Σήμερα το μεσημέρι στις 14:00 (Cosmote Tv / Metropolis 95,5), ο ΠΑΟΚ θα μάθει ποια από τις Στεάουα Βουκουρεστίου ή Άγιαξ θα αντιμετωπίσει στα πλέι οφ του Europa League, με στόχο την πρόκριση του στους «16» της διοργάνωσης. Με την ρουμανική ομάδα είχε τεθεί αντιμέτωπος και στην League Phase και μάλιστα είχε ηττηθεί με σκορ 1-0 στην Τούμπα, ενώ ο Άγιαξ αποτελεί για αυτόν έναν γνώριμο αντίπαλο, αφού τον έχει αντιμετωπίσει άλλες τρεις φορές στο παρελθόν σε προκριματικές φάσεις (2010-2011, 2016-2017, 2019-2020).
Το metrosport.gr σας παραθέτει τα πιο σημαντικά στοιχεία των δύο υποψηφίων αντιπάλων του Δικέφαλου και λίγο μετά τις 14:00 θα ακολουθήσει μια πιο αναλυτική ανάλυση της ομάδας που θα βγει από την κλήρωση.
ΣΤΕΑΟΥΑ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ
ΕΔΡΑ: Αρένα Νασιονάλ (55.600)
ΤΙΤΛΟΙ:27 πρωταθλήματα Ρουμανίας, 24 κύπελλα Ρουμανίας, 1 Champions League, 1 ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ – ΑΣΤΕΡΙ: Στον πάγκο της από πέρυσι ο Ηλίας Χαραλάμπους, με τον οποίο κατέκτησε και το περσινό πρωτάθλημα. Αγαπημένο σύστημα του 43χρονου Κύπριου τεχνικού το 4-3-3. Αστέρι της ομάδας είναι σίγουρα ο επιτελικός Μίροσλαβ Ολάρου, που είναι και ο παίκτης με την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στο ρόστερ (7,5 εκατομμύρια ευρώ), ωστόσο ένας σοβαρός τραυματισμός τον αφήνει εκτός μέχρι τον Απρίλιο κι έτσι δεν θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, εφόσον βρεθούν οι δύο ομάδες. Έτσι, στην θέση του μπορεί να μπει ο φορ Μπιρλίτζια που πραγματοποιεί μια εξαιρετική σεζόν ως τώρα, με 15 γκολ και 3 ασίστ σε 33 παιχνίδια, ενώ ήταν και αυτός που είχε πληγώσει τον ΠΑΟΚ, σκοράροντας το νικητήριο γκολ των Ρουμάνων στην Τούμπα.
ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ: Κατέκτησε το πρωτάθλημα Ρουμανίας
ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΦΕΤΟΣ:Μετά από 23 αγωνιστικές είναι στην κορυφή, ισόβαθμη με την Ουνιβερσιτατέα Κλουζ μετρώντας 11 νίκες, 8 ισοπαλίες και 4 ήττες. Στην Ευρώπη, απέκλεισε την Βίρτους από το Σαν Μαρίνο και έπειτα την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Champions League, στη συνέχεια αποκλείστηκε από την Σπάρτα Πράγας, ενώ στο Europa League απέκλεισε την Αυστριακή Λίντσερ με 1 ισοπαλία και 1 νίκη. Στην League Phase τερμάτισε στην 11η θέση με 14 βαθμούς, μετρώντας 4 νίκες (4-1 εντός την Ρήγας Σκόλα, 1-0 εκτός τον ΠΑΟΚ, 2-1 εντός την Μίντιλαντ, 3-2 εκτός την Κάραμπαχ), 2 ισοπαλίες (0-0 εντός με Ολυμπιακό, 0-0 εκτός με Χόφενχαϊμ) και 2 ήττες (0-2 εντός από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 4-0 εκτός από Ρέιντζερς)
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΞΙΑ:40,5 εκατομμύρια ευρώ
ΘΕΣΗ ΣΤΟ RANKING ΤΗΣ UEFA: 97η
ΑΓΙΑΞ
ΕΔΡΑ: «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα» (55.800)
ΤΙΤΛΟΙ:36 πρωταθλήματα Ολλανδίας, 20 κύπελλα Ολλανδίας, 9 Σούπερ Καπ Ολλανδίας, 4 Champions League, 1 Europa League, 1 Κύπελλο UEFA, 2 ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, 2 Διηπειρωτικά Κύπελλα
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ – ΑΣΤΕΡΙ:Στον πάγκο του ο νεαρός (35 ετών) Ιταλός Φαριόλι, ανέλαβε το καλοκαίρι, μετά την πολύ καλή πορεία του με τη Νις στο γαλλικό πρωτάθλημα. Αγαπημένο του σύστημα το 4-3-3. Αστέρι της ομάδας ο Ολλανδός φορ Μπρόμπεϊ, που μαζί με τον αριστερό μπακ Χάτο, είναι και αυτοί με την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στην ομάδα (30 εκατομμύρια ευρώ). Σε 30 παιχνίδια φέτος μετράει 3 γκολ και 7 ασίστ.
ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ: Τερμάτισε στην 5η θέση του ολλανδικού πρωταθλήματος.
ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΦΕΤΟΣ:Μετά από 19 αγωνιστικές είναι στην 2η θέση και στο -4 από την PSV Αϊντχόφεν, έχοντας όμως κι ένα παιχνίδι λιγότερο. Μετράει 14 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες. Στην Ευρώπη απέκλεισε Βοϊβοντίνα (με 2 νίκες), Παναθηναϊκό (στα πέναλτι) και Γιαγκελόνια (με 2 νίκες). Στην League Phase τερμάτισε στην 12η θέση με 13 βαθμούς, με 4 νίκες (2-1 εντός την Γαλατά, 5-0 εντός την Μακάμπι Τελ Αβίβ, 3-0 εκτός την Καραμπάχ, 4-0 εντός την Μπεσίκτας), 1 ισοπαλία (1-1 εκτός με Σλάβια Πράγας) και 3 ήττες (2-0 εκτός από Σοσιεδάδ, 1-3 εντός από Λάτσιο και 1-0 εκτός από Ρήγας Σκόλα).