Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Ηλίας Ψινάκης στο περιοδικό ΟΚ!
Ο Ηλίας Ψινάκης μεταξύ άλλων περιέγραψε και ένα περιστατικό από την περίοδο που δούλευε με τον Σάκη Ρουβά αποκαλύπτοντας ένα ψευδές δημοσίευμα που είχαν γράψει για εκείνους και το πως ο Σάκης Ρουβάς με την αντίδρασή του κατάφερε να τον “σώσει”.
«Ο Σάκης τότε τραγουδούσε στην Παραλιακή. Έχουμε μπει στο σκάφος στον Φλοίσβο να κοιμηθούμε εκεί και να ξυπνήσουμε στις Σπέτσες. Με παίρνει η Ζωή Λάσκαρη από τον ασύρματο του σκάφους του Λυκουρέζου και μου λέει “είδες το Λοιπόν; “Όχι” λέω “τι γράφει;”. “Πάρ’ το να το δεις μόνος σου” απαντάει και μου το κλείνει στα μούτρα. Λέω στον καπετάνιο “σταμάτα στην Ύδρα τώρα”. Κατεβαίνω και με κοιτάζουν καλά καλά ακόμα και οι πέτρες.
Φτάνω στο περίπτερο και διαβάζω “παντρεύτηκε ο Ρουβάς τον Ψινάκη” με φωτογραφία μοντάζ να είμαστε αγκαλιά. Τότε με κάτι τέτοια σε κρεμούσαν στο Σύνταγμα, δεν είναι σαν και τώρα που, αν τον παίρνεις, είναι και λίγο της μόδας. Λέω στον καπετάνιο “πάμε τώρα απέναντι, να μείνουμε αρόδο απέναντι από το σπίτι του Κοντομηνά”.
Να έχω πάθει πανικό, να σκέφτομαι “τι θα γίνει με την οικογένειά μου;” – παρεμπιπτόντως, με αποκλήρωσαν και τότε, όπως με είχαν αποκληρώσει πολλές φορές. Μια φορά, μάλιστα, ο μπαμπάς μου με είχε αποκληρώσει δύο φορές την ίδια μέρα. Του λέω “δεν γίνεται, βρε μπαμπά, με έχεις ήδη αποκληρώσει το πρωί! Θα με αποκληρώσεις πάλι το ίδιο βράδυ;» ανέφερε ο Ηλίας Ψινάκης και συνεχίζει την αφήγησή του λέγοντας,
«Που λες, ξυπνάει ο Σάκης με το μαλλί ανακατεμένο, με βλέπει σε έξαλλη κατάσταση, μου λέει “τι έχει γίνει;”. “Πάρε και διάβασε” του λέω και του δίνω την εφημερίδα. “Και τι έγινε;” μου απαντάει. “Δεν είναι ωραία η φωτογραφία;”. Γιατί εγώ αυτά του είχα διδάξει. Ότι αρκεί να γράφουν σωστά το όνομά σου και να έχουν ωραία φωτογραφία, να βγαίνουμε χαμογελαστοί και όχι μουτρωμένοι. Αυτά τα είχα μάθει από διεθνείς σταρ, όπως ο Μικ Τζάγκερ, ο Φρέντι Μέρκιουρι και η Λιζ Τέιλορ.
Εκείνη τη στιγμή ο Σάκης με έσωσε. Γιατί εγώ ήθελα να εξαφανιστώ. Να πάω στην Αμερική ή στις Φιλιππίνες και να κρυφτώ. Είχα μασήσει γιατί με αφορούσε. Αυτά που δίδασκα δεν τα εφάρμοσα τότε στον εαυτό μου. Φυσικά και δεν έχω μετανιώσει ποτέ και για τίποτα. Γιατί δεν έχω κάνει κακό σε κανέναν, μόνο καλό. Γκάφες έχω κάνει άπειρες. Αν έχεις αγωγή, δεν είσαι κακοπροαίρετος και έχεις χιούμορ, δεν σ’ το καταλογίζουν».