Γράφει ο Θάνος Μπούζας: Μετά λύπης μας διαπιστώσαμε αυτό που λίγο πολύ υποψιαζόμασταν οι περισσότεροι, ότι ο ΠΑΟΚ πολύ δύσκολα θα μπορέσει φέτος να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Η διαπίστωση αυτή ήρθε ύστερα από μια σειρά παιχνιδιών στα οποία ο Δικέφαλος έδειξε όχι απλώς σημάδια βελτίωσης αλλά κατά γενική ομολογία φαινόταν ως η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ελλάδα.
Μοιάζει αντιφατικό αλλά δυστυχώς ο βαθμολογικός πίνακας επιβεβαιώνει αστοχίες οι οποίες ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα επηρεάσουν την τελική κατάταξη. Μπορεί κάποιος να αντιτείνει ότι απομένουν ακόμη 12 παιχνίδια με 36 βαθμούς όπου μπορεί να καλυφθεί η διαφορά των 7 βαθμών από τον Παναθηναϊκό. Θεωρητικά αυτό είναι ένα ενδεχόμενο. Πρακτικά όμως όταν δεν εκμεταλλεύεσαι τις απώλειες και το ντεφορμάρισμα των αντιπάλων και αντιθέτως πέφτεις θύμα αστοχιών δικών σου, που θα μπορούσες να είχες προβλέψει, τότε οι περισσότερες για να μην πούμε όλες οι ευκαιρίες ήδη έχουν χαθεί. Ποιες είναι τώρα αυτές οι αστοχίες; Τις παραθέτουμε, αποτελούν την άποψή μας και δεν είναι κατ’ ανάγκη αυτό που ισχύει αλλά αυτό που πιστεύουμε.
Λουτσέσκου: Είναι ο μόνος προπονητής που θα μπορούσε με αυτό το υλικό να κάνει την ομάδα να παίζει στο τέλος όμορφο ποδόσφαιρο. Όμως έχει εμμονές και στα δυο σημαντικά ματς με Αστέρα και Γιάννενα είχε και αρκετά προπονητικά λάθη. Το ότι ο Τζίμας είναι 17 χρονών δεν μας λέει για παράδειγμα τίποτε και είναι αυτονόητο ότι θα έπρεπε να παίξει περισσότερη ώρα στη θέση ενός παίκτη που ήταν άρρωστος. Επίσης η συμμετοχή Φελίππε Σοάρες ήταν ακατανόητη όπως και οι μαζικές αλλαγές στην Τρίπολη στο τέλος.
VAR: Αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο τεχνικό ποδοσφαιρικό εργαλείο έχει μετατραπεί σε όπλο διαιτητών που επιθυμούν να διαμορφώσουν αποτέλεσμα. Μπορεί οι τρεις του Λεκανοπεδίου να έχουν τον δικό τους ή τους δικούς τους Βαρίστες και διαιτητές. Ο ΠΑΟΚ χάνει όμως βαθμούς , πολλούς και μάλιστα ικανούς να του στερήσουν τη διεκδίκηση του τίτλου. Η τρίτη αστοχία είναι συνυφασμένη με τη δεύτερη: Προστασία της ομάδας. Ή κανείς δεν έκανε τίποτε εδώ και μήνες για να μην πούμε τα τελευταία δυο χρόνια για να προστατέψει την ομάδα είτε αυτά που έκαναν ήταν ανεπαρκή. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και να μπουν οι κατάλληλοι άνθρωποι στα κατάλληλα πόστα. Οι άλλοι των οποίων βαρεθήκαμε την ανυπαρξία και ανικανότητά, επιβάλλεται να ασχοληθούν με οτιδήποτε άλλο εκτός από τον ΠΑΟΚ.
Τέταρτόν: Ο κ. Σαββίδης αναμφίβολα άλλαξε προς το καλύτερο το ρου της Ιστορίας του ΠΑΟΚ. Είναι όχι μόνο ηγέτης αλλά και ευεργέτης του. Ωστόσο για λόγους ανοίκειους προς εμάς ο Δικέφαλος μοιάζει να έχει βαλτώσει όσο αφορά την πρόοδο και την ανάπτυξή του τα τελευταία δύο τρία χρόνια. Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι μετά το νταμπλ ο ΠΑΟΚ θα είχε τη δυνατότητα με μεγαλύτερη ευκολία να διατηρήσει κάποια κεκτημένα. Αντιθέτως είδαμε μια επικοινωνιακή λαίλαπα και ένα διωγμό του ΠΑΟΚ από το Αυγενάκειο κατεστημένο στο οποίο ο ΠΑΟΚ και η διοίκησή του δεν μπόρεσε να απαντήσει κυρίως αγωνιστικά.
Το κυριότερο όμως είναι ότι τον περασμένο Ιανουάριο και ο πιο άσχετος είχε αντιληφθεί ότι ο Δικέφαλος χρειαζόταν τουλάχιστον ένα φορ- ίσως και ένα χαφ- ακόμη. Κι’ όμως ολόκληρος ΠΑΟΚ και Σαββίδης δεν μπόρεσαν να πάρουν έναν. Δεν υπήρχε σε ολόκληρο τον κόσμο ένας αξιόλογος φορ να έρθει στον ΠΑΟΚ; Σαφώς και υπήρχε. Ανικανότητα, αναποφασιστικότητα, αδυναμία ή απλά διοικητική απόφαση περί μη ενίσχυσης. Δε μπορεί ο ΠΑΟΚ να πουλά Άπκομ, Τσόλακ, Κούτσια και να φέρνει τον Μπράντον για να πάρει πρωτάθλημα; Αυτές κατά τη γνώμη μας ήταν οι αιτίες και οι αστοχίες που στέρησαν από την ομάδα τη διεκδίκηση σε ένα όνειρο. Και το χειρότερο απ’ όλα ήταν ότι μπορούσε να το πετύχει.
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook