Ψάρια και θαλασσινά περιλαμβάνει το μενού στο επίσημο δείπνο που παρατέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τιμώντας τους υψηλούς προσκεκλημένους της χώρας μας, για τις εορταστικές εκδηλώσεις των 200 χρόνων από την κήρυξη της Επανάστασης του 1821.
Το μενού επιμελήθηκε ο πρώτος Έλληνας σεφ που βραβεύτηκε με αστέρι Michelin, Λευτέρης Λαζάρου.
Ως πρώτο πιάτο επιλέχθηκε ένα μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού, καθώς και η σούπα-κακαβιά με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια και λάδι Καλαμάτας.
Για δεύτερο πιάτο επιλέχθηκε κιμάς γαρίδας σε ζωμό και φύλλο λάχανο με κρόκο Κοζάνης και φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και ντοματίνια Κρήτης.
Το επιδόρπιο περιελάμβανε λευκή σοκολάτα και μαστίχα Χίου με φιστίκια Αιγίνης.
Τα κρασιά που προσφέρθηκαν κατά τη διάρκεια του δείπνου ήταν λευκά, από τον ελληνικό αμπελώνα, ενώ τοι δείπνο έκλεισε με γλυκό κόκκινο «Αποσπερίτη» από την Οινοποιητική Λειψών.
Στο κεντρικό τραπέζι θα κάθονται οι υψηλοί προσκεκλημένοι (δηλαδή ο πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Μιχαήλ Μισούστιν, ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα, η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας, Φλοράνς Παρλί και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης), ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας (η σύζυγός του Περιστέρα Μπαζιάνα είχε προσκληθεί, αλλά επέλεξε να μην παρεβρεθεί για λόγους προστασίας από την Covid-19) και ο Παναγιώτης Πικραμμένος με τη σύζυγό του.
Μετά το δείπνο θα ακολουθήσει κοντσέρτο και αμέσως μετά η φωτογράφηση των προσκεκλημένων με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.