Ο πρώην προπονητής τερματοφυλάκων του ΠΑΟΚ, Γιώργος Σκιαθίτης, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για τη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ, την έξοδο του Πασχαλάκη στο ντέρμπι που κέρδισε το πέναλτι ο Άρης και το μέλλον των γκολκίπερ του Δικέφαλου.
Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Για την παρουσία του στον ΠΑΟΚ:
«Τα χρόνια που είχα την τύχη να είμαι στον ΠΑΟΚ, ήταν ίσως τα πιο σημαντικά στην ιστορία της ομάδας. Εγώ στον ΠΑΟΚ ήμουν 4 χρόνια από το 2016 όταν κλήθηκα για προπονητής τερματοφυλάκων στις ακαδημίες. Σε μια στιγμή που αποχώρησε απροσδόκητα ο κ. Ίβιτς και τον ακολούθησε ο Χρήστος Κελπέκης, μου δόθηκε η δυνατότητα να καλύψω το κενό από την ακαδημία. Μου ζήτησαν να κάνω νέο, τριετές συμβόλαιο, το τίμησα και μου έδωσε τη δυνατότητα να το τιμήσω ο ΠΑΟΚ. Και με τους προπονητές και τους τεχνικούς διευθυντές είχαμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία, έχουμε επικοινωνία και πολύ καλή σχέση. Είμαστε μακριά αλλά τους παρακολουθώ».
Για το αν έχει επαφή με τους τερματοφύλακες του ΠΑΟΚ:
«Με τους τερματοφύλακες σίγουρα, αλλά όχι μόνο. Και με τον Συμεών Παπαδόπουλο που αποχώρησε και τον Μελίσσα, ξανασυνεργαστήκαμε με τον Γλύκο, κάναμε προπονήσεις μου ζήτησε να τον βοηθήσω. Είναι τιμή μου να ζητά τη βοήθειά μου όσο ήταν χωρίς σύλλογο. Έχω σχέση με τους τερματοφύλακές μου. Βλέπω την πορεία τους, του Πασχαλάκη, του Ζίβκοβιτς, όλων. Έχουμε ζήσει ανεπανάληπτες στιγμές, καλές και κακές. Με περισσότερο άγχος βλέπω τα παιχνίδια».
Για το αν ο Πασχαλάκης σωστά επέλεξε την έξοδο στη φάση του πέναλτι που πήρε ο Άρης:
«Ο Αλέξανδρος είναι επιθετικός τερματοφύλακας από τη φύση του. Μπροστά στον κίνδυνο δεν θα λυγίσει. Θα βγει να υπερασπιστεί την ομάδα. Τον κάλεσε η φύση του. Πιστεύει πάρα πολύ στον εαυτό του σ’ αυτές τις καταστάσεις. Σ’ αυτή τη φάση ξεκάθαρα σωστά ενήργησε. Βρίσκει καθαρά την μπάλα πριν έρθει σε επαφή με τον αντίπαλο. Πράγματι κάνει μια επαφή στη μπάλα ο Μπερτόγλιο. Ο Αλέξανδρος βρίσκει τη μπάλα, της αλλάζει πορεία. Είναι καθαρή φάση. Αν πήγαινε ο διαιτητής έβλεπε θα το διόρθωνε».
Για τα προσόντα του και το γεγονός ότι βρέθηκε αρκετές φορές στο στόχαστρο:
«Ο Αλέξανδρος έκανε μεγάλο βήμα τότε στην καριέρα του. Με τρομερά προσόντα. Είχε το καλύτερο εργομετρικό. Αυτό που του έλλειπε ήταν προφανώς η τακτική εκπαίδευση και στιγμές που δεν είχε ζήσει ως τότε. Όταν ξεκίνησε να αγωνίζεται ήταν μεγάλη υπόθεση η παρουσία του. Την πρώτη χρονιά δεχθήκαμε 13 γκολ, τη δεύτερη 14, ήταν προφανώς πολύ σημαντικός λόγος και με την όλη συνοχή της ομάδας για να φτάσουμε στην κατάκτηση των τίτλων. Δε δεχθήκαμε γκολ στους τελικούς, ας μην ξεχνάμε».
Για το πρόγραμμα βελτίωσης στους τερματοφύλακες:
«Η προπόνηση του τερματοφύλακα είναι μια επιστήμη από μόνη της. Παλαιότερα είχε να κάνει μόνο με τεχνική και ερεθίσματα φυσικής κατάστασης. Ο τερματοφύλακας κάνει πολύ μικρές σε χρόνο ενέργειες σε απόλυτη ένταση. Τα παιδιά κατάλαβαν εξ αρχής ότι προσπαθούμε μέσα από την προπόνηση να έχουμε καταστάσεις παιχνιδιού. Να έχουμε τη λήψη απόφασης μέσα και γρήγορα. Δουλεύαμε σε ρεαλιστικές καταστάσεις, στην πρώτη και δεύτερη αντίδραση, υπεράσπιση εστίας, άμυνα χώρου, ψηλές μπάλες, μεταβιβάσεις, επανατοποθέτηση, την πίεση του αντιπάλου… Όλα αυτά προσπαθούσαμε να τα προσομοιώσουμε».
Για τους τερματοφύλακες από την ακαδημία του ΠΑΟΚ:
«Το μεγάλο όνομα στην Ακαδημία ήταν ο Μάριος Σιαμπάνης. Του είχαν δημιουργηθεί πολύ μεγάλες προσδοκίες που έπρεπε να τις διαχειριστώ. Είχαμε δημιουργήσει πλάνο με τους κ.. Μίχελ και Μπράνκο για να εξελιχθεί, δεν το επέλεξε και αποτέλεσε παρελθόν. Ο Συμεών Παπαπαδόπουλος ήταν στους 2000. Ο Ταλιχμανίδης που ήταν πάντα βασικός και στις Εθνικές ομάδες. Είναι πολύ δυνατός αλτικός και ισχυρός χαρακτήρας. Ο Κώστας Μπαλωμένος στους 2002 με μεγάλες προοπτικές. Μας έμεινε ο Δημήτρης Μοναστηρλής από τους 2004».
Για το αν είχε προσέγγιση από τον Παναθηναϊκό:
«Είχε γίνει επαφή από την πλευρά του κόουτς Μπόλονι. Ο Παναθηναϊκός ήθελε να στελεχώσει ο ίδιος αυτές τις θέσεις και ενδεχομένως γι’ αυτό δεν είχα επίσημη προσέγγιση από τον Παναθηναϊκό».