Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος πέρασε το πρώτο του βράδυ στις φυλακές Τριπόλεως βυθισμένος στις σκέψεις του. Ο 57χρονος ηθοποιός, βρίσκεται στο κατάστημα κράτησης από το μεσημέρι της Τετάρτης μετά τη μεταγωγή του από τη ΓΑΔΑ.
Εκεί ο προφυλακισμένος –με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα- ηθοποιός - σκηνοθέτης, ο οποίος κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού θα παραμείνει σε καραντίνα για τουλάχιστον 7 ημέρες λόγω των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.
Σήμερα Πέμπτη αναμένεται να δώσει και την καθορισμένη συνέντευξη στον διευθυντή των φυλακών –όπως συμβαίνει με κάθε νέο κρατούμενο- ενώ θα ερωτηθεί εάν θέλει να εργαστεί σε κάποιο από τα πόστα που προβλέπονται.
Στον θάλαμο με άλλους 20 κρατούμενους
Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο θάλαμος που θα κρατηθεί ο Πέτρος Φιλιππίδης, καθώς στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ είχε εκφράσει φόβο για τη σωματική του ακεραιότητα, καθώς το κατάστημα κράτησης Τριπόλεως διαφέρει σε αυτόν τον τομέα. Δεν έχει δηλαδή κελιά των 3-4 κρατουμένων, αλλά θαλάμους με 18-20 άτομα (σ.σ.: σε έναν τέτοιο κρατείται και ο Δημήτρης Λιγνάδης και ο ιερέας από τη Μάνη που καταδικάστηκε για τον βιασμό της 12χρόνης κόρης της συντρόφου του)!
Στις φυλακές Τρίπολης κρατούνται, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής μουσικής, ο οποίος κατηγορείται ότι ασελγούσε σε ανήλικες μαθήτριές του στο ωδείο, ο «παιδεραστής με το βαν», ο οποίος καταδικάστηκε ομόφωνα σε ποινή κάθειρξης 26 ετών και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ κατά συγχώνευση και ο «δράκος του Αμαρουσίου» που εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών.
Συνολικά, στη φυλακή υπάρχουν περίπου 110-120 κρατούμενοι οι οποίοι προαυλίζονται σε ομάδες, όπως θα συμβαίνει και με τον Πέτρο Φιλιππίδη.
Το σκεπτικό της απόφασης για την προφυλάκιση
Στο σκεπτικό της προφυλάκισης, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται λόγος για ιδιαίτερη σκληρότητα από την πλευρά του Πέτρου Φιλιππίδη κατά την τέλεση των πράξεων καθώς και για μακρά περίοδος της δράσης του και πιο συγκεκριμένα από το 2008 έως τουλάχιστον το 2014. Σε αυτά τα χρόνια, σύμφωνα με το σκεπτικό της προφυλάκισης, ο Πέτρος Φιλιππίδης φέρεται να εκμεταλλευόταν τη θέση του σκηνοθέτη - θιασάρχη και να ασκούσε εξουσία αλλά και να προχωρούσε στις πράξεις αυτές σε βάρος των συναδέλφων του.
Στο σκεπτικό για την προφυλάκισή του, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, διατυπώθηκε η κρίση ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης, αν αφεθεί ελεύθερος, θα μπορούσε να επανέλθει στον καλλιτεχνικό χώρο και να επαναλάβει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται. Επιβαρυντικό στοιχείο για τον κατηγορούμενο ήταν και η ιδιαίτερη σκληρότητα που επέδειξε κατά της διάρκεια τέλεσης των πράξεων του αφού φέρεται να μην πτοήθηκε από την αντίσταση των γυναικών και φέρεται να συνέχισε απτόητος την επίθεση σε βάρος τους.
πηγή: reader