Από τον Απρίλιο η Interpol είχε στα χέρια της έναν ογκώδη φάκελο για τον παράνομο στοιχηματισμό. Περιελάμβανε δραστηριότητες σε έξι ευρωπαϊκές χώρες: Σλοβενία, Σλοβακία, Αυστρία, Σουηδία, Τσεχία και Ελλάδα.
Στη Χάγη συναντήθηκαν εξειδικευμένοι εισαγγελείς και αστυνομικοί για να χειριστούν την υπόθεση. Ανάμεσά τους ο αθλητικός και ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Αθηνών Κώστας Σπυρόπουλος.
Συμφωνήθηκε πλήρης μυστικότητα των κινήσεων. Η αντιμετώπιση του οικονομικού εγκλήματος απαιτεί μεθοδικόυητα και σεβασμό του απορρήτου.
Ειδικά στη χώρα μας υπήρξε διασταύρωση στοιχείων των φακέλων της Sportradar και παρακολούθηση φυσικών προσώπων. Η μετέπειτα έρευνες κατ' οίκον και οι κατασχέσεις κινητών και ηλεκτρονικών υπολογιστών οδήγησαν στον εντοπισμό 47 υπόπτων.
Μεταξύ αυτών και τρεις πρόεδροι ΠΑΕ της SL2. Οι περισσότεροι -πάντως- είναι Έλληνες μπουκ και βαποράκια του παράνομου στοιχήματος μέσω χειραγωγημένων αγώνων.
Η έρευνα των αρχών εξναι σε εξέλιξη και ουδείς γνωρίζει τι ψάρια θα πιάσει. Όμως οι πρώτες ενδείξεις πείθουν ότι το koriopolis και η "εγκληματική" (μεταγενέστερα "συμμορία") δεν αποτέλεσαν το ανάχωμα για να αναθαρρήσουν οι διαβόητοι στοιχηματζήδες.
Γιατί συνέβη αυτό;
Η άγνοια των αρχών για τη στοιχηματική απάτη και η παθογενής αβελτηρϊα τηε δικαιοσύνης οδήγησαν στην ατιμωρησία. Πολύ σύντομα οι μπουκ και οι διεφθαρμένοι ποδοσφαιρικοί παράγοντες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, βέβαιοι ότι δεν θα βραχούν.
Η ευρωπαϊκή εισαγγελία έχει την πεποίθηση ότι το παράνομο στοίχημα υπερβαίνει πλέον τους τζίρους των ναρκωτικών και των όπλων. Γι' αυτό το λόγο οι κάθε είδους εγκληματίες στρέφονται στον αθλητισμό και κυρίως στο ποδόσφαιρο.
Η ανάληψη του υπουργείου Αθλητισμού από τον Γιάννη Οικονόμου συνέπεσε με την επιχείρηση εξιχνίασης μιας μεγάλης δικαστικής υπόθεσης που αφορά και στη χώρα μας. Ιδού η πρόκληση για την κυβέρνηση να θεσμοθετήσει αυστηρότερες ασφαλιστικές δικλείδες για να πάψουν να αλώνουν τον χώρο του ποδοσφαίρου οι απατεώνες του στοιχήματος.