Ο Πέτρος Φιλιππίδης ήταν ο πρώτος καλεσμένος για το 2021 στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» του ΑΝΤ1 το βράδυ της Δευτέρας (04/1). Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης μίλησε για τον γιο του, την καριέρα του και δάκρυσε από συγκίνηση όταν ο κολλητός του φίλος Χρήστος Θηβαίος τού τραγούδησε στον αέρα της εκπομπής. Ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης που συμμετέχει στη σειρά «Χαιρέτα μου τον πλάτανο» και στη θεατρική παράσταση «Την Πέμπτη, κύριε Γκρην» με τον Δημήτρη Γκοτσόπουλο αναφέρθηκε στα πρώτα του βήματα στην υποκριτική και στο ποιος τον ώθησε να βρεθεί στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Κάρολου Κουν.
Σε ερώτηση για την πιάτσα που τον θεωρεί ιδιόρρυθμο ο Πέτρος Φιλιππίδης απάντησε: «Αυτός που ξέρει καλύτερα τον άνθρωπο είναι ο ίδιος τελικά. Είμαι πολύ πιο ήρεμος, αρκετά πιο σοβαρός και όχι σοβαροφανής και βαριέμαι! Για αυτό και δεν θέλω να μιλάω. Η σκηνοθεσία με έκανε πιο ήσυχο. Πάντα αγαπώ και θαυμάζω τους ηθοποιούς. Ειδικά τους ταλαντούχους ανθρώπους τους θαυμάζω πάρα πολύ. Μπορώ να γίνω χαλί να με πατήσεις. Η αλήθεια είναι ότι η σκηνοθεσία με ηρέμησε σαν ηθοποιό και κατάλαβα την αξία της αφαίρεσης. Δεν χαρίζω κάστανα πάνω στη σκηνή δεν χαλαρώνω. Δίνω τα πάντα πάνω στη σκηνή και από μένα προς το κοινό και από μένα προς το συνάδελφο, είμαι πολύ δοτικός Δεν μπορώ αλλιώς».
Πώς έγινε ηθοποιός; «Είχα μια θεατρόφιλη μάνα, και επειδή δεν είχε παρέα να πάει στο θέατρο έπαιρνε εμένα. Πηγαίναμε και στο θέατρο και στο σινεμά, συχνά. Με πήγε στο καμαρίνι μια μέρα και γνώρισα τον μεγάλο ηθοποιό το Διαμαντόπουλο. Στο σχολείο είχα μια καθηγήτρια που είχε φαγωθεί και μου έλεγε ότι πρέπει να γίνω ηθοποιός. Δεν ήμουν καλός στα μαθήματα, αλλά επειδή μου είπε αυτή τη φράση η καθηγήτρια ασχολήθηκα και έγινα καλός. Λίγο πριν τελειώσω το σχολείο, αποφάσισα να μη δώσω στο πανεπιστήμιο και να γίνω ηθοποιός. Πήγα το ΄80 στη σχολή του Κουν, απροετοίμαστος δεν πέρασα και πήγα στη σχολή Σταυράκου για να μάθω σκηνοθεσία. Μετά από τρία χρόνια, έδωσα εξετάσεις στο Εθνικό και στου Κουν. Πέρασα και στις δυο και επέλεξα τη σχολή του Κουν» ειπε ο Πέτρος Φιλιππίδης.
«Ο γιος μου ξέρει τι πρέπει να κάνει. Είναι ώριμος - Θα ήθελα να τον δω ευτυχισμένο»
Μιλώντας για τον γιο του και το γεγονός ότι ακολουθεί το επάγγελμα του πατέρα του, ο γνωστός ηθοποιός είπε: «Ο γιος μου ξέρει τι πρέπει να κάνει. Είναι ώριμος. Όταν με ρώτησε τη γνώμη μου για την υποκριτική, του είπα "με κάνεις ευτυχισμένο" και το είπα γιατί ξέρω ότι είναι ταλαντούχος. Τελείωσε τη σχολή του Εθνικού Θεάτρου και έχω αγωνία να ανοίξουν τα θέατρα για να τον δω να παίζει. Είναι καλλιεργημένο παιδί, αγαπάει τα ζώα και μένει μόνος του από 19 χρόνων. Θα ήθελα να τον δω ευτυχισμένο, να τον δω να παίζει αλλά και να παίξουμε μαζί. Μου κάνει κριτική, αλλά είναι σωστός και μου λέει και λεπτομέρειες».
«Εγώ κάνω θέατρο για τον πολύ κόσμο, δεν κάνω "πόρτα"»
Όταν ο Νίκος Χατζηνικολάου είπε ότι οι δημοσιογράφοι «αγαπούν να μισούν» Γιάννη Μπέζο και Πέτρο Φιλιππίδη, ο ηθοποιός γέλασε: «Όταν λέει κάτι ο Μπέζος και εγώ δεν έχω καμία συμμετοχή, μπαίνω κι εγώ σ'αυτό!». Για τον ρόλο του ηθοποιού ξεκαθάρισε: «Εγώ κάνω θέατρο για τον πολύ κόσμο, δεν κάνω "πόρτα". Εγώ κάνω θέατρο για όλους. Η διανόηση με το θέατρο δεν έχουν καμία σχέση. Ο ηθοποιός οφείλει να είναι καλλιεργημένος, μπορεί να είναι μορφωμένος, ο ρόλος "όχι". Ο ρόλος πρέπει να ξεκινάει από το επίπεδο του βλάκα».
«Πόσο πολύ σ' αγάπησα» από Χρήστο Θηβαίο στον Πέτρο Φιλιππίδη
Για τον αγαπημένο ηθοποιό μίλησαν διάφοροι φίλοι του, με τον Χρήστο Θηβαίο να ξεχωρίζει, καθώς με τα λόγια του για όλα όσα έχουν περάσει μαζί συγκίνησε τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον έκανε να δακρύσει.
«Είναι μεγάλος δάσκαλος ο Πέτρος και τον θαυμάζω. Δεν είναι κωμικός ηθοποιός, είναι κωδικός ηθοποιός. Μου μεταφέρει την τέχνη του και μου την κάνει ανεξίτηλη. Κάθε φορά που ανεβαίνω στη σκηνή τον ενθυμούμαι. Έχω μέσα μου τον Καβάφη και τον Καββαδία γιατί ενθυμούμαι τον παιδικό μου φίλο. Πίσω και κάτω από τα φώτα μου διδάσκει τη σκηνή, να εξασκώ την τέχνη μου, τη φωνή μου. Του χρωστάω όλα αυτά. Στο μεταξύ, ο Πέτρος κατάφερε να τραγουδάει καλά. Αυτή είναι η πιο σημαντική ερμηνευτική στιγμή μου πάνω στη σκηνή», ανέφερε ο Χρήστος Θηβαίος και έπειτα τραγούδησε το υπέροχο «Πόσο πολύ σ' αγάπησα».
ethnos.gr