Tις επόμενες μέρες αναμένεται να φτάσει στα χέρια του εισαγγελέα ο φάκελος της δικογραφίας για τους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας αφού έκλεισε ο φάκελος από την 35η ανακρίτρια, Ευγενία Τζωρτζάτου. Μέσα στις επόμενες 15 ημέρες αναμένεται να παραλάβει τον φάκελο ο εισαγγελέας που θα αποφασίσει αν θα οδηγηθεί σε δίκη η Ρούλα Πισπιρίγκου, καθώς ήδη της έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα δύο παιδιά. Υπενθυμίζεται πως η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει οδηγηθεί στο δικαστήριο κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας.
Στην περίπτωση της Μαλένας και της Ιριδας, το ιατροδικαστικό πόρισμα Καρακούκη - Καλόγρηα αναφέρει ως αιτία θανάτου και στις δύο περιπτώσεις την ασφυξία. Υπενθυμίζεται πως οι αρχικές γνωματεύσεις από την Χριστίνα Τσάκωνα και την Αγγελική Τσιόλα ανέφεραν ως αιτίες, την ηπατική ανεπάρκεια (Μαλένα) και την αγενεσία φλεβόκομβου (Ιριδα). Σύμφωνα με το STAR, η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Πατρών Αγγελική Τσιόλα ήταν η πρώτη αλλά και η τελευταία μάρτυρας που κατέθεσε στην ανακρίτρια.
Σύμφωνα με το STAR, η Δήμητρα Πισπιρίγκου είπε στην ανακρίτρια πως την ημέρα που πήρε την Ιριδα από την κούνια της παρατήρησε κάκωση στο στόμα της. Υπενθυμίζεται πως το πόρισμα Καρακούκη - Καλόγρηα αναφέρει πως οι κακώσεις είναι προθανάτιες. Ταυτόχρονα, ο επικεφαλής του ΕΚΑΒ κατέθεσε στην ανακρίτρια ότι το πλήρωμα που κλήθηκε στο σπίτι της οδού Μπιζανίου για την Ιριδα φορούσε γάντια και έκανε ΚΑΡΠΑ με ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή και αρνήθηκε πως προκάλεσαν οποιαδήποτε κάκωση κατά τη διάρκεια της αναζωογόνησης. Σύμφωνα με τον Πέτρο Κουσουλό, η παθολογοανατόμος Αντιγόνη Μητσέλου που εξέτασε την καρδιά της Ιριδας, υποστήριξε ενώπιον της ανακρίτριας πως από την εξέταση διαπίστωσε ασφυκτικά σημάδια και τηλεφώνησε στην Αγγελική Τσιόλα για να της τα γνωστοποιήσει, όμως η ιατροδικαστής την αγνόησε.
Σύμφωνα με τον Πέτρο Κουσουλό, η κυρία Τσιόλα στην τελευταία της κατάθεση έκανε μεταστροφή διότι τον Αύγουστο είχε καταθέσει για ασφυξία και στην τελευταία της κατάθεση τον Ιανουάριο μίλησε για απροσδιόριστο θάνατο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο παθολογοανατόμος Χρήστος Ευτυχιάδης έδωσε συμπληρωματική κατάθεση και υπεραμύνθηκε των ευρημάτων για ασφυξία στην Ιριδα, παρουσιάζοντας και βιβλιογραφία για τη μέθοδο των χρώσεων που χρησιμοποίησε.