Μετά τα βήματα προς το εμπρός που έκανε ο Αρης στους τέσσερις πρώτους αγώνες, από την ημέρα που κάθισε ο Μπούργος στον πάγκο, ήρθε το… σημειωτόν στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.
Αγωνιστική εικόνα που έδωσε δικαίωμα να ακουστούν και τα πρώτα επικριτικά σχόλια κατά του Αργεντινού. Το σύνηθες; «Αφού έφταιγε ο Μάντζιος γιατί η ομάδα πάλι είχε πρόβλημα απέναντι σε κλειστή άμυνα;». Είναι αλήθεια ότι οι «κίτρινοι» έβγαλαν στον τελευταίο αγώνα κάποιες από τις παθογένειες που είχαν στο παιχνίδι τους και με τον Μάντζιο στον πάγκο.
Είναι άδικο όμως να κρίνεται ο Αργεντινός από τα 90 λεπτά αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Και μάλιστα όχι απέναντι σε μία μικρομεσαία ομάδα του Πρωταθλήματος. Ο Μάντζιος είχε μπροστά του σχεδόν ένα ολόκληρο Πρωτάθλημα, αλλά δεν μπόρεσε να αλλάξει κάτι στο βαρετά προβλέψιμο παιχνίδι του Αρη. Εικόνα την οποία είχε η ομάδα ακόμη και στους αγώνες που κατάφερνε να φτάσει στη νίκη.
Αντιθέτως ο Μπούργος άλλαξε πολλά. Αλλαγή η οποία φάνηκε στους τέσσερις πρώτους αγώνες. Περισσότερη δημιουργική φαντασία στην ανάπτυξη, επιθέσεις απ’ όλα τα σημεία του γηπέδου, επιθετική άμυνα, καλό τρανζίσιον είναι κάποια από τα στοιχεία που πρόσθεσε στο παιχνίδι του Αρη ο νέος προπονητής. Αρα σύγκριση δεν γίνεται.
Είναι αλήθεια ότι ο Αργεντινός κρίνεται και για τα αντανακλαστικά που θα δείξει στη διαχείριση του προβλήματος που διαπίστωσε στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Το να βρει δηλαδή η ομάδα τρόπο να σκοράρει απέναντι σε αντιπάλους που στήνουν λεωφορείο στην άμυνα.
Ο αυριανός αγώνας με τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι ένα καλό τεστ για την ικανότητα του Αργεντινού στη διαχείριση… αγωνιστικών κρίσεων. Εκείνο όμως που έχει μεγαλύτερη αξία είναι ο Αρης να κερδίσει ώστε να παραμείνει στο κόλπο της διεκδίκησης της 3ης θέσης με αντίπαλο την ομάδα που πέτυχε σε βάρος του νίκη-διασυρμό μέσα στο «Κλ. Βικελίδης» στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος. Με οποιονδήποτε τρόπο, ακόμη και με κακή εμφάνιση.
Αλλωστε ο Μπούργος δεν ήρθε στο Αρη για να αξιολογηθεί η προπονητική του αξία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπαίνει στο απυρόβλητο. Θα κριθεί όμως όταν κάνει έναν πλήρη αγωνιστικό κύκλο.
Focus
Aλήθεια τι γίνονται εκείνα τα παλληκάρια, που αποκτήθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο προκειμένου να αποτελέσουν τον «κορμό» της ομάδας του Αρη τη νέα χρονιά; Στον Ντουκουρέ και τον Εμπακατέ αναφέρομαι, γιατί για τον Πάλμα το πήραμε το μήνυμα ότι ούτε για τα δεκάλεπτα είναι χρήσιμος.