Τα κέρδη θα είναι τεράστια για τον Αρη από ένα θετικό αποτέλεσμα στην Τούμπα

Βασίλης Μάστορας17 Σεπτεμβρίου 2023

Η λογική λέει ότι ούτε ο ΠΑΟΚ, αλλά ούτε ο Αρης θα ήθελαν το μεταξύ τους ντέρμπι μόλις την τέταρτη αγωνιστική του Πρωταθλήματος. Οι ομάδες σ’ αυτή τη χρονική περίοδο ψάχνουν ακόμη τα πατήματα τους, οπότε το μόνο που παρακαλούσαν είναι μέχρι τα μέσα του πρώτου γύρου να έχουν απέναντι τους βατούς αντιπάλους. Από την δεύτερη ή την τρίτη ταχύτητα του Πρωταθλήματος. Όχι ότι κι αυτό θα σήμαινε ότι θα έφταναν εύκολα στη νίκη, αλλά σίγουρα με το νόμο των πιθανοτήτων θα ήταν περισσότερο κοντά στο τρίποντο. 


Οι ήττες του Αρη σε Κρήτη και Λαμία και του ΠΑΟΚ από τον ΟΦΗ μαρτυρούν ότι αυτό δεν είναι νόμος και ότι οι δύο ομάδες θέλουν ακόμη χρόνο προκειμένου να λύσουν κάποια προβλήματα στο αγωνιστικό κομμάτι. Κυρίως θέματα ομοιογένειας, τα οποία είναι περισσότερο έντονα στον Αρη. Ομάδα η οποία είναι ζήτημα αν από τους επτά επίσημους αγώνες σε Ευρώπη και Ελλάδα, στους δύο αγωνίστηκε με την επιθυμητή 11άδα. Οπότε δύσκολα κάποιος μπορεί να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα για τη δυναμική της ομάδας που θα δείξει σήμερα το βράδυ στην Τούμπα. Εκεί όπου αναμένεται ο Μάντζιος να πάρει το ρίσκο της χρησιμοποίησης των νεοαποκτηθέντων Βερστράτε και Σουλεϊμάνοφ, καθώς και του αποθεραπευθέντα Ζουλ (μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές). Τι σημαίνει αυτό; Ότι τακτικά ο Αρης θα αγωνιστεί με 4-2-3-1. Σχήμα αγαπημένο του Μάντζιου και πολλάκις δοκιμασμένο.

Αν ο σημερινός αγώνας γινόταν πριν από μία αγωνιστική θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα για τον Αρη. Οι «κίτρινοι» θα είχαν κακή ψυχολογία, λόγω των δύο αποτυχημένων αποτελεσμάτων και έλλειμμα στη θέση των ανασταλτικών χαφ και των ακραίων επιθετικών. Συγχρόνως θα είχαν και μία εβδομάδα λιγότερη δουλειά με τον νέο προπονητή, τον Ακη Μάντζιο. Θεωρητικά όλα αυτά αποτελούν συν για τον Αρη στο σημερινό ντέρμπι. Και τα είχε όλα ανάγκη. Αυτό σημαίνει ότι παίρνει πόντους στα προγνωστικά για μία καλή εμφάνιση και ένα θετικό αποτέλεσμα. Κάτι που το έχει μεγάλη ανάγκη προκειμένου να βρει και πάλι την ισορροπία του, σε μία χρονιά που δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Οπότε μία νίκη ή ακόμη κι αν καταφέρει ο Αρης να μη χάσει σήμερα στην Τούμπα, θα φέρει και πάλι την αισιοδοξία στον κόσμο του που δικαιολογημένα γκρινιάζει.

Ο Αρης παρά τα ανάποδα αποτελέσματα έχει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές στο ρόστερ, ικανούς να πετύχουν τον στόχο της ομάδας στην Τούμπα. Το μεγάλο πρόβλημα είναι η ομοιογένεια η οποία θέλει χρόνο και αγώνες. Εκτός όμως απ’ αυτό τα ντέρμπι απαιτούν αγωνιστικό πάθος, τρεξίματα, κοντά τις γραμμές καθαρό μυαλό και καλά τελειώματα στις φάσεις που θα δημιουργήσει ο Αρης. Λίγες ή πολλές η αξία είναι ίδια αν η μπάλα δεν καταλήξει στα αντίπαλα δίχτυα. Το ζήτημα είναι το αποτέλεσμα το οποίο πολλές φορές έρχεται και κόντρα στη ροή του αγώνα.

Βεβαίως οι «κίτρινοι» έχουν και ένα μεγάλο ερωτηματικό το οποίο έχει να κάνει με τις αποφάσεις του διαιτητή Παπαπέτρου και τον VAR Σιδηρόπουλο. Αν ελπίσουμε ότι θα μοιράσουν στη μέση του καρπούζι, δίνοντας αναγκαίους πόντους στους συναδέλφους τους για το μέλλον.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.