Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο μεγαλομέτοχος του Απόλλωνα Σμύρνης, Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, και μίλησε έξω από τα δόντια για την απόφαση να αποχωρήσει από τον χώρο του ποδοσφαίρου, κατήγγειλε τον Ερασιτέχνη Απόλλωνα για την κατάσταση με το γήπεδο, μίλησε για τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 που στήνουν παιχνίδια γιατί δεν έχουν έσοδα και καλεί την Πολιτεία να παρέμβει για την φτωχοποίηση του ποδοσφαίρου.
Μεταξύ άλλων όσα είπε:
Για την απόφαση να μην κατεβάσει τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Σούπερ Λιγκ 2: «Η απόφαση για να μην κατέβει η ομάδα στη Σούπερ Λιγκ 2, είναι μια απόφαση που έχω πάρει τα τελευταία τρία χρόνια, προσπαθούσα να την υλοποιήσω, είχα μια κάποια ελπίδα αλλά αυτή η ελπίδα χάθηκε. Στο ποδόσφαιρο της Β Εθνικής και στις πιο κάτω κατηγορίες, δεν υπάρχει ελπίδα για το ποδόσφαιρο. Απογοητεύτηκα και είπα πως δεν έχω άλλη λύση από το να φύγω από το ποδόσφαιρο. Στο ποδόσφαιρο της Α και της Β Εθνικής, υπάρχουν κάποιοι που μοιράζουν ευχές για το ποιος θα ανέβει και ποιος θα πέσει. Αυτό με έκανε να σιχαθώ και να πάρω την απόφαση να αποχωρήσω».
Για το πρόβλημα με το γήπεδο: «Το πρόβλημα με το γήπεδο για τον Απόλλωνα υπάρχει εδώ και 30 χρόνια, δεν είναι τωρινό. Έχει έναν ερασιτέχνη που χρησιμοποιεί το γήπεδο ως μια ανώνυμη εταιρεία ενοικίασης του χώρου. Δυστυχώς οι επιτροπές και τα αθλητικά δικαστήρια δεν νοιάζονται να ασχοληθούν με αυτό. Καταγγείλαμε τον Ερασιτέχνη στην Επιτροπή Δεοντολογίας, αλλά δεν κάθισε να ασχοληθεί η Επιτροπή με αυτό. Υπάρχει νόμος που λέει πως ο Ερασιτέχνης δεν μπορεί να κάνει έξωση στην ΠΑΕ. Στη δική μας περίπτωση συμβαίνει αυτό. Δυστυχώς στα αθλητικά δικαστήρια δεν ασχολούνται, ασχολούνται επιλεκτικά με αυτά που θέλουν αυτά. Μας έχουν βγάλει έξω από το γήπεδό μας, αξιώνουν υπέρογκα ποσά, ποσά που δεν μπορεί να τα δώσει η ομάδα.
Ετσι ο Ερασιτέχνης αποφάσισε να το νοικιάζει το γήπεδο στην ΕΠΟ και στην Κηφισιά, που ήταν ανταγωνιστής μας πέρυσι, κι εμείς μείναμε στον δρόμο σαν τσιγγάνοι. Ακόμη και τα πλυντήρια δεν μας άφηναν να χρησιμοποιήσουμε, δεν μας άφηναν να χρησιμοποιήσουμε την έδρα μας και τα γραφεία μας. Οχι για να παίξουμε, αλλά για τους υπολογιστές που έχουμε στα γραφεία. Η ανώνυμη εταιρεία Ερασιτέχνης Απόλλων μας πολεμάει όπως και τις προηγούμενες διοικήσεις και δεν υπάρχει ένας Εισαγγελέας να επέμβει. Υπάρχει νόμος που λέει πως τυπικά είναι ιδιοκτήτης Ερασιτέχνης αλλά δεν μπορεί να πετάξει έξω την ομάδα. Ο δικός μας Ερασιτέχνης έχει απαιτήσεις, να συντηρούμε το γήπεδο διαθέτοντας ένα 50.000 ευρώ και έχει την απαίτηση να του δίνουμε συν 100.000 ευρώ για ενοίκιο στους ίδιους. Ποια ομάδα στη Β Εθνική μπορεί να δίνει 150.000-200.000 ευρώ για να παίζει σε ένα γήπεδο; Ούτε μία».
Για τα έσοδα στη Σούπερ Λιγκ 2: «Στη Β Εθνική δεν υπάρχουν έσοδα, είναι ερασιτεχνική κατηγορία. Υπάρχουν κάτι ψίχουλα από τηλεοπτικά δικαιώματα και οι ομάδες κάνουν τον κομπάρσο και παρακαλάνε την ΕΡΤ για να δώσει 40.000-60.000 ευρώ. Υπάρχουν λεφτά από το στοίχημα που τα παίρνουν μόνο οι ομάδες της Α Εθνικής και οι ομάδες της Β παρακαλάνε να πάρουν κάτι ελάχιστα. Δεν μιλάμε για επαγγελματική κατηγορία, έχει μόνο έξοδα και ελάχιστα έσοδα.
