Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Αction Zone» φιλοξενήθηκε ο Γρηγόρης Ιωαννίδης.
Ο έγκριτος νομικός με έδρα την Αγγλία, ανήκει στη νομική ομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, και μίλησε αναφορικά με τις εξελίξεις που αφορούν στη διεξαγωγή τους, τις επιπτώσεις του κορωνοϊού καθώς και την κατάσταση που επικρατεί στη Μεγάλη Βρετανία κάτω από το πέπλο του ιού.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metropolis 95.5 και τον Χάρη Δημαρά:
Αναφορικά με την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων: «Η αλήθεια είναι ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα ονομάζονται Tόκιο 2020 παρά το γεγονός ότι θα διεξαχθούν πιθανώς το 2021. Υπήρξε μεγάλη πίεση ώστε να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί. Είναι μία ορθή απόφαση καθώς το να προστατεύσεις ανθρώπους είναι το πιο σημαντικό. Το κόστος είναι πολύ μεγάλο καθώς η διοργάνωση δεν θα διεξαχθεί την προβλεπόμενη ημερομηνία. Οι εγκαταστάσεις θα πρέπει να διατηρηθούν ώστε να είναι έτοιμες να υποδεχθούν οι αθλητές, ενώ υπάρχει και ένα ακόμα κόστος το οποίο έχει να κάνει με χορηγικές συμφωνίες. Σε αυτές τις περιπτώσεις ενδέχεται να δημιουργηθούν νέες συμφωνίες, αν επικρατήσει σύνεση όλα θα πάνε όπως πρέπει. Η αγάπη προς το χρήμα και το κέρδος υπερισχύει και μπορεί να υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Βέβαια οι μεγάλοι χαμένοι από όλο αυτό που έχει δημιουργηθεί είναι οι αθλητές καθώς πολλά αλλάζουν για αυτούς σε οικονομικό και αθλητικό επίπεδο.
Ερωτηθείς για το πότε υπολογίζεται η διεξαγωγή τους, απάντησε: «Η Ιαπωνία είναι μία χώρα η οποία θα επηρεαστεί αρκετά από όλο αυτό καθώς υπάρχουν όροι που μπορούν να κάνουν την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να αποχωρήσει αλλά αυτό δεν θα γίνει. Υπάρχει και ένα μεγάλο πλεονέκτημα ότι οι Ιάπωνες είναι πειθαρχημένοι και ότι ζημία υπάρξει θα είναι εύκολο να την διαχειριστεί η χώρα. Οσοι αθλητές έχουν κλειδώσει το εισιτήριο τους θα είναι κανονικά και στην Ολυμπιάδα όταν αυτή διεξαχθεί.
Υπάρχουν αρκετές προτάσεις, ακόμα και για τον Φεβρουάριο. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το πότε θα διεξαχθούν καθώς θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση όλων των χωρών καθώς η κάθε μία θα είναι σε διαφορετικό επίπεδο από την επίδραση του κορωνοϊού.
Είναι υπαρκτό σενάριο να ματαιωθούν αυτοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Είναι μία συζήτηση πίσω από κλειστές πόρτες. Η Ελλάδα επί παραδείγματι βγήκε από μία οικονομική κρίση και τώρα έρχεται αυτός ο ιός. Μετά από λίγους μήνες θα πρέπει να πάρει την απόφαση αν θα μπορεί να αντεπεξέλθει, το ίδιο μπορεί να ισχύει και για άλλες χώρες. Για ό,τι συμβεί αποφασίζει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή μαζί με την διοργανώτρια χώρα που έχει το μεγαλύτερο βάρος. Αν αυτή πει ότι μπορεί να διοργανώσει τους αγώνες τότε πηγαίνει όλη η διαδικασία step by step, από χώρα σε χώρα. Συζητήθηκε η πιθανότητα στο να γίνουν οι αγώνες χωρίς κόσμο και οι αθλητές να έχουν περάσει συνεχόμενα τεστ για τον αν έχουν τον κορωνοϊό. Το ενδεχόμενο αυτό θα έχει μεγάλες οικονομικές επιπτώσεις».
Για την κατάσταση στην Αγγλία: «Τα πράγματα είναι πολύ άσχημα και είμαστε ακόμα στην αρχή. Οι επιστήμονες λένε ότι βαδίζουμε στα χνάρια της Ιταλίας και της Ισπανίας, καθώς η κυβέρνηση ασχολήθηκε αρκετά με το BREXIT και όχι με τον κορωνοϊό. Οι γιατροί ενδέχεται να φτάσουν στο σημείο να διαλέγουν στο ποιος θα ζήσει και ποιος όχι καθώς υπάρχουν ελλείψεις στον τομέα της υγείας. Το εντυπωσιακό και το προκλητικό είναι ότι ο πρωθυπουργός δεν σταμάτησε να χαιρετάει κόσμο και να μην βάζει τα μέτρα που έχει η Ελλάδα, όπως θα έπρεπε. Αξίζουν συγχαρητήρια στον κόσμο και στην ελληνική κυβέρνηση. Υπάρχει μεγάλη κριτική από παντού κατά της κυβέρνησης της Μεγάλης Βρετανίας».