Ο φιλικός αγώνας του Άρη με τη Μπότεφ, δεν ήταν μία απλή αναμέτρηση δύο ομάδων στο στάδιο της προετοιμασίας. Ήταν ένας αγώνας με μεγάλη συγκινησιακή φόρτιση. Η φιγούρα του δολοφονημένου Τόσκο πλανιόνταν στο γήπεδο σ’ όλη τη διάρκεια του, αλλά έγινε μνημόνευση του επίσης δολοφονημένου Άλκη και συγχρόνως απαιτήθηκε δικαιοσύνη. Δύο γεγονότα που θα σημαδεύουν Μπότεφ και Άρη και θα σηματοδοτούν το αποτέλεσμα της τυφλής οπαδικής βίας.
Ο αγώνας είχε πρόσθετο ειδικό βάρος γιατί ο Άρης ανέβαινε για πρώτη φορά στη… σκηνή σε δημόσια θέα. Οπότε είχε ξεχωριστό ενδιαφέρον η αξιολόγηση της ομάδας, η οποία από τις επτά νέες μεταγραφές είχε στην 11άδα μόνο τρεις. Τον Ματαρίτα, τον Πάβισιτς και τον Χουτεσιώτη.
Ξεπερνώ το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο δεν έχει καμία αξία, αν και ο Άρης τηρουμένων των αναλογιών δικαιούνταν να μη χάσει. Τι έδειξε ο Άρης; Μία ομάδα η οποία στα μέσα της προετοιμασίας, απέναντι στην μικρομεσαία του βουλγάρικου Πρωταθλήματος Μπότεφ, φανέρωσε αρετές αλλά και αδυναμίες. Για παράδειγμα, σε μεγάλο διάστημα κυκλοφόρησε καλά την μπάλα, είχε τελικές, αλλά δεν τις αξιοποίησε.
Ο Πάλμα με οκτώ τελικές και ο νεαρός Παναγίδης ήταν οι πρωταγωνιστές στην επίθεση. Ο Τερζής επέλεξε το σύνηθες 4-3-3 επιστρατεύοντας τον Πάβισιτς για την θέση του αμυντικού χαφ. Χώρο στον οποίο ο Άρης έχει έλλειμμα και λογικά θα καλυφθεί με τις μεταγραφές που θα γίνουν την εβδομάδα που άρχισε χθες.
Η πρώτη είναι ο Κροάτης Τζούρασεκ. Ο Πάβισιτς βοήθησε στην ανάπτυξη αλλά ήταν απών όταν οι Βούλγαροι κυκλοφορούσαν γρήγορα την μπάλα και υποστήριζαν το επιθετικό transition, ανάπτυξη από την οποία προήλθε και το γκολ. Η συνεργασία του Κροάτη που είχε μπροστά του τους Νταρίντα και Ρουπ δεν ήταν η καλύτερη δυνατή με αποτέλεσμα ο Άρης να έχει προβλήματα ισορροπίας στα πρώτα 30 λεπτά.
Η εικόνα βελτιώθηκε, με το πέρασμα του χρόνου. Οι συνεργασίες έγιναν καλύτερες, οι αποστάσεις μεταξύ των γραμμών απέκτησαν ισορροπία κι έτσι αποκαταστάθηκε η τάξη.
Ο Άρης παρά τις αλλαγές συνέχισε στο β’ ημίχρονο να έχει κατοχή της μπάλας και να δημιουργεί ευκαιρίες, χωρίς όμως να πετύχει γκολ. Αυτή ήταν και η σημαντική παραφωνία του τεστ των «κίτρινων» στη Βουλγαρία. Ο Γκρέι, έδειξε ότι μένει με μισή καρδιά στην ομάδα, οπότε ο Άρης θα πρέπει να αναζητήσει ποδοσφαιριστή που να στέλνει την μπάλα στα δύχτια, ώστε το γκολ να μη γίνει και πάλι ο μεγάλος βραχνάς, όπως και πέρυσι.
Όσον αφορά την ενίσχυση της ομάδας με τα… βιογραφικά αξιολόγηση δεν μπορεί να γίνει. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές προέρχονται από χώρες που φημίζονται για την ποδοσφαιρική τους κουλτούρα, αλλά αυτό μπορεί και στην πράξη να αποδειχθεί αέρας κοπανιστός.
Τα ζητούμενα είναι δύο: Πρώτον να μπουν όσο το δυνατόν στο πετσί του νέου ρόλου τους οι νεοαποκτηθέντες και ο προπονητής Τερζής να προετοιμάσει για την πρώτη επίσημη παράσταση τον καλύτερο θίασο. Ο χρόνος που απομένει δεν είναι ούτε λίγος, ούτε πολύς. Άρα απαιτείται να βρεθεί ο ιδανικός συνδυασμός παικτών για την 11άδα.
Όσο για τον Πάλμα, έδειξε και στον αγώνα με τη Μπότεφ ότι επιβάλλεται να παραμείνει στην 11άδα. Είναι μαζί με τους Κουέστα, Μπράμπετς και Φαμπιάνο ό,τι περισσότερο αξιόπιστο διαθέτει ο Άρης. Μπορεί και κάποιοι από τους νεοαποκτηθέντες να αποδειχθούν λίρα εκατό, αλλά μέχρι τότε ο Άρης χρειάζεται ισχυρούς «πυλώνες» για να χτίσει τη νέα ομάδα.