Η εμφάνιση μιας συμπαγούς ομάδας με ξεκάθαρες ποδοσφαιρικές αρχές και βασικό στόχο τη διαφύλαξη του μηδέν στην άμυνα ήταν ο βασικός στόχος. Επετεύχθη. Η αξιοποίηση των χώρων στο παιχνίδι μετάβασης μέσα από την ταχύτητα και την ποιότητα της επιθετικής τετράδας (Ρουπ, Μενέντες, Κάρλσον και Μορόν) ήταν ο δεύτερος. Αυτός δεν υλοποιήθηκε γιατί ο Ισπανός φορ έμοιαζε σαν τη μύγα μες το γάλα.
Προφανώς τον «βαραίνει» η αδύναμη πάσα του σ’ εκείνη τη φάση με τον Κάρλσον, αλλά αυτή η εικόνα δεν αναιρεί τη συνολική. Πάνω στα δικά του κοντρόλ στηρίχθηκε ο Αρης όταν ατάκτως αναγκάστηκε να βάλει στην άκρη τη λογική του built up παιχνιδιού και είχε δυσκολία στη δόμηση μιας επίθεσης. Από τα δικά του πόδια ξεκίνησε καθεμία από τις ελάχιστες (επιθετικές) εκφράσεις των «κίτρινων». Αντιθέτως, από τους ακραίους επιθετικούς ο Μάντζιος πήρε από ελάχιστα (Κάρλσον) έως μηδέν (Μενέντες).
Το τελικό 0-0 και κυρίως αυτό που πρόσφεραν οι δύο ομάδες στο δεύτερο ημίχρονο θα μας υποχρεώσουν να ξεχάσουμε σύντομα το χθεσινό ντέρμπι. Πού αλλού μπορεί να πάει ένας αγώνας 90+ συνολικών λαθών; Ούτε ο ΠΑΟΚ του 65-70 τοις εκατό κατοχής μπάλας άξιζε κάτι περισσότερο, ούτε ο Αρης που δεν είχε τρόπο έκφρασης στην επίθεση. Προφανώς έλειψε ο Βλάντιμιρ Νταρίντα αλλά η… κουβέντα γίνεται για τους παρόντες.
Το μεγαλύτερο κέρδος του Αρη είναι ότι κέρδισε μια ακόμη εβδομάδα ηρεμίας στην προσπάθειά του να γίνει ομάδα και φυσικά να βελτιώσει την εικόνα του. Ο Ακης Μάντζιος εμφανίστηκε σίγουρος επί τούτου και προσωπικά του έχω εμπιστοσύνη. Ο Μπίργκερ Βερστράτε ήταν το δεύτερο κέρδος του. Είναι ο παίκτης που χρειαζόταν ούτως ώστε να μην χρειαστεί ο Νταρίντα να συνεχίζει να κάνει τον… Τιραμόλα. Ο Βέλγος επιβεβαίωσε τα στοιχεία της αγωνιστικής ταυτότητάς του. Σκληρός τρεχαλατζής, αντέχει και δίνει ξύλο και κυρίως έχε σωστές τοποθετήσεις.
Αντί επιλόγου, στη φάση της δεύτερης κίτρινης του Σέικ Ντουκουρέ, ο Τάσος Παπαπέτρου κατάλαβε ότι ήταν λανθασμένη η απόφασή του καθώς έγινε ξεκάθαρη παράβαση στον Ιβοριανό μέσο του Αρη από τον Οζντόεφ και το έδωσε ανάποδα. Αν έδειχνε κάρτα στον Ντουκουρέ ο οποίος έπιασε την μπάλα, θα τίναζε το παιχνίδι στον αέρα γιατί θα γκρέμιζε τις αγωνιστικές ισορροπίες. Κι έτσι έκανε αυτό που συνηθίζουν οι διαιτητές. Διόρθωσε το λάθος με λάθος. Είναι απλά τα πράγματα. Δεν χρειάζονται ούτε καθηγητές διαιτησίας, ούτε τοποτηρητές, ούτε επικεφαλής τμημάτων διαιτητών σε ΠΑΕ.