Θετικό πρόσημο είχε η απόδοση του Αρη και στο δεύτερο φιλικό στην Αυστρία, αυτή τη φορά με αντίπαλο τη Γάνδη.
Και ετούτο δεν έχει να κάνει με το ότι οι «κίτρινοι» νίκησαν μία ομάδα η οποία χθες «έκλεινε» τον κύκλο της προετοιμασίας της, έχει μεγαλύτερο μπάτζετ και συμμετέχει σ’ ένα περισσότερο ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα. Είπαμε ότι τα φιλικά προσφέρονται για συμπεράσματα και πειραματισμούς, οπότε λίγη αξία έχει το τελικό αποτέλεσμα.
Η νίκη όμως σηκώνει πολύ μεγάλη συζήτηση όταν ο Αρης σκοράρει και τελειώνει νικηφόρα τα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα έχοντας 6 συνολικά νεαρούς στην 11άδα του. Αυξήθηκαν μάλιστα σε επτά όταν ο Ασλανίδης πήρε τη θέση του Ντιόπ (28ο), που αποχώρησε τραυματισμένος.
Αυτός κι αν ήταν πειραματισμός από τον Μπούργος και ίσως το περισσότερο ευχάριστο μήνυμα για τον Αρη από τον χθεσινό φιλικό αγώνα. Γιατί οι αμούστακοι νεαροί, παίκτες από την Κ19 και την Κ17, όπως ο Τανούλης, κατάφεραν να αντιμετωπίσουν στα ίσα τη Γάνδη, να κλείσουν τους διαδρόμους στην άμυνα, να κλέβουν μπάλες και να φεύγουν με ταχύτητα στις αντεπιθέσεις.
Σε μία από αυτές κέρδισαν το πέναλτι με τον νεαρό Παναγίδη (MVP της Κ19) το οποίο το μετέτρεψε σε γκολ ο Ματέο Γκαρσία (37ο). Τι έκαναν οι Βέλγοι σ’ αυτό το διάστημα; Απείλησαν τρεις φορές την εστία του Αρη, αλλά ο Σιαμπάνης ήταν… «παρών» και έδιωξε την μπάλα.
Ποιοι ήταν οι νεαροί που στο α’ ημίχρονο μαζί με τους Σιαμπάνη, Χαϊροβιτς, Μπράμπετς Ντιόπ και Ματέο Γκαρσία προσαρμόστηκαν εύκολα στο 3-5-2; Οι Μαρμαρίδης, Τανούλης, Χρυσόπουλος, Σγουρός, Παναγίδης και Χατζηιωάννου.
Ποδοσφαιριστές οι οποίοι μπήκαν στο κάδρο της ομάδας που ταξίδευσε στην Αυστρία, για να μπορεί ο Μπούργος να συμπληρώσει δύο ενδεκάδες προκειμένου να κάνει διπλό! «Αρπαξαν» όμως την ευκαιρία, κατέθεσαν τα διαπιστευτήρια τους και πλέον υποχρεώνουν τον Αργεντίνο να τους αντιμετωπίσει με μεγαλύτερο σεβασμό.
Είδηση ήταν και το ότι ο Μπούργος χθες επέλεξε σχηματισμό 3-5-2 με Μπράμπετς, Τανούλη και Χρυσόπουλο να είναι οι τρεις στόπερ και με Μαρμαρίδη-Χαΐροβιτς οι δύο μπακ χαφ σε δεξιά και αριστερή πλευρά αντίστοιχα. Ακόμη Ματέο Γκαρσία, Πάπε Σέικ Ντιόπ και Σγουρός ήταν οι τρεις κεντρικοί χαφ και οι Παναγίδης, Χατζηιωάννου το δίδυμο στην κορυφή της επίθεσης.
Μία εντελώς πειραματική ομάδα, η οποία όμως κέρδισε τις εντυπώσεις, κυρίως για τη μεσοαμυντική της λειτουργία. Μεσοεπιθετικά δεν τα πήγε τόσο καλά, καθώς ο Ντιόπ που θα μπορούσε να είναι ο παίκτης που θα υποστηρίξει τη δημιουργία, τραυματίστηκε στο 28ο και αποχώρησε.
Στο β’ ημίχρονο μπήκαν στον αγώνα οι γνώριμοι βασικοί και ο Αρης παρότι δεν σκόραρε ήταν καλύτερος στο δημιουργικό κομμάτι. Aπό τους 11 του α’ ημιχρόνου μόνο δύο παρέμειναν στον αγωνιστικό χώρο. Ο Μπράμπετς και ο Χρυσόπουλος. Ο πρώτος δεν χρειάζεται συστάσεις, ο δεύτερος όμως σε ρόλο κεντρικού αμυντικού συστήθηκε στον κόσμο του Αρη με τον εντυπωσιακότερο τρόπο.
Ηταν σχεδόν αλάνθαστος, αγωνίστηκε με ποδοσφαιρικό θράσος έμπειρου ποδοσφαιριστή και δεν έδειξε σε κανένα σημείο τού αγώνα σημάδια πανικού. Η απόδοση του είναι ένα από τα στοιχεία για τα οποία θα πρέπει να χαμογελάει ο Μπούργος. Το δεύτερο η απόδοση του Ιτούρμπε. Που εξακολούθησε να κυνηγάει με πάθος το γκολ, αλλά είχε μεγάλη προσφορά τόσο δημιουργικά, όσο και ανασταλτικά.