Συγκινημένος ο Χρήστος Γαρέφης: «Ο Τάκης Πατρώνης ποτέ δεν μίλησε για τα κατορθώματά του»

Metrosport Team01 Αυγούστου 2023

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε για την απώλεια του Δημήτρη Πατρώνη που έφυγε έτσι ξαφνικά, ο Χρήστος Γαρέφης. Η απώλειά του πρώην αθλητή του Ηρακλή, προκάλεσε θλίψη σε όλο το Πανελλήνιο.

Σε ηλικία 69 ετών έφυγε από τη ζωή, από ανακοπή καρδιάς, ένας από τους κορυφαίους Έλληνες άλτες του ύψους όλων των εποχών, o Δημήτρης (Τάκης) Πατρώνης. Ο πρώην πρωταθλητής του ύψους, τo 1974 συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού και κλειστού στίβου ενώ είχε συμμετοχές στα ευρωπαϊκά κλειστού του 1975, 1976 και 1981. Ήταν κάτοχος του βαλκανικού ρεκόρ στο άλμα εις ύψος για περισσότερα από 8 χρόνια, ενώ είχε κατακτήσει χρυσά μετάλλια σε τρεις Βαλκανικούς Εφήβων και τρία σε Βαλκανικούς Ανδρών. Το 1975 είχε ανακηρυχθεί δεύτερος αθλητής σε όλα τα σπορ στην Ελλάδα. Το ατομικό ρεκόρ του ήταν 2.22μ.

Το όνομα του ήταν συνυφασμένο με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, σωματείο με το οποίο αγωνίστηκε για πολλά χρόνια, ενώ γυμνάστηκε με δύο κορυφαίους προπονητές τον Νίκο Ζαχαριάδη και τον Κώστα Χειμωνίδη.

Ο Χρήστος Γαρέφης μίλησε στο Metropolis 95,5, για τον Πατρώνη. 

Στις δηλώσεις του είπε: «Παρολο που η μάχη και ο αγώνας για την ζωή είναι συνεχόμενη, εμείς που γεννηθήκαμε την δεκαετία του 1950, δεχθήκαμε ένα χτύπημα αντικανονικό. Είναι πολύ μεγάλο το κενό που δημιούργησε. Γιατί άνθρωποι σαν τον Πατρώνη που συνδυάζουν την καρδιά και τον χαρακτήρα σπανίζουν. Ο Τάκης δεν είναι πια μαζί μας. Στις αρχές του 1980 είχε έρθει στο κολυμβητήριο και είχε ζητήσει την άδειά μας να χαλαρώσει στο νερό. Μου λέει, με ξέρεις δηλαδή; Του είπα: Ολη η Ελλάδα σε γνωρίζει. Και κάλεσα όλους τους κολυμβητές μου για να τον γνωρίσουν. Είναι πάνω από 43 χρόνια ισχυρής φιλίας που διακόπησαν ξαφνικά. Είναι ένα σοκ για όλους μας. Ακόμη και τώρα προσπαθώ να συνειδητοποιήσω το μέγεθος της απώλειας. Πολλοί λένε ότι έφυγε όρθιος. Μπορούμε να βρούμε 100 διαφορετικούς τρόπους για να απαλύνουμε τον πόνο μας, αλλά δεν γίνεται έτσι.

Για τον Τάκη Πατρώνη μπορώ να αναφέρω ότι είναι ο άνθρωπος που δεν μίλησε ποτέ για τον εαυτό του. Ανήκει στην ισχυρή μειοψηφία. Επικαλούμαι όλες τις μαρτυρίες των φίλων. Ποτέ δεν μίλησε για τα κατορθώματά του. Ο Πατρώνης έκανε συνέχεια ρεκόρ. Είχε ένα μοναδικό ταλέντο και σωματότυπο που ξεχώριζε, επιπέδου άσου. Αλλά το θέμα είναι ο χαρακτήρας του. Αυτός που τον συνόδευε με τις τεράστιες αθλητικές δυνατότητες που διέθετε. Ο Πατρώνης είναι ο ορισμός αυτής της κληρονομιάς».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.