Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN τοποθετήθηκε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, σχολιάζοντας πως όσοι πιστεύουν πως υπάρχει συγκάλυψη στο φονικό δυστύχημα των Τεμπών «κάνουν τεράστιο λάθος».
Χαρακτηριστικά υπογράμμισε: «Σκοπίμως από την αντιπολίτευση δημιουργείται μια πολυεπίπεδη σύγχυση στο τι είναι η συγκάλυψη. Θα δείτε πως μετακινούνται μονίμως. Είναι κάτι που αποκρούουμε. Η έννοια της συνδιαλλακτικής με τον πολίτη δεν είναι ότι βαράμε προσοχές σε ό,τι μας λένε, είναι ότι τον ακούμε, και όταν θεωρούμε ότι κάτι λέει λάθος του το εξηγούμε.
Να συζητήσουμε πως κατέληξαν να έχουν αυτή την εσφαλμένη αντίληψη οι πολίτες και να δούμε αν φταίμε εμείς ή η αντιπολίτευση. Συγκάλυψη σημαίνει ότι υπάρχει κάποιος που είναι ένοχος και εμείς δεν επιτρέπουμε για να μην αποκαλυφτεί η ταυτότητα του και να δικαστεί.
Έχουν περάσει δύο χρόνια που ψάχνουμε ένα φορτίο που δεν ξέρουμε για το φορτίο και το λαθρέμπορο που είναι φίλος του Μητσοτάκης. Και ρωτώ για ένα φορτίο που δεν ξέρουμε ότι υπήρχε, βεβαίως δεν ξέρουμε αν υπάρχει λαθρέμπορος, δεν ξέρουμε αν έχει σχέση με την κυβέρνηση, όμως όλα αυτά η αντιπολίτευση τα θεώρησε δεδομένα και μας τα απέδωσε και ξαφνικά υπάρχει ο Μητσοτάκης που λειτουργεί συγκαλυπτικά, ε δεν γίνεται έτσι.
Να ξέρουμε τι είναι συγκάλυψη. Εγώ θέλω να ακούσω τον κύριο Πυροσβέστη και τον αστυνόμο, σας έδωσε κανείς εντολή; και πρόσθεσε αργότερα «εμένα με ενδιαφέρει να αποκρούσω ότι να συζητήσουμε για το έγινε σε αυτό το χώρο, αλλά ότι έγινε αυτό στον χώρο έγινε συγκαληπτικά;».
«Στόχος να πέσει ο Μητσοτάκης»
Ο Μάκης Βορίδης δήλωσε πως στόχος όλης αυτής της κατάστασης είναι να πέσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη:
«Η στόχευση είναι μία, να πληγεί η κυβέρνηση, να αποσταθεροποιηθεί η χώρα, να πέσει ο Μητσοτάκης. Θα μου πείτε δεν είναι θεμιτή στόχευση για μια αντιπολίτευση, η αποσταθεροποίηση δεν είναι θεμιτή γιατί αν είναι να κάνεις μαχητική αντιπολίτευση για να γίνουν οι εκλογές και να πεις ότι διεκδικών είναι θεμιτό αυτό, άλλο όμως να λες ότι θέλω να ρίξω την κυβέρνηση και υιοθετών έναν οχετός λάσπης και ψεμμάτων από το πρωί μέχρι το βράδυ.
Το σχέδιο δεν θα περάσει. Οι κυβερνήσεις πέφτουν στο Κοινοβούλιο και στις εκλογές. Περιμένω την πρόταση δυσπιστίας για να πάρουν την πρώτη τους απάντηση».
Μάλιστα χαρακτήρισε μικρό ζήτημα την τραγωδία: «Ο κόσμος αλλάζει με συγκλονιστικό τρόπο. Έχουν ανοίξει τεράστια ζητήματα, ευρωπαϊκός στρατός, ευρωπαϊκή άμυνα, συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, αμυντικές δαπάνες, ενέργεια, η Ουκρανία, ζητήματα ανταγωνιστικότητας, οι δασμοί του Τραμπ, συγκλονιστικά ζήτημα. Στην Ελλάδα επί 20 ημέρες συζητάμε αυτό».
Αντιδρώντας οι παρουσιαστές του OPEN τον ρώτησαν άμα θεωρεί μικρό ζήτημα τον θάνατο 57 ανθρώπων: «Ναι είναι μικρό, σε σχέση με αυτά που συζητάμε. Σε σχέση με την αλλαγή του πλανήτη τα αίτια ενός δυστυχήματος. Έχει σημασία αλλά όχι για να συζητάμε μόνο με αυτό επί 20 ημέρες».
Αναφερθείς στη Μαρία Καρυστιανού, ο Μάκης Βορίδης τόνισε: «Η κ. Καρυστιανού είναι μια μητέρα που έχει χάσει το παιδί, σκύβω το κεφάλι σε αυτή την ιδιότητα. Είναι ενάγουσα και έχει θεσμικό ρόλο και αναζητά την τιμωρία των ενόχων. Απόλυτος σεβασμός στον ρόλο της αυτός.
Όμως μετά κάνει πολιτικές τοποθετήσεις και βάζει πολιτικά ζητήματα. Σε όσο αφορά στην ποινική αρμοδιότητα της Βουλής επίσης σεβασμό στα δικαιώματά της γιατί πράγματι μπορεί να αξιώσει και να κάνει μήνυση σε πολιτικά πρόσωπα. Έχει ρόλο, έχει δικαίωμα. Τα υπόλοιπα, οι πολιτικές τοποθετήσεις τύπου δεν λειτουργεί η δικαιοσύνη και άλλα ακραία που ειπώθηκαν στην εκδήλωση που ήταν, δεν γίνεται να μην απαντάς».
Καρυστιανού: «Αδίστακτος, μικρόψυχος, κακός και λίγος»
Ηχηρή ήταν η απάντηση της Μαρίας Καρυστιανού στον Μάκη Βορίδη τον οποίο χαρακτήρισε «αδίστακτο, μικρόψυχο, κακό και λίγο».
Αναλυτικά στην ανάρτησή της σημείωσε:
«Τόσο αδίστακτος που βάζει σε ανήθικη και μικροπρεπή σύγκριση τις ΜΑΝΕΣ!
Τόσο μικρόψυχος, κακός και λίγος που δεν μπορεί να καταλάβει ότι ο πόνος της μάνας είναι ίδιος για όλες, όταν χάνουν το παιδί τους και τη γη κάτω από τα πόδια τους.
Τολμάει να σπιλώνει τον αγώνα μας για τη δικαίωση των παιδιών μας με φτηνό πολιτικό λόγο που δεν μας αφορά!
Ποσό δύσκολο κ. Βορίδη είναι να καταλάβετε ότι το αίτημα μας είναι αξιακό και όχι κομματικό!
Αξιακό! Είναι τόσο άγνωστη η λέξη αυτή για εσάς;
Βάλτε το καλά στο μυαλό σας.
Οποίος και να κυβερνούσε τα ίδια θα ζητούσαμε!
Δικαιοσύνη και φως!».
Τόσο αδίστακτος που βάζει σε ανήθικη και μικροπρεπή σύγκριση τις ΜΑΝΕΣ!
Τόσο μικρόψυχος, κακός και λίγος που δεν μπορεί να καταλάβει ότι ο πόνος της μάνας είναι ίδιος για όλες, όταν χάνουν το παιδί τους και τη γη κάτω από τα πόδια τους.