Τρεις ελληνικοί
καφέδες βρέθηκαν στους δέκα κορυφαίους
του Taste Atlas, που είναι γνωστό για τις
λίστες του με τα καλύτερα –και όχι μόνο-
φαγητά.
Σημειώνεται
ότι οι λίστες του Taste Atlas, βασίζονται
στις αξιολογήσεις του κοινού, με μια
σειρά μηχανισμών που αναγνωρίζουν και
απορρίπτουν τις αξιολογήσεις των bot και
δίνουν πρόσθετη αξία στις αξιολογήσεις
των χρηστών που το σύστημα αναγνωρίζει
ως γνώστες.
Αυτοί είναι
οι 10 καλύτεροι καφέδες:
Για τον
«παραδοσιακό» φραπέ σε σχετική δημοσίευσή
του, το Taste Atlas έγραψε: «Αν και η λέξη
"φραπέ" εμφανίστηκε για πρώτη φορά
τον 19ο αιώνα, αυτή η ελληνική ποικιλία
καφέ εφευρέθηκε το 1957. Φτιάχνεται
συνδυάζοντας στιγμιαίο καφέ με νερό
και πάγο. Ο συνδυασμός παρασκευάζεται
συνήθως σε ένα σέικερ ή σε ένα μίξερ
χειρός, έτσι ώστε όταν το ρόφημα χύνεται
σε ένα ποτήρι, να υπάρχει αφρός στην
κορυφή».
Για το freddo
εσπρέσο, το «Taste Atlas» ανέφερε: «Ο freddo
εσπρέσο είναι ένας απλός ελληνικός
καφές που συνδυάζει εσπρέσο και πάγο.
Σε αντίθεση με παρόμοιες ποικιλίες
παγωμένου καφέ που σερβίρουν απλώς καφέ
πάνω σε πάγο, αυτή η ελληνική εκδοχή
αναμειγνύει κυρίως τα δύο συστατικά
μέχρι ο καφές να είναι ελαφρώς παγωμένος,
απαλός και κρεμώδης. Στη συνέχεια, ο
ελαφρώς παγωμένος καφές στραγγίζεται
και περιχύνεται σε πάγο. Το ρόφημα
σερβίρεται σκέτο, μέτριο ή γλυκό ανάλογα
με τις προτιμήσεις του καθενός, κάτι
που πρέπει να γίνει πριν από την ανάμειξη.
Ο freddo εσπρέσο έγινε δημοφιλής κατά τη
δεκαετία του 1990 και σήμερα αποτελεί
βασικό συστατικό σε όλη τη χώρα».