Ο Έλληνας πρωταθλητής ετοιμάζεται να… σπάσει όλα τα ρεκόρ (αγώνων, μίτινγκ, προσωπικό), να γράψει την καλύτερη επίδοση στον κόσμο και να πάρει το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!
Η νίκη γεμίζει χαμόγελα και ικανοποίηση. Η ήττα πεισμώνει για μεγαλύτερα πράγματα…
Ο Μίλτος Τεντόγλου μπορεί να μην κατάφερε να κρατήσει την κορυφή στο άλμα εις μήκος, αλλά επιστρέφοντας, κατά την άφιξη της ελληνικής αποστολής στο «Ελ. Βενιζέλος», δήλωσε πως… θα τα σαρώσει όλα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το καλοκαίρι.
Δεν ήταν ικανοποιημένος από την 5η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, παραδέχτηκε ότι στεναχωρήθηκε και δήλωσε ότι το καλοκαίρι θα κάνει μια σειρά από ρεκόρ!
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μίλτου Τεντόγλου:
«Η θέση δεν είναι καλή, ειδικά για ‘μένα. Τουλάχιστον έδειξα μια μαχητικότητα, το πάλεψα, γιατί η σεζόν μου ήταν χάλια. Ήμουν άρρωστος, έχασα το ευρωπαϊκό. Καλή είναι η διάθεση και η ψυχολογία μου, έτσι και αλλιώς στον ανοιχτό (στίβο) δίνω πιο πολύ βάση. Στεναχωρήθηκα ένα τσακ, γιατί θα μπορούσε να γίνει ωραίος αγώνας άμα πηδούσα και εγώ».
Για το αν πιστεύει ότι υπάρχει κάποιος που σταμάτησε να τον πιστεύει: «Μπορεί κάποιος που να μην ξέρει πώς δουλεύει ο αθλητισμός να σταμάτησε να πιστεύει, αλλά είναι νορμάλ μετά από Ολυμπιακή χρονιά να μην κάνεις τόσο καλή σεζόν. Βέβαια, εγώ καλά ήμουν, καλύτερα από ποτέ ήμουν, το κακό είναι ότι δεν το έδειξα».
Για το αν είχε… μάτι, όπως είπε ο Καραλής: «Δεν είχα μάτι εγώ (γέλια), άρρωστος ήμουν. Το καλοκαίρι, όπου με βλέπετε, θα κάνω ρεκόρ αγώνων, ρεκόρ μίτινγκ, ρεκόρ δικό μου, καλύτερη επίδοση στον κόσμο και χρυσό στο παγκόσμιο».
Καραλής: «Αφιερώνω το μετάλλιο σε όσους με... ξεμάτιασαν»
Ο Εμμανουήλ Καραλής εμφανίστηκε πανευτυχής για το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, τονίζοντας πως ξεπέρασε τον εαυτό του με το νέο ρεκόρ που πέτυχε:
«Ήταν ένας φανταστικός αγώνας, ξεπέρασα από εαυτό μου, έκανα 6.05μ. Ήταν ένας ξεχωριστός αγώνας, θέλω να πιστεύω αυτό να είναι μια αρχή για πάρα πολλές μάχες και γιατί όχι κάποια στιγμή να βγω και εγώ πρώτος.
Παιδιά σε αυτόν τον αγώνα δεν είχα τίποτα, μηδέν «μάτι». Είχα στείλει τα μηνύματά μου από το Ευρωπαϊκό και τώρα στο Παγκόσμιο έπιασαν και τους ευχαριστώ όλους πάρα πολύ. Σε αυτό τον αγώνα είχε «μάτι» ο Μίλτος. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα εγώ μάτι, είχε όμως ο Μίλτος.
Έτσι είναι, οι αθλητές έχουν καλές ημέρες, έχουν κακές ημέρες. Είναι πολύ σημαντικό ο κόσμος να στηρίζει τους αθλητές όχι μόνο όταν παίρνουν μετάλλια, αλλά και όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά.
Το μετάλλιο, αυτό, το αφιερώνω σε όσους με ξεμάτιασαν. Θα ήθελα να κλείσω με τα λόγια του Κώστα Χατζή με ένα αγαπημένο μου τραγούδι, πλέον, το «όταν κοιτάς από ψηλά, μοιάζει η γη με ζωγραφιά».
Εγώ πλέον κοιτάω ψηλά, με χαμόγελο, με αυτοπεποίθηση και θέλω να τραβήξω όσους περισσότερους ανθρώπους γίνεται μέσα από τα βιώματά μου και μέσα από ό,τι έχω περάσει, να προσπαθήσω να μεταφέρω όσα περισσότερα θετικά μηνύματα μπορώ.
Θέλω να πιστεύω ότι για την ώρα κάτι καλό θα πετύχουμε».