Ο γνωστός νομικός, Λάκης Σημαιοφορίδης, αναφέρθηκε μέσω του Metropolis 95.5 στην καθυστέρηση έκδοσης της απόφασης για την υπόθεση των στημένων αγώνων από την επιτροπή δεοντολογίας.
«Με βάζετε δύσκολα. Δεν πρόκειται για απλή περίπτωση. Μέσα από την καθυστέρηση αντιλαμβάνονται όλοι την σοβαρότητα της υπόθεσης. Ως ένα βαθμό είναι λογικό, αντίστοιχη πρέπει να είναι η κρίση και η σοβαρότητα της επιτροπής, γι' αυτό, ίσως, υπάρχει καθυστέρηση. Υπάρχει μία βάση, αυτή είναι μία λογική εξήγηση. Οι δικαστές είναι τακτικοί, είναι καριερίστες, αν η απόφαση μετρηθεί κάποια στιγμή θα έχει επίπτωση και σε αυτούς» είπε αρχικά και επεσήμανε:
«Τα δικαστήρια μην τα συγχέουμε με τις επιτροπές. Δεν είναι το ίδιο πράγμα. Οι επιτροπές, ακόμη και οικονομικών διαφορών, μπορούν να συνεδριάζουν και μέσα στον Αύγουστο. Σαφέστατα μπορεί να βγει και από εβδομάδα η απόφαση».
Σημείωσε ότι: «Είναι διαφορετική περίπτωση με του CAS. Οι αποφάσεις και του ΠΑΟΚ και της Τραμπζονσπόρ είδατε ότι δικάστηκαν γρήγορα. Είναι υποχρεωμένο το δικαστήριο να στερήσει ή να μην στερήσει το δικαίωμα από κάποια ομάδα την συμμετοχή σε μία διοργάνωση. Η επιτροπή δεοντολογίας είναι κάτι άλλο. Δεν έχουμε το άμεσο, δεν αφορά το ποιος θα είναι πρωταθλητής για παράδειγμα. Αν υπήρχε κάτι ανάλογο, από μόνοι τους στην επιτροπή δεοντολογίας θα είχαν βγάλει, ήδη, απόφαση.
Θα μπορούσε να επικαλεστεί έννομο συμφέρον οποιαδήποτε ομάδα είναι κάτω από τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ, γιατί αν ο Ολυμπιακός υποβιβαστεί, παίρνει το πρωτάθλημα, αλλά και μία ομάδα που υποβιβάζεται, γιατί αν πέσει ο Ολυμπιακός, μένει στην κατηγορία. Βέβαια, μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια τέτοια κρίση. Τους λόγους τους γνωρίζει η επιτροπή. Το πιο δόκιμο είναι να επικυρωθούν οι βαθμολογίες, έχουν επικυρωθεί προς τα πάνω, άρα προς τα κάτω δεν μπορεί να γινει κάτι πλέον».
Για το πιο επιβαρυντικό στοιχείο κατά την γνώμη του τόνισε: «Μιλάω με αντικειμενικότητα. Σε αυτές τις περιπτώσεις για όλα τα στοιχεία υπάρχει συνεκτίμηση από την επιτροπή. Η συνεκτίμηση όλων των στοιχείων καταλήγει στο συμπέρασμα της καταδίκης ή της απαλλαγής. Αυτό αφορά μόνο τους δικαστές και κανέναν άλλον. Καλούνται να κρίνουν και να πάρουν μία απόφαση με έναν σκοπό, να είναι δίκαιη. Ο κώδικας δεοντολογίας έχει πολλές παραμέτρους, μπορεί κάποιος να τιμωρηθεί και να τεθεί σε αναστολή».