Οι χθεσινές ανακοινώσεις του Θόδωρου Καρυπίδη στους ποδοσφαιριστές έριξαν τους τίτλους τέλους στο χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου καθώς λίγα λεπτά μετά το σοκ της Νίκαιας αποφασίστηκε ο τερματισμός της συνεργασίας του Αρη με τον Αλαν Πάρντιου και απλά απομένει να φανεί αν το διαζύγιο θα είναι βελούδινο ή θα έχει νομικά επεισόδια.
Η αλήθεια είναι ότι σχέση εμπιστοσύνης δεν αναπτύχθηκε ποτέ μεταξύ του Βρετανού τεχνικού και του Θόδωρου Καρυπίδη γιατί δεν υπήρχε ο θεμέλιος λίθος, δηλαδή τα αποτελέσματα. Η δε αγωνιστική εικόνα της ομάδας δεν ήταν αντίστοιχη των προσδοκιών καθώς αντί αλμάτων βελτίωσης έκανε βήματα προς τα πίσω. Οι διαδοχικές ήττες τον μήνα Γενάρη σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό στο Κύπελλο Ελλάδας ουσιαστικά έδωσαν τη χαριστική βολή σε μια συνεργασία που εξελισσόταν προβληματικά. Μετά την ήττα από τον Ιωνικό, η απόφαση του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ Αρης απλά επικυρώθηκε με την απομάκρυνση του Βρετανού τεχνικού στον οποίον καταλογίζει τα εξής:
-Δεν έφερε αποτελέσματα. Αποκλεισμός στο Κύπελλο Ελλάδας και ο απολογισμός στο Πρωτάθλημα ήταν επτά νίκες, τρεις ισοπαλίες και επτά ήττες με συνέπεια την απομάκρυνση από την 4αδα και τη βύθιση της ομάδας στην 6η θέση.
-Δεν κατάφερε να δώσει αγωνιστική ταυτότητα στην ομάδα καθώς αμφιταλαντεύτηκε και καθυστέρησε αρκετά στην κατάληξη βασικού σχήματος.
-Μπέρδεψε με τις επιλογές του όπως για παράδειγμα σ’ αυτή του επιτελικού μέσου όπου έκρινε πιο απαραίτητο τον Ματέο Γκαρσία από τον Μάνου Γκαρθία κι όταν ο τελευταίος τραυματίστηκε, ο Ματέο έχασε τη θέση του στο αρχικό σχήμα.
-Στον Αρη του «χρέωσαν» τους πολλούς τραυματισμούς υποστηρίζοντας ότι η μεθοδολογία του στην προπόνηση έπαιξε ρόλο.
-Ουδέποτε αναπτύχθηκε σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ του Βρετανού τεχνικού με τον Θόδωρο Καρυπίδη και η αντίστροφη μέτρηση είχε αρχίσει καιρό πριν
Φταίει μόνο ο Πάρντιου;
Προφανώς είναι αδύνατο να αποδοθεί το σύνολο των ευθυνών σ’ έναν άνθρωπο ο οποίος δεν είχε την παραμικρή σχέση με τον προβληματικό καλοκαιρινό σχεδιασμό. Συν τοις άλλοις, κρίνοντας από τις αμφιβολίες που υπήρξαν από τις πρώτες ημέρες παρουσίας του στην τεχνική ηγεσία, στον Αρη μάλλον δεν είχαν απόλυτη γνώση περί της μεθοδολογίας του στην προπόνηση αλλά και στον αγωνιστικό βίο μιας ομάδας. Τα περισσότερα συμπεράσματα βγήκαν στη διάρκεια της συνεργασίας.
Ο 61χρονος τεχνικός έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης από τη στιγμή που προϊόντος του χρόνου δεν ήρθε η αγωνιστική βελτίωση της ομάδας. Αυτήν περίμεναν πολλοί λογαριάζοντας και τη δουλειά που έγινε κατά το διάστημα της διακοπής. Στη διάρκεια αυτής, η ομάδα παρέμεινε στη Θεσσαλονίκη σε μια απόφαση η οποία – εκ του αποτελέσματος – δεν αποδείχθηκε σωστή δεδομένης της εξέλιξης που παρουσίασε.
Τα ελαφρυντικά του Αλαν Πάρντιου σχετίζονται με το γεγονός ότι στο διάστημα της δικής του «διακυβέρνησης» επιχειρήθηκε η διόρθωση συγκεκριμένων άστοχων καλοκαιρινών επιλογών σαν τους Πάπε Σέικ Ντιόπ, Ζερβίνιο κ.α. Επίσης, υπάρχει μια πλειάδα ποδοσφαιριστών από τους οποίους ο Αρης δεν έχει εισπράξει τα αναμενόμενα, πράγμα το οποίο παραδέχθηκε ο Θόδωρος Καρυπίδης στη χθεσινή ομιλία τους σ’ αυτούς. Συν τοις άλλοις, στην κρισιμότερη περίοδο της χρονιάς, όπως ήταν ο μήνας Γενάρης, είχε να διαχειριστεί ένα σωρό απουσίες με συνέπεια στον δεύτερο αγώνα του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό να μην είχε περισσότερους από 13 ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του, χάνοντας έτσι τη δυνατότητα ισχυρής παρέμβασης στο παιχνίδι. Ακόμη, στην ίδια περίοδο αρκετοί από τους παίκτες δεν ήταν σε καλό φεγγάρι με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση του Αντρε Γκρέι ο οποίος εκτελεστικά είχε κάκιστο μήνα. Εν τέλει, ο Βρετανός εκτιμά ότι τα αποτελέσματα θα ερχόντουσαν από εδώ και στο εξής, με την επιστροφή των τραυματιών και πιο βατό πρόγραμμα σε σχέση με αυτό που είχε ο ίδιος να διαχειριστεί.