Γίνεται να παίζεις στην έδρα σου με τον Απόλλωνα, να έχεις 69% κατοχή, 18 τελικές και 15 κόρνερ και να μην κερδίζεις, αποφεύγοντας μάλιστα την ήττα στο παρά 1; Αν μιλάμε για τον φετινό ΠΑΟΚ, γίνεται και παραγίνεται.
Με δύο μακρινά σουτ που έφυγαν άουτ και μία καλή επίθεση ο Απόλλων πήρε ισοπαλία 2-2 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και για μια λεπτομέρεια δεν έφυγε με τη νίκη. Γίνεται; Είπαμε: Με τον φετινό ΠΑΟΚ όλα γίνονται.
Ο ΠΑΟΚ έπαιξε μονότερμα σε όλο το παιχνίδι και ο Απόλλων προσπαθούσε να αμυνθεί και να βρει την ευκαιρία να “χτυπήσει” στις αντεπιθέσεις. Παρά την καθολική υπεροχή τους, οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχασαν, όσο απίστευτο και να φαίνεται, μία μόνο καλή ευκαιρία. Με τον Σφιντέρσκι, που πλάσαρε όμορφα και ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα απέκρουσε τυχαία με το κεφάλι. Το γκολ του Ουάρντα προήλθε από ένα αποτυχημένο σουτ του Ελ Καντουρί και το γκολ του Ινγλασον από κόρνερ. Οσο για την υπόλοιπη επιθετική παρουσία του ΠΑΟΚ, συνοψίζεται σε δύο σουτ από Κρμέντσικ και Μουργκ και ένα έξυπνο μακρινό φάουλ του Βιειρίνια. Σε όλα απέκρουσε ο γκολκίπερ, αλλά αυτά τα τρία σουτ, τέσσερα μαζί με του Σφιντέρσκι είναι πολύ λίγα για έναν ΠΑΟΚ που βρισκόταν μονίμως στην επίθεση χωρίς να βρίσκει τρόπο να γίνει απειλητικός.
Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ “κατόρθωσε” να ισοφαριστεί με ένα πέναλτι που προήλθε από άγαρμπο μακράρισμα του βραδύκαυστου Ελ Καντουρί και με μία συνολική ολιγωρία της άμυνας σε μια φάση που οι παίκτες του Απόλλωνα... δίδαξαν στους αντιπάλους τους πώς γίνεται μια ωραία επίθεση απέναντι σε οργανωμένη άμυνα. Γίνεται εσύ να προσπαθείς επί 90 λεπτά να διασπάσεις την άμυνα του Απόλλωνα και ο Απόλλων να εκθέτει τη δική σου; Γίνεται κι αυτό. ΠΑΟΚ αφού... Πάλι καλά που δεν ήρθε και η ήττα. Θα ήταν η τρίτη από τον Απόλλωνα στην Τούμπα, μετά το 1959 και το 1964! Αλλά και ο ένας βαθός της ισοπαλίας σε ένα τέτοιο ματς δεν απέχει σχεδόν καθόλου από τον κανένα της ήττας.
Κατά τα άλλα, ο Καγκάβα, όταν μπήκε στο παιχνίδι, δεν έκανε κάτι περισσότερο από τους άλλους. Ο Σβαμπ και ο Μουργκ είχαν ένα καλό πρώτο ημίχρονο, αλλά χάθηκαν στο δεύτερο. Ο Ελ Καντουρί δεν βλεπόταν. Ο Ουάρντα και ο Βιειρίνια ήταν οι πιο χρήσιμοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ο Τζόλης έμεινε μακριά από τον καλό εαυτό του και δεν απείλησε ούτε μία φορά. Το ίδιο και ο Ζίβκοβιτς όταν πέρασε στο παιχνίδι. Εχει πάρα πολλή δουλειά να κάνει ο Γκαρσία...
ΥΓ. “Το κακό είναι ότι δεν μπορούμε να δουλέψουμε για να διορθώσουμε τα ατομικά λάθη”, είπε χθες ο κόουτς του ΠΑΟΚ. Σωστό είναι αυτό. Τι είδους δουλειά να κάνει ο προπονητής για να αυξήσει την ευφυία και την ποιότητα ενός παίκτη; Η έχει ευφυία και ποιότητα ο κάθε παίκτης ή δεν έχει. Αυτα δεν “δουλεύονται”. Είναι επίκτητα. Η ανύπαρκτα.