Συνεχίζει ακάθεκτος ο Salt Bae —κατά κόσμον Nusret Gökçe— την επίδειξη δόξας και πλούτου.
Πρόκειται για τον Τούρκο σεφ που έγινε ευρέως γνωστός για τον τρόπο με τον οποίο αλατίζει τα ψημένα κρέατά του και έκτοτε η φήμη του έχει εκτοξευθεί.
Ο ίδιος ανάμεσα στα αμέτρητα βίντεο που αναρτά στο λογαριασμό του στο Instagram όπου δείχνει τις μαγειρικές του ικανότητες αλλά και τα υπερπολυτελή εστιατόριά του ανά τον κόσμο, ενίοτε δημοσιοποιεί και τους λογαριασμούς ορισμένων πελατών του που ξεπερνούν στο σύνολο τα 100.000 δολάρια.
Έτσι και εχθές μοιράστηκε με τους ακολούθους του μία απόδειξη από το εστιατόριό του στο Άμπου Ντάμπι όπου ο συνολικός λογαριασμός ανερχόταν στα 615.065 ντιρχάμ ΗΑΕ, που ισοδυναμεί με περίπου 167.500 δολάρια.
Χρυσός μπακλαβάς και κρασί 24.000 ευρώ
Το γεύμα αυτό, που σε ορισμένα μέρη αρκεί για να αγοράσει κανείς ένα καινούργιο σπίτι, αποτελούνταν από νερό που κόστιζε περίπου 10 ευρώ, μια μπύρα που κόστιζε σχεδόν 13 ευρω και ένα negroni για 18 ευρώ.
Περιελάμβανε επίσης μπουκάλια Petrus, ένα κρασί που φημίζεται για την υψηλή του τιμή, η οποία έφτασε τα 24.000 ευρώ το μπουκάλι.
Υπήρχε επίσης ο «χρυσός μπακλαβάς», ο οποίος είναι, μαντέψατε, μπακλαβάς τυλιγμένος σε φύλλα χρυσού. Αυτό κοστίζει 95 ευρώ το καθένα, παρακαλώ.
Όπως ήταν φυσικό, ο κόσμος έπαθε «πλάκα» με τα ποσά και σχολίασε ότι η τιμή των φαγητών και των ποτών δεν έχουν καμία σχέση με την ποιότητα των γευμάτων.
Ο Nusret έχει δημιουργήσει μια αλυσίδα εστιατορίων σε διάφορα μέρη του κόσμου, ανάμεσά τους και η χώρα μας και συγκεκριμένα η Μύκονος.
Όσοι έχουν επισκεφθεί τα εστιατόρια του, μιλούν για φανταχτερά πιάτα και πανάκριβα φαγητά. Για παράδειγμα, το πιο διάσημο πιάτο είναι η μπριζόλα tomahawk, η οποία όταν σερβίρεται στους επισκέπτες επικαλύπτεται με φύλλα χρυσού.
Ακόμα και ένα απλό γεύμα μπορεί να φτάσει εύκολα σε ένα λογαριασμό χιλιάδων ευρώ, ακόμα και χωρίς να συνυπολογιστούν τα ποτά. Όταν συνυπολογίζετε τα ποτά, τα πράγματα αρχίζουν να κινούνται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.