Θα αναρωτιούνται ακόμη μερικοί, γιατί ο πρόεδρος του δαφνοστεφανομένου αναγκάστηκε να επιστρατεύσει έναν τόσο άκομψο τρόπο για να επιστρέψει στην ηγεσία του Συνεταιρισμού, στήνοντας την κακόγουστη εκείνη παράσταση με τους «λογοτιμήτες» να μεταλλάσσονται εν μία νυκτί σε «πεμπτοφαλαγγίτες» και να εκτίθενται όλοι τους ανεπανόρθωτα.
Και λέμε μερικοί, γιατί είναι δύσκολο οι συγκεκριμένοι να πιστέψουν ότι ο ισχυρός μιντιάρχης έδωσε τα ρέστα του με μοναδικό σκοπό να διασώσει έναν Εγγλέζο αρχιδιατητή, τον οποίο είχε υποδεχθεί από την πρώτη μέρα με τον χειρότερο τρόπο, συνεχίζοντας για ένα μεγάλο διάστημα να τον προσβάλει και να τον συκοφαντεί μέσα από την πληθώρα των ΜΜΕ και της πανίσχυρης προπαγάνδας που διαθέτει.
Όσοι παρακολούθησαν από κοντά την εξέλιξη των σχέσεων Κλάτενμπεργκ και επιτελών του λιμανιού, εύκολα διαπίστωσαν πως το ειδύλλιο που αναπτύχθηκε και κατέληξε σε έναν στέρεο γάμο είχε λόγους σοβαρούς. Για να μην σας κουράσω, πιστεύοντας ότι κι εσείς που δεν είχατε λόγο να «κατασκοπεύετε» τις περίεργες αυτές σχέσεις, έχετε αντιληφθεί το τι συνέβαινε, θα μείνω στο εξής χαρακτηριστικό αλλά και καταλυτικό στοιχείο: Ο Κλάτενμπεργκ πριν φύγει φρόντισε να αφήσει τον κατάλογο αξιολόγησης των Ελλήνων διαιτητών που θα διαχειριστούν και το νέο πρωτάθλημα, σύμφωνα με υποδείξεις των ερυθρολεύκων, διατηρώντας όλους όσους επιβεβαίωσαν την αφοσίωση τους στη θρυλική παράγκα. Έφτασε στο σημείο να επαναφέρει και τον υποβιβασθέντα Τσαγκαράκη, του οποίου το διαιτητικό κακούργημα (περίπτωση Σισέ) με την σύμπραξη και την ευλογία και του Παπαπέτρου, άφησε άφωνο το πανελλήνιο, στο ματς του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο.
Ο υποβιβασθής ο οποίος δεν είχε την παραμικρή πιθανότητα επιστροφής, βρέθηκε ξαφνικά μεταξύ των επιλεγέντων! Νομίζω πως αυτή και μόνο η περίπτωση φτάνει για να πείσει κάποιους που έχουν ακόμη επιφυλάξεις γιατί έγιναν όλα αυτά, προκειμένου να παραμείνει και πάλι στη θέση του ο πολυπράγμονας Εγγλέζος.
Τον οποίο αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι «τον έστειλε» ο μαχητικός Μπαλτάκος, παρά την προσπάθεια του επανακάμψαντα «εξυγιαντή», τον οποίο ακολούθησε πιστά η «αγέλη» των εκπροσώπων του ανυπόληπτου Συνεταιρισμού. Η αντίδραση του μιντιάρχη; Διακινεί και προβάλλει αίτημα για τη διερεύνηση των όσων μπορεί κατά την άποψη του να φέρουν σε δύσκολη θέση το νέο πρόεδρο της ποδοσφαιρικής μας Ομοσπονδίας. Ζητά έρευνα για χορηγίες, για διαφημίσεις, για συμβάσεις και για λίστα εισπράξεων από την ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ.
Το αίτημα βέβαια έχει έναν αστερίσκο, ο οποίος αφορά τα πεπραγμένα μιας περιόδου (τριετίας), αφήνοντας προκλητικά και πονηρά, όλα τα κακουργήματα που έχουν προηγηθεί και αφορούν υποθέσεις συνδεδεμένες με την προηγούμενη κατάσταση, την οποία διαχειρίστηκαν οι φυτευτοί από το λιμάνι πρόεδροι, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν απείρως πιο επιβαρυντικά από τα υποτιθέμενα για την τριετία λάθη. Σας παραθέτω ένα απλό αλλά πολύ εύστοχο σχόλιο του Κυριάκου Θωμαΐδη για το θέμα.
Έχω την εντύπωση ότι θα σας διαφωτίσει πλήρως για ποιο λόγο ο ισχυρός μιντιάρχης και νέος πρόεδρος (με προθέσεις εξυγίανσης) της Σούπερ Λίγκα, περιόρισε το χρονικό διάστημα των πλημμελημάτων ή πταισμάτων, που ίσως βαρύνουν την σημερινή κατάσταση, αποφεύγοντας όπως ο διάβολος το λιβάνι, το χρονικό διάστημα που προηγήθηκε και βρίθει δικαστικών εκκρεμοτήτων, κακουργηματικού χαρακτήρα.
Διαβάστε το: «Από το 2017 έχει σχηματιστεί μια ογκώδης δικογραφία για την ΕΠΟ η οποία ερευνά κακουργηματική απιστία και κακουργηματική υπεξαίρεση. Εχουν κληθεί ήδη ως ύποπτοι 14 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένας πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, ένας πρώην εκτελεστικός γραμματέας και ένας πρώην ταμίας. Η διεύρυνση του αιτήματος Μαρινάκη θα εξυπηρετούσε την ελληνική δικαιοσύνη, καθώς τα έγγραφα της ΕΠΟ θα είχαν μεγάλο ενδιαφέρον για τον εισαγγελέα, ο οποίος ψάχνει που πήγαν 3.425.000 ευρώ. Τα χρήματα "έκαναν φτερά" από το 2012 έως το 2016. Για την υπόθεση εργάστηκαν αρχικά ένας εισαγγελέας και δύο ανακριτές. Η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βιργινία Σακελλαροπούλου, ο 4ος τακτικός ανακριτής Παναγιώτης Γκιόκας και η 23η τακτική ανακρίτρια Αννα Γαρατζιώτη.
Η δικογραφία ολοκληρώθηκε στις 18 Μαΐου 2022, ασκήθηκαν οι ποινικές διώξεις και από την 1η Ιουλίου 2022 βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα Γιώργου Λαΐνη. Αλήθεια, ο πρόεδρος της Λίγκας δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτήν την υπόθεση που – σύμφωνα με τις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές – ζημίωσε καταφανώς την ΕΠΟ; Δεν ενδιαφέρεται να αποδοθούν ευθύνες;»
Εμπρός λοιπόν κύριε εξυγιαντή ζήτησε έρευνα για όλα αυτά τα τερατώδη και πολύ κοντινά και άσε στην μπάντα τα παραμύθια και τους κοινούς αντιπερισπασμούς.
ΥΓ: Φίλε Κυριάκο Φιλιππίδη νομίζω ότι έχω αναφερθεί αρκετές φορές στο σοβαρό θέμα που επισημαίνεις, καταθέτοντας τον προβληματισμό σου για την ποιότητα της ενημέρωσης και του σεβασμού της κοινής γνώμης. Δυστυχώς είναι όπως ακριβώς τα λες. Η δημοσιογραφία για τα μπάζα υπάρχει κίνδυνος να επικρατήσει, παρά τις θαρραλέες αντιδράσεις και τιμητικές εξαιρέσεις.