Γι’ αυτό οι ομάδες της Β Εθνικής παίζουν στοίχημα. Οι υπηρεσίες που εκπροσωπούν τη δικαιοσύνη στον αθλητισμό ενδιαφέρονται να προστατεύσουν τις στοιχηματικές εταιρείες, όλα αυτά που βλέπεται γίνονται για να προστατευτούν τα συμφέροντα των στοιχηματικών εταιρειών. Καλώς γίνεται η έρευνα για να αποκαλυφθούν όλοι οι τύποι που παίζουν και κάνουν όλες τις κομπίνες. Όφειλε η Πολιτεία να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, να θεσπίσει νόμους για να προστατεύεται το ποδόσφαιρο και να υπάρχουν έσοδα».
Και συνέχισε: «Είμαι 9 χρόνια στο τιμόνι του Απόλλωνα Σμύρνης. Πείτε μου εσείς πόσοι σοβαροί παράγοντες έχουν μπει τα τελευταία 30 χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ποιοι έμειναν. Στη Θεσσαλονίκη πόσοι σοβαροί άνθρωποι πέρασαν με επιφάνεια και χρήματα και έφυγαν όλοι. Η Θεσσαλονίκη έχει τρεις ομάδες και δεν έχει έναν ντόπιο παράγοντα. Ο ΠΑΟΚ έχει ένα μεγάλο παράγοντα που έχει έρθει από το εξωτερικό, ο Ηρακλής ο φουκαράς βασανίζεται και ο Αρης έχει παράγοντα από τη Βέροια. Πως γίνεται η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας να μην έχει ένα παράγοντα που να βάζει δύο εκατ.ευρώ τον χρόνο για να συντηρεί μία από τις τρεις ομάδες;»
Για το πρόβλημα του ποδοσφαίρου: «Το ποδόσφαιρο δεν νοσεί από τα επεισόδια και από τους φιλάθλους. Αυτό είναι ένα μύθευμα. Το πρόβλημα του ποδοσφαίρου είναι πως είναι φτωχοποιημένο. Το ποδόσφαιρο έχει μόνο επαγγελματικές ομάδες, τις τρεις του ΠΟΚ, τον ΠΑΟΚ και τον Αρη. Είναι οι μόνες ομάδες έχουν έσοδα και μπορούν να κρατηθούν. Οι άλλες 9 ομάδες που συμπληρώνουν τη Σούπερ Λιγκ 1 έχουν λίγα έσοδα και πολλά έξοδα, άρα θα πρέπει να βάζουν κάθε χρόνο χρήματα για να βγαίνει η χρονιά. Το ποσοστό από το στοίχημα το πήραν οι ομάδες πριν τρία χρόνια και πέρυσι. Κάτσε να δούμε αν θα το ξαναπάρει και 3η και 4η φορά.
Δική μου υποψία είναι πως θα το πάρει στις επόμενες εκλογές. Η Πολιτεία όφειλε να σκεφτεί πως το ποδόσφαιρο της επαρχίας, οι ομάδες Β και Γ Εθνικής, ζούσαν την προηγούμενη 20ετία από τα έσοδα του ΟΠΑΠ. Ο ΟΠΑΠ έγινε ιδιωτική εταιρεία, έχει έσοδα και δεν δίνει λεφτά στο ποδόσφαιρο και το ποδόσφαιρο έχει φτωχοποιηθεί. Η Πολιτεία θα έπρεπε δει πόσα χρήματα οι στοιχηματικές, πόσα λεφτά παίρνει το κράτος από φόρους. Από αυτά τα έσοδα της Πολιτείας θα πρέπει να θεσπίσει ένα νόμο να μοιράζονται στις αδύναμες ομάδες της Α Εθνικής και τις υπόλοιπες της Β και Γ Εθνικής. Για να φτιαχτεί το ποδόσφαιρο. Οι παράγοντες στην Ελλάδα ζουν σε ένα περιβάλλον χωρίς έσοδα. Έπρεπε και εσείς οι δημοσιογράφοι να έχετε αναδείξει το πρόβλημα».
«Οι ποδοσφαιριστές είναι απάτριδες, τους νοιάζει μόνο το συμβόλαιο. Παίρνουν το καπελάκι τους και πάνε αλλού να πάρουν άλλο συμβόλαιο. Οι ποδοσφαιριστές έχουν τα συμβόλαια πάντα υπέρ τους, δεν έχουν κάποιο πρόβλημα. Ψάξτε να δείτε πόσες θέσεις εργασίας έχουν χαθεί επειδή έχει φτωχοποιηθεί το ποδόσφαιρο. Πρέπει να βρεθεί ενδιαφερόμενος από τον Ερασιτέχνη Απόλλωνα γιατί αυτός δημιούργησε το πρόβλημα» κατέληξε.