Tο δωμάτιο στο γραφείο του, όπου και ζει από τη στιγμή που οι Ρώσοι εισέβαλαν στην Ουκρανία, έδειξε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μιλώντας στον Ουκρανό δημοσιογράφο Ντμίτρο Κομαρόβ. «Εδώ μένω, εδώ και έναν χρόνο», λέει ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αποκαλύπτοντας το δωμάτιο, στο οποίο διαμένει κατά τη διάρκεια του πολέμου.
Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο Ζελένσκι δείχνει την ντουλάπα του και τα ρούχα που φοράει, από τις στρατιωτικές ενδυμασίες μέχρι το κοστούμι του. «Δεν φοράω κοστούμια πια», εξηγεί ο Ουκρανός πρόεδρος. Μάλιστα, έδειξε ένα κοστούμι λέγοντας: «Αυτό είναι ένα σύμβολο ότι ο πόλεμος σύντομα θα τελειώσει, θα κερδίσουμε. Είναι ένα σύμβολο νίκης, περιμένει τη νίκη».
Ο Ζελένσκι δεν έκρυψε πως στη διάρκεια των ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων, τόσο ο ίδιος, όσο και η οικογένειά του μεταφέρθηκαν πολλές φορές και στα καταφύγια προκειμένου να μην κινδυνέψει η ζωή τους. «Αγαπώ την οικογένειά μου, αλλά για μένα, ως πρόεδρος, το να βρίσκομαι εδώ ήταν προτεραιότητα» είπε.
Υπενθυμίζεται πως ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απηύθυνε ένα μήνυμα αντίστασης προς τους κατοίκους της χώρας του χθες, με αφορμή την πρώτη επέτειο από την εισβολή της Ρωσίας, τονίζοντας ότι «θα νικήσουμε τους πάντες».
Στο βίντεο, που δόθηκε στη δημοσιότητα με τίτλο «το αήττητο έτος», ο 45χρονος Ζελένσκι εμφανίζεται να κάθεται στο γραφείο του. Θυμάται πώς απευθύνθηκε στους Ουκρανούς πριν από ένα χρόνο σε μια βιαστική ανακοίνωση, καθώς ξεκινούσε η εισβολή της Ρωσίας στη χώρα.
«Πριν ένα χρόνο, την ημέρα αυτή, από το ίδιο μέρος, περίπου στις 7 το πρωί απευθύνθηκα σε εσάς με μια σύντομη ανακοίνωση που διήρκησε μόνο 67 δευτερόλεπτα», αναφέρει ο Ζελένσκι στο 15λεπτο βίντεο.
«… είμαστε δυνατοί. Είμαστε έτοιμοι για τα πάντα. Θα νικήσουμε τους πάντες. Έτσι ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου 2022. Η πιο μακρά ημέρα της ζωής μας. Η πιο δύσκολη ημέρα στη σύγχρονη Ιστορία. Ξυπνήσαμε νωρίς και δεν έχουμε κοιμηθεί έκτοτε», τονίζει.
«Σχεδόν όλοι έχουμε τουλάχιστον μία επαφή στο τηλέφωνό μας που δεν θα σηκώσει ποτέ ξανά το τηλέφωνο», προσθέτει ο Ζελένσκι. «Κάποιον που δεν θα απαντήσει στο SMS ‘τι κάνεις;’. Δύο απλές λέξεις που απέκτησαν νέο νόημα στη διάρκεια του ενός χρόνου του πολέμου».