Πρόεδρος Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πυγμαχίας: «Θα έπρεπε να έχει… πυροβοληθεί»

Metrosport Team16 Ιουνίου 2023

O Ουμάρ Κρέμλεφ προέβη σε προκλητική δήλωση κατά του προκατόχου του, Κ.Σ Γου, λέγοντας πως θα έπρεπε να τον... πυροβολήσουν.

Επί προεδρίας του Κ.Σ Γου, η παγκόσμια ομοσπονδία πυγμαχίας βρέθηκε στο στόχαστρο για διαφθορά και στημένα ματς.

Ο Γου τιμωρήθηκε με δια βίου αποκλεισμό, αλλά η κατάσταση στο άθλημα όχι μόνο δεν άλλαξε, αλλά χειροτέρεψε, με αποτέλεσμα η ΔΟΕ πλέον να μην αναγνωρίζει την IBA, πετώντας την εκτός Ολυμπιακών Αγώνων για το 2028.
Η μη αναγνώρισή της, ανάγκασε τους ιθύνοντες της ομοσπονδίας να προσφύγουν στο Διεθνές Δικαστήριο της Λοζάνης, το οποίο στις 22 Ιουνίου θα πάρει την απόφασή του.
Για όλα αυτά, ο νυν πρόεδρος της ΙΒΑ, Ουμάρ Κρούμλεφ, κατηγόρησε τον Γου με μία ωστόσο άκρως προκλητική δήλωση, αναφέροντας πως θα έπρεπε να τον έχουν… πυροβολήσει.

«Η ΔΟΕ κρύβει τα εγκλήματά του επειδή είναι μέλος της. Δεν τον λέω “κύριο” τον Γου, γιατί δεν είναι. Είναι ένας εγκληματίας που σκότωσε το άθλημα της πυγμαχίας. Είναι ένας κακός άνθρωπος και κανονικά τέτοιους ανθρώπους θα έπρεπε να τους πυροβολούν γιατί κλέβουν τις ομοσπονδίες και τους αθλητές και φέρνουν την διαφθορά στο άθλημα» είπε ο Ρώσος παράγοντας κατηγορώντας την ΔΟΕ για «εσκεμμένη σιωπή».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.