Το Περιστέρι Domino’s, που βρίσκεται στην 8η θέση της κατάταξης με ρεκόρ 6-9, επέστρεψε στις επιτυχίες με την εκτός έδρας νίκη του επί του Λαυρίου DHI, αφήνοντας πίσω του τρεις συνεχόμενες ήττες. Παρά ταύτα, στην έδρα του δεν έχει καταφέρει να βρει σταθερότητα, καθώς μετρά τέσσερις ήττες σε επτά αγώνες – όσες συνολικά είχε γνωρίσει στις δύο προηγούμενες σεζόν στην κανονική περίοδο, όπου είχε ρεκόρ 9-2 ως γηπεδούχος.
Ο Άρης Midea, που βρίσκεται στην 11η θέση με ρεκόρ 5-10, πανηγύρισε το περασμένο Σάββατο την πρώτη του νίκη μετά από σχεδόν δύο μήνες, επικρατώντας του Κολοσσού H Hotels Collection. Είχαν προηγηθεί έξι συνεχόμενες ήττες, με την ομάδα να αντιμετωπίζει ιδιαίτερη δυσκολία εκτός έδρας. Συγκεκριμένα, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν απολογισμό 1-6 μακριά από τη Θεσσαλονίκη, με τη μοναδική εκτός έδρας νίκη τους να έχει σημειωθεί στη Ρόδο.
Έκτοτε, ακολούθησαν πέντε διαδοχικές ήττες, ενώ στα τρία τελευταία παιχνίδια εκτός έδρας δέχθηκαν κατά μέσο όρο 100 πόντους (98,85), με τους Παναθηναϊκό AKTOR (126), ΑΕΚ Betsson (102) και Προμηθέα Πάτρας Βίκος Cola (106) να εκμεταλλεύονται τις αμυντικές τους αδυναμίες.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ
Ο Άρης Midea έχει πια διψήφιο προβάδισμα στην ιστορία αυτών των αγώνων, από καταβολής Α’ Εθνικής ενώ ισορρόπησε την κατάσταση, για τα δεδομένα του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, με τη νίκη που σημείωσε στο παιχνίδι του πρώτου γύρου.
Τι έγινε στον πρώτο γύρο…
Το Περιστέρι Domino’s βρέθηκε προηγούμενο με οχτώ πόντους προς τα τέλη της πρώτης περιόδου (8-16 στο 9:18) όμως ο Άρης Midea ανέτρεψε αυτήν την κατάσταση και έφτασε στην επικράτηση με 77-71.
Τους «κιτρινόμαυρους» οδήγησαν ο Ντέιβιντ Ντε Τζούλιους (27π, 4/5δ, 6/10τρ) στην τελευταία εμφάνιση του με τη φανέλα τους και ο Βασίλης Τολιόπουλος (13π, 5ασ, 7λ). Για τους «κυανοκίτρινους» είχαν ξεχωρίσει ο Κρις Κόφεϊ (19π, 7/12δ, 8ρ, 8κ.φ) και ο Τόμπιν Κάρμπερι (18π, 5ρ, 4ασ).
Το Περιστέρι Domino’s μετράει τέσσερις διαδοχικές νίκες στην έδρα του, τρεις από τις οποίες σημείωσε στην περσινή σεζόν. Τα τελευταία πέντε ματς στο Περιστέρι…
2021-22: 67-70
2022-23: 92-90
2023-24 (Καν.Περίοδος): 84-62
2023-24 (Top 6): 75-82
2023-24 (Μικρός τελικός): 75-71
Συνοπτικά οι αριθμοί των αγώνων τους
ΣΥΝΟΛΙΚΑ
Α' Εθνική (Από το 1963-64): Περιστέρι Domino's - Άρης Midea 28-38
Stoiximan GBL (Από το 1992-93): Περιστέρι Domino's - Άρης Midea 27-27
ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Α' Εθνική (Από το 1963-64): Περιστέρι Domino's - Άρης Midea 21-13
Stoiximan GBL (Από το 1992-93): Περιστέρι Domino's - Άρης Midea 20-8
ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Α' Εθνική 1984-85: Περιστέρι Domino's - Άρης Midea 48-84
2022-23: Περιστέρι Domino's-Άρης Midea 92-90 (Ο Βασίλης Τολιόπουλος είχε 38 για τον Άρη)
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
MILESTONE: Ο Τζέιλεν Ράιλι, η πιο πρόσφατη προσθήκη του Περιστερίου Domino’s, με τέσσερις ασίστ θα φτάσει τις 100 στη Stoiximan GBL.
FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ
Ο Στέλιος Πουλιανίτης θα μπει στη 15άδα της λίστας των παικτών των «κυανοκίτρινων» με τα περισσότερα παιχνίδια στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Με την 73η εμφάνιση του θα ξεπεράσει τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο που είχε 72 στην τριετία 2018-21.
Το Περιστέρι Domino’s με τα έξι λάθη που έκανε το περασμένο Σάββατο στο Λαύριο, σημείωσε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση του φετινού Πρωταθλήματος. Η προηγούμενη, καλύτερη του ήταν εκείνη των επτά που είχε στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ mateco.
Στον αντίποδα οι «κυανοκίτρινοι» έμειναν χωρίς τάπα κόντρα στο Λαύριο DHI, δίνοντας τέλος σε ένα σερί 22 αγώνων Πρωταθλήματος. Η τελευταία φορά που δεν καταγράφηκε κόψιμο στη στατιστική των «κυανοκίτρινων» ήταν στο ματς του Top 6 κόντρα στον Ολυμπιακό για την περσινή σεζόν.
ΑΡΗΣ
MILESTONE: Ο Άρης Midea ψάχνει την 500ή νίκη του στα χρόνια της Stoiximan GBL. Αν τα καταφέρει θα γίνει η 5η ομάδα στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που θα φτάσει σε αυτό το επίτευγμα.
FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ
Έξι παίκτες του Άρη Midea έφτασαν σε τριψήφιο αριθμό πόντων στο φετινό Πρωτάθλημα. Με τους πέντε νέους, πέραν του… παλιού Τολιόπουλου, η λίστα αυτή απαριθμεί πλέον 198 μέλη στα χρόνια της Stoiximan GBL (από το 1992-93).
Ο Άρης Midea επέστρεψε στις νίκες μέσα από το παιχνίδι με τον Κολοσσό H Hotels Collection, χάρη και στο 14-0 που μετέτρεψε το 51-58 του 27:57, στο 65-58 του 30:52. Πρόκειται για το μεγαλύτερο φετινό σερί του, αφού το προηγούμενο ήταν ένα 13-0 που έκανε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ mateco (από το 43-48, στο 56-48).
Τα 48 ριμπάουντ που καταγράφηκαν στη στατιστική του Άρη Midea στο ματς του περασμένου Σαββάτου, είναι η κορυφαία, φετινή επίδοση του αφού είχε 47 στο ματς των 50 λεπτών με τον Προμηθέα Πάτρας Βίκος Cola. Αυτές οι δύο επιδόσεις μαζί με εκείνη των 46 στο ματς με τον ΠΑΟΚ mateco, κατατάσσονται στην πρώτη 10άδα της φετινής Stoiximan GBL.