Στην πρόσφατη απολογιστική συνέντευξη Τύπου, ο Θανάσης Χατζόπουλος δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες σχετικά με τους λόγους της αγωνιστικής αποτυχίας, αρνούμενος τη συμμετοχή του σε… κουτσομπολιά και ατέρμονες συζητήσεις. Είναι δεδομένο όμως ότι εντός των λαθών για τα οποία ανέλαβε την ευθύνη θεωρεί ότι βρίσκεται και η διαχείριση της υπόθεσης Μαργαρίτη.
Στις διαδοχικές ερωτήσεις που δέχθηκε επί των λαθών της διοίκησης στο αγωνιστικό κομμάτι, απέφυγε την ονοματολογία και απλά σημείωσε ότι θα έπρεπε να είχαν γίνει κι άλλες αλλαγές. Δεν χρειάζεται να διαθέτει κανείς ζωηρή φαντασία για να αντιληφθεί ότι εννοούσε παίκτες όπως ο Βαγγέλης Μάντζαρης οι οποίοι (μέσω των επίσημων τοποθετήσεών τους) απέδειξαν ότι δεν είχαν την παραμικρή χημεία με τον προπονητή.
Στα λάθη που θεωρεί ότι έκανε, ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ συμπεριλαμβάνει και την περίπτωση του Βαγγέλη Μαργαρίτη γιατί τόσο ο ίδιος όσο και ο Αρης Λυκογιάννης βιάστηκαν αρκετά να κλείσουν ένα κεφάλαιο με αιτιολογία τη διαφορά στο οικονομικό. Η διαχείριση της υπόθεσης του έμπειρου φόργουορντ ήταν λανθασμένη από την αρχή.
Την πρόταση που κατατέθηκε η οποία ήταν δεδομένο ότι θα αναδείκνυε σημαντική οικονομική διαφορά. Στην πραγματικότητα, το οικονομικό και αγωνιστικό σκέλος αυτής, ουσιαστικά «φώναζε» ότι ο ΠΑΟΚ δεν καιγόταν να τον κρατήσει. Ενδεχομένως να μην πίστευε στις δυνατότητές του, να εκτίμησε δηλαδή ότι η μπογιά του είχε χάσει τη λάμψη της.
Ο ΠΑΟΚ εκτίμησε λάθος κι αυτό φάνηκε από την εικόνα του παίκτη στο γήπεδο με τη φανέλα του Κολοσσού Ρόδου. Και δεν είναι τόσο οι αριθμοί (7π., 4ρ. κατά μέσο όρο) όσο ο ρόλος που διαδραμάτισε δεδομένου του ότι ο χρόνος συμμετοχής του στην ομάδα που τερμάτισε στην 3η θέση στην κανονική διάρκεια έφτασε στα 19 λεπτά.
Πληροφορίες της «Μ» αναφέρουν ότι στον ΠΑΟΚ σκέφτονται την επανόρθωση του λάθους που έγινε το περασμένο καλοκαίρι κι έχουν την πρόθεση να συζητήσουν με τον παίκτη. Εξάλλου, η προσφορά ενός αθλητή σε μια ομάδα δεν αποτιμάται μόνο από την εικόνα του στο γήπεδο αλλά από την επίδρασή του στην ομάδα και τα αποδυτήρια, τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει σε αυτή.
Για παράδειγμα, φέτος τον ΠΑΟΚ χάθηκαν οι ισορροπίες. Αποδείχθηκε επίσης ότι σε αντίθεση με πρόπερσι, ο Αρης Λυκογιάννης δεν βρήκε τα στηρίγματα που ενδεχομένως θα ήθελε από τους παίκτες. Σε όλες τις πετυχημένες ομάδες, πάντα υπάρχουν αυτοί που συμβουλεύουν και κατευθύνουν τους υπόλοιπους. Αυτό έκανε και ο Μαργαρίτης (μετά από κάποια χρόνια) στον ΠΑΟΚ. Κι αυτό έχασε μεταξύ άλλων ο Δικέφαλος με την πολιτική που ακολούθησε με συνέπεια την αποχώρηση του παίκτη.