Μαθηματικά ο Αρης έχει πιθανότητες να μπει στην τετράδα του βαθμολογικού πίνακα. Τις λιγότερες σε σχέση με όλες τις ομάδες που βλέπει την πλάτη τους, αλλά παραμένει στο παιχνίδι. Αλλωστε στο ποδόσφαιρο ποτέ μην πεις ποτέ. Είδατε τι έγινε στον αγώνα της Λαμίας με τον Παναθηναϊκό. Οπότε τίποτε δεν είναι σίγουρο.
Το ερώτημα που μπαίνει είναι αν ο Αρης, ακόμη κι αν τα καταφέρει θα μπορέσει να «ζεστάνει» και πάλι τον κόσμο του.
Η φετινή αγωνιστικής πορεία της ομάδας, μοιάζει με σκωτσέζικο ντουζ. Ξεκίνησε τη χρονιά με τον Μάντζιο στον πάγκο, επιλογή που όλοι ήξεραν ότι ενείχε το στοιχείο του συμβιβασμού, «έχτισε» και πάλι το ρόστερ της με τον σκιώδη τεχνικό διευθυντή και γκρίνιαξε για την αλλαγή του format. Η πρώτη απόδειξη ότι ο οργανισμός δεν πολυπίστευε ότι μπορούσε να μπει στο κόλπο της τετράδας. Η εύκολη δικαιολογία; «Οι υπόλοιπες ομάδες του big5, έχουν μεγαλύτερο μπάτζετ». Δεν είναι ψέματα, αλλά η ιστορία του ποδοσφαίρου έχει αποδείξει ότι τα μπάτζετ δεν είναι από μόνα τους αρκετά για να διαμορφώσουν αποτελέσματα. Αλλωστε ο Αρης στο πρόσφατο παρελθόν έχει αποδείξει ότι εύκολα έμπαινε στον ρόλο του Δαυίδ, όταν αντιμετώπιζε τους εγχώριους ποδοσφαιρικούς Γολιάθ.
Παρ’ όλα αυτά όλο το κλίμα που επικρατούσε στον οργανισμό δεν έπειθε ότι η ομάδα είχε πιστέψει στον στόχο της τετράδας. Ο σχεδιασμός του ρόστερ το περασμένο καλοκαίρι και η οργανωτική δομή της ΠΑΕ δεν έδειχνε ότι η διοίκηση πήρε το μήνυμα. Απ’ όλα αυτά που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, που αναδείχθηκαν από τον κόσμο, αλλά απ’ ότι φαίνεται δεν ίδρωσε το αυτί της. Αυτό ήταν, μετά την απογοήτευση της απώλειας του Κυπέλλου, το δεύτερο στοιχείο που ξενέρωσε τον κόσμο του Αρη. Υπήρξε μία… αναλαμπή στα συναισθήματα όταν η ομάδα βρέθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αλλά λίγοι πίστεψαν ότι το όνειρο θα κρατήσει για πολύ. Είναι άλλο να επιχειρείς να κερδίσεις έναν-δύο αγώνες με καλύτερους αντιπάλους, κι άλλο να προσπαθήσεις να κάνεις πορεία πρωταθλητισμού στους 26 αγώνες της κανονικής περιόδου. Το είπε και ο Ουζουνίδης όταν διαδέχτηκε τον Μάντζιο. «Ο Αρης είναι μία καλή ομάδα, αλλά θα πρέπει να αλλάξουν πολλά για να γίνει ομάδα πρωταθλητισμού». Κι αυτό είναι το διακύβευμα για τον Αρη.
Την ομάδα η οποία, με το καλημέρα τις προηγούμενες χρονιές, απογοήτευσε στις ευρωπαϊκές της συμμετοχές. Που μειονεκτεί σε σχέση με τους ανταγωνιστές της σε οργάνωση, επικοινωνιακούς βραχίονες και ρεαλιστική στόχευση.
Έχει ένα πλεονέκτημα ο Άρης σε σχέση με τις ομάδες που τον ακολουθούν, κι αυτό είναι ο κόσμος του. Στον αγώνα με τον Παναιτωλικό φάνηκε όμως ότι έχει χάσει μεγάλο μέρος από τη δυναμική του κόσμου του. Και δεν είναι μόνο η ταπεινωτική ήττα από τον Λεβαδειακό. Ίσως να επιτάχυνε την… απογοήτευση αυτό το αποτέλεσμα. Ο κόσμος είχε ξενερώσει πολύ νωρίτερα, όταν είδε την ομάδα να υποχωρεί από τις πρώτες θέσεις.
Συγχρόνως έκανε αξιολόγηση των μεταγραφών του καλοκαιριού και επιβεβαίωσε ότι η διοίκηση δεν έχει όραμα την τετράδα, με απόδειξη τις μεταγραφικές κινήσεις του Ιανουαρίου. Κινήσεις οι οποίες δεν έπεισαν ότι θα βοηθήσουν την ομάδα να κάνει την αγωνιστική υπέρβαση. Αν ήταν διαφορετικά τα πράγματα ο Άρης θα μπορούσε να είναι ήδη στην τετράδα και να βλέπουν οι αντίπαλοι την πλάτη του.
Σαφώς και οφείλουν οι «κίτρινοι» να το παλέψουν μέχρι την τελευταία αγωνιστική, αλλά σε κάθε περίπτωση ο κόσμος έχει χάσει την πίστη του σ’ αυτή την ομάδα, γιατί δεν ικανοποιείται πλέον με τη συμμετοχή της στο Conference League, από το οποίο φεύγει μετά από δύο αγωνιστικές. Κάτι τέτοιοι στόχοι δημιουργούσαν εφορία στον κόσμο, όταν επέστρεψε στη Super League, μετά από τα πέτρινα χρόνια.
Πλέον ο κόσμος του Άρη θέλει πολλά περισσότερα και ξέρει ότι οι μεγαλύτερες επιτυχίες δεν είναι μόνο υπόθεση μπάτζετ. Το αντίθετο. Μπορεί η ομάδα να φτάσει σε αποτέλεσμα που ονειρεύεται ο κόσμος, αν η διοίκηση το… πάρει αλλιώς.
Πάντως το δόγμα «Καρυπίδης ή τα τανκς», έχει ξεφτίσει.
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news
Μπείτε στην παρέα μας στο instagram
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube