Σε τιμή «κοψοχρονιά» βγάζει ο Έλον Μασκ τις μετοχές του στην αγορά, προκειμένου να προσελκύσει νέους επενδυτές στη τεράστια πλατφόρμα του Twitter. Και όλα αυτά στην προνομιακή τιμή των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή, στην ίδια τιμή που πλήρωσε όταν αγόρασε την εταιρεία έναντι 44 δισ.δολαρίων τον Οκτώβριο και ξεκίνησε μια αμφιλεγόμενη αναδιάρθρωση.
Ο γενικός διευθυντής του οικογενειακού γραφείου του δισεκατομμυριούχου, Τζάρεντ Μπίρτσαλ, έχει έρθει σε επαφή με πιθανούς επενδυτές αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Semafor. Ο Ross Gerber, ο οποίος διευθύνει την Gerber Kawasaki Wealth and Investment Management και συμμετείχε στην προηγούμενη εξαγορά από το Twitter, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον.
Η προσπάθεια συγκέντρωσης κεφαλαίων ακολουθεί μια ταραχώδη περίοδο για το Twitter, όπου ο Μασκ έχει περικόψει θέσεις εργασίας, έχει ανατρέψει τις μακροχρόνιες πολιτικές και έχει επαναφέρει τους απαγορευμένους λογαριασμούς. Μόλις αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία ανέστειλε τους λογαριασμούς πολλών δημοσιογράφων που ο Μασκ είπε ότι είχαν θέσει την οικογένειά του σε κίνδυνο αποκαλύπτοντας πληροφορίες τοποθεσίας για το ιδιωτικό του αεροπλάνο.
Ο Μασκ, ο οποίος διευθύνει επίσης την Tesla Inc. και τη SpaceX, έχει αναγνωρίσει στο παρελθόν ότι πλήρωσε πάρα πολλά για το Twitter, παρότι έχει εκφράσει εμπιστοσύνη για τις προοπτικές του μακροπρόθεσμα.
«Προφανώς, εγώ και οι άλλοι επενδυτέςν πληρώνουμε υπερβολικά για το Twitter αυτή τη στιγμή», είπε σε τηλεδιάσκεψη της Tesla τον Οκτώβριο. «Η μακροπρόθεσμη δυνατότητα για το Twitter, κατά την άποψή μου, είναι μια τάξη μεγέθους μεγαλύτερη από την τρέχουσα αξία του».
Έγγραφο μέσω του οποίου ανακοινώνεται η νέα επενδυτική ευκαιρία την περιγράφει ως «μια μετοχική προσφορά για κοινές μετοχές στην αρχική τιμή και όρους, με στόχο το κλείσιμο στο τέλος του έτους», σύμφωνα με τη Semafor. Η κίνηση ακολούθησε «πολλά» εισερχόμενα αιτήματα για επένδυση στο Twitter, ανέφερε το έγγραφο.
Ο Gerber είπε ότι σκοπεύει να επικοινωνήσει με τους πελάτες του – πολλοί από τους οποίους έχουν μεγάλες θέσεις στην Tesla – για να μετρήσει το ενδιαφέρον τους για την προσφορά του Twitter. Ο Μασκ συμφώνησε να αγοράσει το Twitter τον Απρίλιο, αλλά στη συνέχεια πέρασε μήνες προσπαθώντας ανεπιτυχώς να βγει από τη συμφωνία. Πώλησε μετοχές της Tesla για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της αγοράς και αυτό επιβάρυνε τη μετοχή, η οποία μειώθηκε κατά 57% φέτος. Από αυτήν την εβδομάδα, ο Μασκ είχε πωλήσει σχεδόν 40 δισ. δολάρια σε μετοχές της Tesla.
Πηγή: moneyreview.gr
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news. Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook