο” και οι υπόλοιποι μεσοεπιθετικοί της ομάδας από τους οποίους ο Αρης μέχρι στιγμής έχει πάρει ελάχιστα.

Παίκτες για παράδειγμα όπως οι Μανέντες, Κάρλσον, ακόμα και ο Πάρντο από τον άξονα, που ακόμη δεν έχουν ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των ρόλων τους και στις προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν το καλοκαίρι με τις προσθήκες τους στο ρόστερ. Είναι ολοφάνερο ότι ο Αρης μέχρι τώρα περισσότερο εξαργυρώνει την ποιότητα συγκεκριμένων παικτών του στο επιθετικό κομμάτι και δη σε αυτό της “εκτέλεσης” παρά λειτουργεί ως σύνολο για να παίρνει αυτό που θέλει στο γήπεδο. Προς αυτή την κατεύθυνση, ο προπονητής του Αρη αναζητά λύσεις μέσα από τη δουλειά στην επιθετική ανάπτυξη και “ψάχνει” παράλληλα σταθερές που θα τον βοηθήσουν να παρουσιάσει κάτι καλύτερο και κυρίως κάτι πιο αποτελεσματικό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.