Ο Αρης εκτροχιάσθηκε και πάλι σ’ έναν αγώνα που η εξέλιξη του έδειχνε ότι το χειρότερο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία.
Στο ποδόσφαιρο όμως ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτε. Ακόμη και η πρόβλεψη ότι ο αντίπαλος που επί 80 λεπτά δεν έκανε ούτε μία ευκαιρία, δεν μπορεί να σκοράρει. «Μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλη κουβέντα μην πεις» που λέει και η λαϊκή ρήση.
Γιατί ο Βόλος ότι δεν έκανε στα 80 λεπτά το έκανε μέσα σε επτά στο φινάλε. Παίρνοντας Οσκαρ αποτελεσματικότητας και παραδίνοντας ένα καλό μάθημα στους παίκτες του Αρη. Οι Βολιώτες κατάφεραν να σκοράρουν δύο φορές στις τρεις τελικές που είχαν όλο κι όλο στον αγώνα.
Αντιθέτως ο Αρης που είχε 15 τελικές, από τις οποίες η μπάλα στις εννέα πήγε προς την εστία και 71% κατοχή της μπάλας, δεν πανηγύρισαν γκολ! Φαινόμενο που δεν είναι πρωτόγνωρο για τον Αρη. Αντιθέτως είναι συνηθισμένο και δύσκολα οι «κίτρινοι», απ’ ότι φαίνεται θα βρούνε γιατρικό. Έναν γύρο και βάλε ο Αρης στους αγώνες που έχει κατοχή και δημιουργεί τελικές δεν σκοράρει ή όταν το κάνει το πετυχαίνει με δυσκολία.
Το κατάφερε με Παναιτωλικό από την άσπρη βούλα και με την ΑΕΚ δύο φορές, αλλά χθες πάλι έκανε βήματα προς τα πίσω. Επίσης σύνηθες φαινόμενο για την ομάδα του Μάντζιου. Αυτό το μπρος-πίσω το οποίο έχει να κάνει με την επιθετική αποτελεσματικότητα της ομάδας.
Ο Αρης και χθες είχε καλή μεσοαμυντική λειτουργία, αλλά άκαρπη υπεροχή. Εφθανε με μεγάλη ευκολία έξω από την περιοχή του Βόλου, ομάδα η οποία έδινε χώρο γιατί έδειχνε μεγαλύτερη προσοχή στο μεσοαμυντικό κομμάτι, αλλά στο τελευταίο 1/3 του γηπέδου επικρατούσαν και πάλι καταστάσεις vertigo. Κακή τελική πάσα ή αδυναμία να πάει η μπάλα στα δίχτυα.
Ο Αρης άρχισε τον αγώνα με τον Ασλανίδη στη θέση του απόντα Φαμπιάνο, τους Σάσα-Ματίγια στον άξονα και με τον Ντιαγέ σε ρόλο οργανωτή. Μ’ αυτό τον σχηματισμό κατάφερε να μη φτάνει η μπάλα στα πόδια του Φαν Βεερτ ή οι «κίτρινοι» να «κλέβουν» τη μπάλα στο ύψος του κέντρου. Ετσι ο Βόλος δεν έκανε ευκαιρία στο α’ ημίχρονο και ο Αρης που έκανε 77 επιθέσεις δεν πέτυχε γκολ!
Θα μπορούσε να το κάνει στο β’ ημίχρονο που ήταν περισσότερο πιεστικός και κυκλοφόρησε περισσότερο γρήγορα την μπάλα. Είχε τελικές μέσα από την περιοχή του Βόλου, αλλά και απέναντι του έναν κίπερ που απέφυγε τα λάθη.
Ο Αρης ανέβαζε την πίεση του, έχοντας προσθέσει στην φαρέτρα του Ιτούρμπε και Γκάμα, αλλά ο Βόλος ήταν αυτός που πάτησε την… σκανδάλη. Εκμεταλλευόμενος λάθος του Ντιαγέ στο ύψος του κέντρου και το ανέβασμα των αμυντικών του Αρη κατάφερε να πετύχει το πρώτο γκολ και λίγο αργότερα παίζοντας υποδειγματικά το επιθετικό τρανζίσιον να προκαλέσει δεύτερο σοκ στους «κίτρινους».
Το αποτέλεσμα είναι πλασματικό σε σχέση με την απόδοση των δύο ομάδων, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Ο προβλέψιμος Αρης τελικά που συνεχίζει να «παίζει» με τη φωτιά χθες για μία ακόμη φορά κατάλαβε ότι το παιχνίδι αυτό έχει κινδύνους και… πόνο.
FOCUS
Aν ψάχνει κάποιος τις αιτίες της δολοφονίας του Αλκη ας λάβει υπόψιν του ότι: Μόλις ένας στους 100 από αυτούς που συλλαμβάνονται για συμμετοχή σε αιματηρά οπαδικά επεισόδια τιμωρούνται! Οι υπόλοιποι 99 δεν τιμωρούνται ουσιαστικά ποτέ για τις αιματηρές συμπλοκές, που τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί, λόγω των επιεικών ποινών και της κωλυσιεργίας του δικαστικού συστήματος.
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.