Οικονομική αποζημίωση… μαμούθ παίρνει από το X (πρώην Twitter) ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε μπλοκάρισμένο λογαριασμό στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης το 2021.
Σε οικονομική αποζημίωση ύψους 10 εκ. δολαρίων συμφώνησαν X (twitter) και Ντόλαντ Τραμπ, όπως τονίζει η Wall Street Journal. Το «X» αποζημιώνει τον πρόεδρο των ΗΠΑ, επειδή το 2021 ανέστειλε τον λογαριασμό του, λίγες ώρες μετά την επίθεση των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο. Η αναστολή του λογαριασμού διήρκεσε σχεδόν δύο χρόνια, μέχρι που ο Ίλον Μασκ αγόρασε το Twitter, το Νοέμβριο του 2022.
Το Twitter μπλόκαρε τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ λίγες ώρες αφού υποστηρικτές του επιτέθηκαν στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου 2021, θεωρώντας ότι έδρασαν έπειτα από υποκίνησή του. Η αναστολή του λογαριασμού διήρκεσε σχεδόν δύο χρόνια μέχρι που ο Ίλον Μασκ αγόρασε το Twitter, τον Νοέμβριο του 2022.
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά του Twitter και του τότε επικεφαλής του, Τζακ Ντόρσι, ο οποίος έχει φύγει από την εταιρεία. Η προσφυγή του είχε απορριφθεί σε πρώτο βαθμό, όμως είχε ασκήσει έφεση.
Ο Ίλον Μασκ υποστήριξε ενεργά τον Τραμπ, προσφέροντάς του 277 εκ. δολάρια στην πρόσφατη προεκλογική του εκστρατείας, ενώ πλέον έχει γίνει στενός του σύμβουλος.
Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, οι δικηγόροι του Τραμπ αρχικά είχαν σκεφθεί να αποσύρουν τις κατηγορίες, προτού τελικά αποφασίσουν να καταλήξουν σε συμφωνία με το Χ.
Στα τέλη Ιανουαρίου η Meta, ιδιοκτήτρια του Facebook, δέχθηκε επίσης να αποζημιώσει τον Αμερικανό πρόεδρο, προσφέροντάς του 25 εκ. δολάρια, επειδή είχε αναστείλει τον λογαριασμό του το 2021.
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news
Μπείτε στην παρέα μας στο instagram
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube