Φανερά συγκινημένος αλλά και ανακουφισμένος από τη σπουδαία νίκη του Άρη επί του Αμαρουσίου, ο Βασίλης Τολιόπουλος αναφέρθηκε στο ψυχολογικό βάρος που κουβαλά ο ίδιος και οι συμπαίκτες του ενώ αφιέρωσε τη νίκη στην οικογένεια του Άλκη Καμπανού.
Στο πρόσωπο του αρχηγού του Άρη ήταν φανερή η ανακούφιση αλλά και η πίεση όλης της ομάδας του Άρη λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων αλλά και της βαθμολογικής θέσης της ομάδας. «Ήμασταν άτυχοι στα προηγούμενα παιχνίδια και αναφέρομαι αποκλειστικά στην Ελλάδα. Σήμερα μπορέσαμε και πήραμε μια τεράστια νίκη κι ελπίζω αυτή να μας βοηθήσει να φύγει από πάνω μας όλο το βάρος. Είμαστε πολύ πιεσμένοι και πρέπει να στηριχθούμε σ’ αυτή τη νίκη ενόψει της συνέχειας. Θέλουμε να την αφιερώσουμε στην οικογένεια του Άλκη και να πούμε ‘ποτέ ξανά’. Ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει, είναι χαρά», είπε ο Βασίλης Τολιόπουλος και συμπλήρωσε.
«Φέτος περάσαμε πολλά. Τραυματισμοί μεγάλοι σε διάρκεια οι οποίοι αλλοίωσαν την ομάδα. Είχαμε παιχνίδια στα χέρια μας τα οποία καταφέραμε να τα χάσουμε. Προσπαθούμε, παλεύουμε κάθε μέρα στο γήπεδο, δίνουμε και την ψυχή μας για να ξεπεράσουμε αυτό που βιώνουμε. Ελπίζω μετά από αυτή τη νίκη να νιώσουμε καλύτερα και να αποκτήσουμε το μομέντουμ για να κάνουμε τις νίκες και να ανεβούμε στη βαθμολογία», είπε.
Ρωτήθηκε και για επιπλέον ζητήματα που προέκυψαν όπως την αλλαγή προπονητή αλλά και το επεισόδιο με τον Γιώργο Γκιουζέλη ο οποίος ήταν ο παίκτης-κλειδί στη νίκη επί του Αμαρουσία. «Άκουσα πολλά… Καταλαβαίνω τον θυμό του κόσμου αλλά όσο άσχημα κι αν παίζουμε… Είναι προς τιμήν του το πόσο έτοιμος παρουσιάζεται και θέλω να του δώσω συγχαρητήρια για την απόδοσή του. Όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί για την ομάδα», είπε και κατέληξε. «Συζητάμε εντός της ομάδας το πρόγραμμα της ομάδας. Εκτός του αγώνα με τον Παναθηναϊκό έχουμε μπροστά μας παιχνίδια απέναντι σε ισάξιους αντιπάλους. Συζητάμε ότι αν είμαστε αυτοί που πρέπει μπορούμε να κάνουμε και τέσσερις νίκες στον επόμενο μήνα αλλά και καμία νίκη αν δεν είμαστε αυτοί που μπορούμε. Σήμερα βρήκαμε μια νίκη για να πατήσουμε πάνω και να πάρουμε ψυχολογία».