Ρεπορτάζ: Γιώργος Στράντζαλης, Βασίλης Βλαχόπουλος. Πέντε γκολ, 27 τελικές προσπάθειες εκ των οποίων οι 17 εντός περιοχής… Είναι φανερό ότι ο Αρης άλλαξε αρκετά στους δύο τελευταίους αγώνες όπου για πρώτη φορά χρησιμοποίησε την ίδια 11αδα και μέσα σ’ αυτά δεν είναι μόνο το σταθερό σχήμα αλλά και η καλύτερη ανάγνωση του αντιπάλου.
Μέχρι… προχθές, ο Αρης ακολουθούσε μια τακτική η οποία έρχεται σε αντίθεση με τους στοιχειώδεις κανόνες του ποδοσφαίρου καθώς συνήθιζε να τα αλλάζει όλα από παιχνίδι σε παιχνίδι με συνέπεια μάταια να αναζητεί σταθερή αγωνιστική εικόνα. «Για πρώτη φορά παίξαμε με την ίδια 11αδα σε δύο διαδοχικούς αγώνες», ψιθύρισε ο Τόλης Τερζής μετά από αυτόν με τον Ατρόμητο και δεν είπε ψέματα. Η πρόθεση του Βεροιώτη τεχνικού είναι ευδιάκριτη καθώς έψαξε και βρήκε το κατάλληλο σχήμα – αυτό των δύο δημιουργικών μέσων – σε «βατά» παιχνίδια όπως χαρακτηρίζονται τα δύο τελευταία. Γιατί σε τέτοιου είδους αγώνες οι «κίτρινοι» χρειάζονται α) αξιοποίηση της κατοχής μπάλας με πιο δημιουργικό παιχνίδι, β) παρουσία εκτελεστών ή μάλλον παικτών που σουτάρουν και από απόσταση και γ) καλή λειτουργία στην transition άμυνα.
Μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, ο 52χρονος τεχνικός ρωτήθηκε για τα στοιχεία που άλλαξαν κι αυτά που θα επιδιώξει να αλλάξει. «Προσπαθούμε να κάνουμε πράγματα τα οποία γίνονται το καλοκαίρι. Εχει φανεί μια αλλαγή αλλά δεν μπορούμε ξαφνικά να καταφέρουμε να φτάσει η ομάδα στο σημείο που θέλουμε. Το ότι η ομάδα χρησιμοποίησε το ίδιο σχήμα σε δύο διαδοχικά παιχνίδια δεν σημαίνει ότι αυτό θα έχουμε πάντα», είπε.
Εδώ μπαίνει ο τομέας της καλύτερης ανάγνωσης του αντιπάλου. Κόντρα στον ΟΦΗ, ο Αρης χτύπησε κυρίως από τον άξονα. Απέναντι στον Ατρόμητο, χρησιμοποίησε τα άκρα παίζοντας υπέροχα το παιχνίδι της απομόνωσης και υποστήριξε αυτή την τακτική ο Μάρβιν Πίρσμαν στο αριστερό άκρο. «Πρέπει να βλέπουμε τον τρόπο παιχνιδιού του αντιπάλου και τα χαρακτηριστικά των παικτών του. Δεν είναι απόλυτο ότι θα έχουμε το ίδιο σχήμα σε κάθε αγώνα. Μπορεί να αλλάξουμε διάταξη, αλλά να ξέρει ο κόσμος ότι δουλεύουμε σκληρά και για πολλές ώρες», είπε ο προπονητής του Αρη.
Στα στοιχεία που περιμένει είναι η κεφαλαιοποίηση των καλών διαστημάτων. «Θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει και τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο με τον Ατρόμητο αλλά μεγάλες ευκαιρίες χάσαμε και στο δεύτερο», είπε για το προχθεσινό παιχνίδι. Η αλήθεια είναι ότι αν ένας εκ των Πάλμα, Νταρίντα, Καμαρά και Χριστοδουλόπουλου ευστοχούσε στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αρης δεν θα περνούσε τον ψυχολογικό Γολγοθά που ένιωσε. Γιατί η απώλεια μεγάλων ευκαιριών, παραμένει ένα από τα αγωνιστικά προβλήματα της ομάδας.
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook