Η επίλυση του διαχρονικού αγωνιστικού προβλήματος στην εκτέλεση μάλλον αποτέλεσε τον βασικό οδηγό ενίσχυσης του Άρη το περασμένο καλοκαίρι και συνοδεύτηκε από την αύξηση της ατομικής ποιότητας. Το αποτέλεσμα αναδεικνύοντας στατιστικά τις επιθετικές επιδόσεις της ομάδας αλλά υπάρχει και το κόστος στην άμυνα.
Ξεκινώντας από τα στατιστικά στοιχεία και καταγράφοντας τα πεπραγμένα εννιά αγωνιστικών, οι «κίτρινοι» σκοράρουν 1.77 γκολ ανά παιχνίδι, επίδοση η οποία είναι υπερδιπλάσια αυτής που τους χαρακτήρισε την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Αυτή η αύξηση του μέσου όρου είναι αποτέλεσμα της αύξησης της ατομικής ποιότητας η οποία οδήγησε και σε άλλη, αυτή των ουσιαστικών ευκαιριών και του ότι οι ποδοσφαιριστές είναι πιο εύστοχοι στην τελική προσπάθεια έχουν καθώς 4.8 σουτ βρίσκουν εστία.
Σημαντικό ρόλο παίζει η παρουσία του Αντρέ Γκρέι ο οποίος είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με έξι τέρματα και γιατί ο Τζαμαϊκανός κινείται μέσα στο «κουτί» σε αντίθεση με τον Αμπουμπακάρ Καμαρά ο οποίος είχε αναλωθεί στη λεγόμενη «βρώμικη δουλειά» βάζοντας τον εαυτό του σε δημιουργικό και όχι εκτελεστικό ρόλο.
Ο Άρης δεν έχει πάρει ιδιαίτερα πράγματα από τους νέους παίκτες γιατί Ράφαελ Καμάτσο και Ζερβίνιο δεν έχουν τόσο μεγάλη συμμετοχή στα παιχνίδια ή μάλλον στη λειτουργία της ομάδας. Αντιθέτως, ο Ντάνιελ Μαντσίνι επέκτεινε το διάστημα εξαιρετικής απόδοσης και ήδη μετρά τρία γκολ και δύο ασίστ. Πιο δημιουργικός όλων είναι ο Λούις Πάλμα με τις τέσσερις τελικές πάσες (σ. σ. οι τρεις εξ’ αυτών δόθηκαν βέβαια στον πρώτο αγώνα με την Γκόμελ) ο οποίος έχει σημειώσει και τρία γκολ.
Μέχρι στιγμής ο Άρης έχει πάρει γκολ από έξι διαφορετικούς παίκτες καθώς στη σχετική λίστα μπήκε και ο Σαλέμ Εμπακατά με το τέρμα που σημείωσε στη νίκη επί του Αστέρα στην Τρίπολη ενώ στην αντίστοιχη των πασέρ εισέβαλε και ο Μάνου Γκαρθία με την τελική πάσα που έδωσε στον Πάλμα στο δεύτερο γκολ επί του Ολυμπιακού.
Σε αντίθεση με την επιθετική λειτουργία, οι «κίτρινοι» δεν είναι ίδια ομάδα στην άμυνα αν και το… χάος που επικρατούσε διορθώθηκε από τον Τόλη Τερζή αλλά και στο ένα παιχνίδι του Άλαν Πάρντιου. Ο Άρης δέχθηκε 0.7 γκολ ανά παιχνίδι αλλά το βασικό πρόβλημά του ήταν οι προϋποθέσεις που έβρισκε ο αντίπαλος και το γεγονός ότι σε μόνιμη βάση ήταν εκτεθειμένη η τετράδα στην άμυνα. Βελτιώνοντας την αμυντική λειτουργία του, ο Άρης δέχθηκε μόλις ένα γκολ στους τελευταίους τρεις αγώνες και η συνέπεια που θα δείξει σ’ αυτόν τον τομέα μάλλον θα κρίνει και την αποτελεσματικότητά του στους επόμενους αγώνες.