Η χθεσινή μέρα, πέραν των συζητήσεων στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του Α.Σ. ΠΑΟΚ, δεν παρουσίασε κάποια ουσιαστική εξέλιξη για την ομάδα μπάσκετ και μετά από το έντονο διήμερο που προηγήθηκε και που ανέδειξε όχι απλά τις διαφορετικές απόψεις αλλά και μία κατάσταση σχεδόν συγκρουσιακή. Το βέβαιο είναι ότι ειδικά ο μπασκετικός ΠΑΟΚ που μετράει παραγοντικά μόνο απώλειες τα τελευταία χρόνια, τέτοιες καταστάσεις δεν μπορούν να θεωρηθούν ωφέλιμες αλλά επικίνδυνες αν όχι καταστροφικές. Γι' αυτό και οι άνθρωποι που συμμετέχουν στις εξελίξεις στράφηκαν στον Θανάση Κατσαρή.
Ο πρόεδρος του Α.Σ. καλείται, το συντομότερο δυνατό, να λειτουργήσει όχι μόνο πυροσβεστικά αλλά ενωτικά για να ξεδιαλύνει η κατάσταση παρότι επί της ουσίας δεν υπάρχουν προσωπικά προβλήματα. Αυτό που θα πρέπει να ξεκαθαρίσει και αυτό μπορεί να γίνει με μία μόνο συνάντηση παρουσία των κ.κ. Κατσαρή, Καρακούση και Χατζόπουλου, είναι το επίπεδο της συμμετοχής που θέλει να έχει στην επόμενη μέρα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ ο τελευταίος. Μία κουβέντα με τον πρόεδρο του Α.Σ. θα τελειώσει το θέμα αφού αυτήν τη διάθεση άλλωστε έχουν τόσο ο Άρης Καρακούσης, όσο και ο Πόλυς Κατσιώρας που διαφώνησαν στο θέμα προπονητή, όχι τόσο ως προς την επιλογή Μέξα αυτή καθ' εαυτή όσο για τον τρόπο που επιλέχθηκε. Εφόσον λοιπόν ο Θανάσης Χατζόπουλος, τις αγνές ΠΑΟΚτσήδικες προθέσεις του οποίου δεν αμφισβητεί κανείς, αποφασίσει να αναλάβει ένα σημαντικό μέρος του οικονομικού βάρους της νέας σεζόν, δεν υπάρχει καν λόγος να γίνεται συζήτηση για το ποιος θα παίρνει τις αποφάσεις και βέβαια την ευθύνη τους.
Η κίνηση για τον Χάρη Μαρκόπουλο
Είναι περιττό να αναφερθεί στο ότι το θέμα προπονητή είναι το λιγότερο που θα μπορούσε να έχει σημασία για την ΚΑΕ ΠΑΟΚ στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Τα συσσωρευμένα προβλήματα μόνο με ενότητα και κυρίως χρήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν, οπότε η κουβέντα για Μέξα, Μαρκόπουλο, Μουλαομέροβιτς ή οποιονδήποτε άλλον προπονητή δεν είναι καν δευτερεύουσα. Η επιλογή όμως για κρούση και συζήτηση με τον Χάρη Μαρκόπουλο δεν ήταν υπόθεση ενός.
Το όνομα του απασχόλησε ουσιαστικά τον ΠΑΟΚ και τον περασμένο Οκτώβριο μετά το «διαζύγιο» με τον Κώστα Φλεβαράκη. Τότε ο Μαρκόπουλος ήταν στην Κίνα και έγινε συζήτηση μαζί του κατόπιν συλλογικής απόφασης αλλά δεν μπορούσε να σπάσει το συμβόλαιο του και να επιστρέψει στην Ελλάδα. Πριν από ένα μήνα αποφασίστηκε από τους ανθρώπους που συμμετέχουν στις διεργασίες στην ΚΑΕ να γίνει και πάλι μία κουβέντα μαζί του, κάτι που ανέλαβε ο Πόλυς Κατσιώρας. Μία από τις αρνητικές προεκτάσεις των όσων έγιναν τις τελευταίες ημέρες είναι και το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ εκτέθηκε στον Μέξα, στον Μαρκόπουλο -παρεμπιπτόντως έχει νέα, πολύ συμφέρουσα οικονομικά πρόταση από την ομάδα στην οποία δούλευε στην Κίνα- αλλά και γενικά στην αγορά.
Είναι θεμελιώδες να ξεκαθαρίσει σήμερα κιόλας το τοπίο, να γίνουν διακριτοί οι ρόλοι όσων συμμετέχουν στις αποφάσεις για να προχωρήσει η ΚΑΕ ΠΑΟΚ.