Σχετική άνοδο των διεθνών αεροπορικών αφίξεων παρουσιάζουν τα στοιχεία κατά τον Ιούλιο, με την εικόνα να είναι αρκετά πιο βελτιωμένη συγκριτικά με πέρσι.
Σύμφωνα με το moneyreview.gr, η εικόνα δεν είναι οµοιόµορφη, καθώς προορισμοί όπως τα Χανιά, η Ζάκυνθος, η Ρόδος και η Μυτιλήνη εµφανίζουν μεγάλη δυναµική από αυτή του συνόλου της χώρας, ενώ άλλοι υποχωρούν.
Συγκεκριμένα, στη Ρόδο παρατηρείται αύξηση της τάξης του 14% σε σχέση µε τον αντίστοιχο περυσινό µήνα, με την επίδοση να είναι βελτιωμένη και για το σύνολο του πρώτου επταµήνου φέτος µε περισσότερους από 2,76 εκατ. τουρίστες και άνοδο της τάξης του 13,3%.
Κατά 5,6% αυξήθηκαν οι διεθνείς αφίξεις και στα Χανιά τον Ιούλιο, ενώ η Ζάκυνθος είδε ενίσχυση των αφίξεων από το εξωτερικό κατά 4,6%. Οριακά υψηλότερα, κατά 1,9%, κινήθηκαν οι ροές στη Σκιάθο.
Εξίσου εντυπωσιακές είναι οι επιδόσεις και στη Μυτιλήνη, µε τις διεθνείς αφίξεις τον Ιούλιο αυξηµένες κατά 47,6% και από την αρχή του χρόνου κατά 48,4%.
Το άνοιγµα της αγοράς της Τουρκίας µετά τη θεσµοθέτηση του καθεστώτος έκδοσης βίζας-εξπρές για τους Τούρκους, η αύξηση των πτήσεων µε τσάρτερ από ευρωπαϊκές χώρες και η ανταγωνιστικά τιµολογηµένη διαµονή στο νησί, σε συνδυασµό µε σηµαντικές προωθητικές ενέργειες που έχουν πραγµατοποιήσει ο δήµος και η περιφέρεια αλλά και η Fraport Greece, πιστώνονται τη δυναµική αυτή.
Παρόλα αυτά, σε απόλυτους αριθµούς η Μυτιλήνη παραµένει ακόµα ιδιαίτερα χαµηλά αγγίζοντας οριακά τους 100.000 ξένους επισκέπτες από την αρχή του έτους. Ακόµα και έτσι όµως είναι σχεδόν διπλάσια από ό,τι κατά τα προ πανδηµίας ρεκόρ της.
Την ίδια ώρα, στα ∆ωδεκάνησα η Κως κινείται σταθεροποιητικά µε οριακά θετικό πρόσηµο, ενώ η Σαντορίνη εµφανίζεται πρακτικά αµετάβλητη µε 341,4 χιλ. αφίξεις από το εξωτερικό τον Ιούλιο, που ανεβάζουν το σύνολο των ξένων τουριστών που επισκέφθηκαν το νησί αεροπορικά από την αρχή του έτους στις 795,6 χιλ., ακριβώς όσοι και πέρυσι το ίδιο διάστηµα.