Σε τέσσερις χώρες θα διεξαχθεί η 41η διοργάνωση του Ευρωμπάσκετ. Τσεχία, Γεωργία, Γερμανία και Ιταλία συμφώνησαν να διοργανώσουν από κοινού την εμβληματική διοργάνωση της Ευρώπης για το 2022.
Η φάση των ομίλων θα πραγματοποιηθεί στην Πράγα, την Τιφλίδα, την Κολωνία και το Μιλάνο. Κάθε πόλη θα φιλοξενήσει και ένα γκρουπ.
Οι τέσσερις πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο θα πάρουν το εισιτήριο για την τελική φάση και θα ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα της Γερμανίας, το Βερολίνο, όπου θα στεφθεί και ο φετινός πρωταθλητής Ευρώπης. Η διοργάνωση θα αρχίσει 1η Σεπτέμβρη και θα ολοκληρωθεί 18 του ίδιου μήνα.
Με αφορμή το τζάμπολ στο Ευρωμπάσκετ, το Metrosport.gr παρουσιάζει τα γήπεδα της διοργάνωσης.
Tbilisi Arena
Το νεοσύστατο γήπεδο στην Τιφλίδα αναμένεται να φιλοξενήσει τους αγώνες του πρώτου ομίλου της διοργάνωσης, στον οποίο συμμετέχουν οι Γεωργία, Ισπανία, Τουρκία, Μαυροβούνιο, Βέλγιο και Βουλγαρία. Είναι χτισμένο δίπλα στο Sports Palace. Τα δυο γήπεδα ενώνονται με τούνελ. Άνοιξε τις πύλες του για πρώτη φορά το 2015. Διεξήχθησαν αγώνες βόλεϊ, τζούντο, πάλης, ξιφασκίας και φούτσαλ. Ωστόσο, χωρούσε μόλις 3.600 θεατές και το 2022 ανακατασκευάσθηκε και πλέον, αριθμεί 10.000 θέσεις.
Lanxess Arena
Ο δεύτερος όμιλος της διοργάνωσης θα διεξαχθεί στην Κολωνία. Εκεί Γερμανία, Λιθουανία, Γαλλία, Σλοβενία, Βοσνία και Ουγγαρία θα κοντραριστούν στο Lanxess Arena. Το γήπεδο θα φιλοξενήσει τη δεύτερη μεγάλη μπασκετική διοργάνωση αφού το 2019 διεξήχθη εκεί το Final Four της Ευρωλίγκα. Έκανε τα εγκαίνια του το 1998 ως Kölnarena και 10 χρόνια αργότερα, πήρε τη σημερινή του ονομασία. Αριθμεί 18.000 θέσεις και το χειμώνα φιλοξενεί αγώνες χόκεϊ επί πάγου, χάντμπολ, μπάσκετ και αρκετές συναυλίες. Θεωρείται, επίσης, το μεγαλύτερο γήπεδο χόκεϊ στην Ευρώπη.
Mediolanum Forum
Το σπίτι της Αρμάνι θα ανοίξει τις πόρτες του και θα φιλοξενήσει τα παιχνίδια του τρίτου ομίλου, στον οποίο συμμετέχει η Ελλάδα καθώς και οι Ιταλία, Κροατία, Ουκρανία, Βρετανία και Εσθονία. Βρίσκεται τρία χιλιόμετρα έξω από το Μιλάνο, στην πόλη Ασάτζο. Το 1990 εγκαινιάστηκε για πρώτη φορά και το 2014 αποφασίστηκε να ανακαινιστεί ώστε να φιλοξενήσει την τελική φάση της Ευρωλίγκας. Παράλληλα, αυξήθηκε η χωρητικότητα του από 11.500 σε 12.700.
Sazka Arena
Γυρίζοντας στο μακρινό 2006 θα φέρουμε στο νου τον Θοδωρή Παπαλουκά να περπατά στο παρκέ του γηπέδου με κρεμασμένη την ελληνική σημαία όταν και η ΤΣΣΚΑ είχε στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης. Το γήπεδο αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη αρένα χόκεϊ στην Ευρώπη και άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του το 2004. Τέσσερα χρόνια αργότερα μετονομάστηκε σε O2 Arena. Αριθμεί 16.805 θέσεις και θα φιλοξενήσει τους αγώνες του τέταρτου ομίλου της διοργάνωσης, στον οποίο συμμετέχουν η Τσεχία, η Σερβία, η Πολωνία, η Φιλανδία, το Ισραήλ και η Ολλανδία.
Mercedes-Benz Arena
Η τελική φάση της διοργάνωσης θα διεξαχθεί στη Γερμανία και συγκεκριμένα, στο Βερολίνο. Στην έδρα της Άλμα και άλλων ομάδων χόκεϊ και χάντμπολ θα γίνουν οι νοκ άουτ αγώνες και θα στεφθεί ο φετινός πρωταθλητής. Το 2009 πανηγύρισε εκεί το πέμπτο ευρωπαϊκό του τρόπαιο. Το γήπεδο είχε εγκαινιαστεί ένα χρόνο νωρίτερα και το 2015 άλλαξε όνομα λόγο της συμφωνίας με τη Mercedes. Στις εξέδρες του μπορούν να βρεθούν 17.000 φίλαθλοι.