Για την απόφασή του να συνεχίσει την προπονητική του καριέρα στην Ινδία και την Ράουντγκλας Παντζάμπ, αλλά και για το τι βλέπει στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ, μίλησε στο Metropolis 95,5, ο έμπειρος προπονητής, Στάικος Βεργέτης.
«Πήρα την βίζα από την Πρεσβεία γιατί το Σάββατο φεύγω για Ινδία και ξεκινάω μια νέα περιπέτεια στην προπονητική μου καριέρα ευελπιστώντας ότι θα βγει σε καλό. Στην ομάδα που πηγαίνω τεχνικός διευθυντής τα τελευταία 2,5 χρόνια είναι Έλληνας. Ο ίδιος έψαχνε έναν Έλληνα προπονητή, καθίσαμε και συζητήσαμε και με επέλεξε για να είμαι ο νέος τεχνικός της ομάδας.
Το ποδόσφαιρο στην Ινδία έχει ραγδαία ανάπτυξη τα τελευτάια 3-4 χρόνια. Οι Ινδοί έχουν κάνει στροφή στο ποδόσφαιρο και θέλουν να το κάνουν δημοφιλές άθλημα. Επιχειρείται μια αναδόμηση ποδοσφαίρου και πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω κι εγώ σε αυτό, αλλά και να βοηθηθώ. Δεν νομίζω να δυσκολευτώ γιατί συνήθως προσαρμόζομαι παντού.
Είναι ένας λαός με διαφορετική κουλτούρα, πολύ πειθαρχημένος με ποιότητα και πολύ υψηλά αισθήματα ιεραρχίας και πειθαρχίας. Η οικογένεια θα παραμείνει στην Τρίπολη. Εκεί είναι η βάση. Δεν φεύγει ποτέ από εκεί, δεν θέλουμε τα παιδιά να αλλάζουν συνεχώς σχολείο. Μόνο εγώ μετακινούμαι.
Είναι μεγάλη απόφαση να πας στην Ινδία. Δυστυχώς στην Ευρώπη δεν μας προτιμούν τους Έλληνες, μας θεωρούν τριτοκοσμικούς όσον αφορά το ποδόσφαιρο. Έχω απορριφθεί από κάποιες ομάδες μόνο επειδή είμαι Ελληνας. Είναι πολύ δυσάρεστο αυτό.
Η Ινδία είναι σε φάση ανάπτυξης και συνεχώς βελτιώνει τις εγκαταστάσεις της και τα προπονητικά της κέντρα, ενώ ρίχνει και βαρύτητα και στο κομμάτι των ακαδημιών. Είναι σε οργασμό αναδόμησης. Την ίδια ώρα, εμείς δεν έχουμε γήπεδα για να προπονηθούν τα παιδιά μας».
Για τη δική του πρόβλεψη για το ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ: «Με έχει εκπλήξει πολλές φορές το ντέρμπι. Όταν μία ομάδα είναι σε καλό μομέντουμ, κάτι γίνεται και κερδίζει αυτός που δεν περιμένεις. Είναι ένα ντέρμπι που δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Ο Άρης είναι σε μία μεταβατική φάση και με αλλαγή προπονητή και υπηρεσιακό στον πάγκο. Συνήθως η ομάδα που έχει υπηρεσιακό κερδίζει και οι παίκτες βγάζουν αντίδραση. Ο υπηρεσιακός στον πάγκο βγάζει κάτι θετικό».