Πέντε επικίνδυνα τρόφιμα που έχετε στην κουζίνα σας - Δείτε ποια είναι αυτά...
Θέλουμε να το πάρετε ψύχραιμα και να μην αρχίσετε να πετάτε τα φαγητά στα σκουπίδια. Ωστόσο χρειάζεται να είστε λίγο παραπάνω προσεκτικοί… Όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Απ’ ό,τι φαίνεται στη κουζίνα σας υπάρχουν περισσότερα επικίνδυνα πράγματα απ’ όσα φαντάζεστε.
Για να σας προετοιμάσουμε, πρόκειται για τροφές που δεν περιμένετε να είναι θανατηφόρες κι όμως… είναι κίνδυνος – θάνατος!
Μανιτάρια
Μπορεί τα περισσότερα είδη μανιταριών να είναι ιδανικά για ριζότο, μακαρονάδες και πίτσα, όμως υπάρχουν αρκετά είδη που παράγουν διάφορες χημικές ουσίες οι οποίες τα καθιστούν τοξικά με αποτέλεσμα από ευχάριστη λιχουδιά να μετατρέπονται σε θανατηφόρα.
Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τα Galerina autumnalis, τα Amanitas Muscaria και τα Brain mushrooms.
Ντομάτες
Το λαχταριστό, ζουμερό, κόκκινο φρούτο περιέχει ένα είδος δηλητηρίου στους μίσχους και τα φύλλα του, το οποίο μπορεί να προκαλέσει διέγερση του στομάχου.
Φιστίκια
Τα φιστίκια αποτελούν μια από τις βασικές τροφικές δηλητηριάσεις, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι το 1% των ανθρώπων παγκοσμίως έχει αλλεργία σε αυτά.
Πατάτες
Τα φύλλα και οι βλαστοί της πατάτας είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα, καθώς μια ουσία που αυτά περιέχουν μπορεί να οδηγήσει σε κράμπες, διάρροια, σύγχυση, πονοκεφάλους ή ακόμα και σε κώμα.
Η συγκεκριμένη ουσία μπορεί να δημιουργηθεί ακόμα και στην ίδια την πατάτα, αν μείνει πολύ καιρό κάτω από το φως του ήλιου.
Ωμό κρέας και αβγά
Ως γνωστόν, στην ωμή τους μορφή το κρέας και τα αβγά περιέχουν σαλμονέλα, η οποία μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερίτιδα στους ανθρώπους.
in.gr