Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την ΝΔ, Νίκος Ναούμης, ο οποίος είχε χάσει την όρασή του πριν από 20 χρόνια, μίλησε στο Metropolis 95.5 για τους λόγους που τον ώθησαν να διεκδικήσει μία θέση στην Ευρωβουλή.
«Έχασα την όρασή μου πριν από 20 χρόνια και είχα μία επιλογή να ζήσω ή να πεθάνω. Αποφάσισα να ζήσω και με το παράδειγμά μου να πείσω τους συνανθρώπους μου να μην το βάζουν κάτω. Κινούμαι συνεχώς, δεν σταματάει η ζωή σε μία αναποδιά» είπε αρχικά και συνέχισε:
«Όσο περνούν τα χρόνια η νοοτροπία των ανθρώπων αλλάζει. Αυτό είναι το παρήγορο. Ξέρουμε, όλοι ήμασταν σε ένα χωριό δακτυλοδεικτούμενοι. Λέγαμε ο τάδε ο κουτσός και ο στραβός, αλλά ο κόσμος, πλέον, έχει ευαισθητοποιηθεί. Τα μικρά παιδιά δέχονται την αναπηρία μας και ξέρουν ότι δεν είναι μεταδοιτκή».
Για τον στόχο του στην Ευρωβουλή: «Πρέπει να γνωρίζουμε ότι όχι μόνο για θέματα αναπηρίας, η Ευρωβουλή παίρνει τις αποφάσεις που εφαρμόζουν τα κράτη σε ποσοστό μεγαλύτερο από το 90%. Πιστεύω πως μπορώ να είμαι η φωνή όλων των ανθρώπων που δεν θέλουν να μιλήσουν ή είναι στο περιθώριο».
Για την ευαισθησία του σε αγροτικά ζητήματα: «Η λέξη οικολογία είναι της μόδας. Οι αγρότες είναι εκείνοι που προστατεύουν καλύτερα το περιβάλλον μας. Μεταξύ της Μεσογείου και της Βόρειας Ευρώπης υπάρχει μεγάλο χάσμα γιατί νότια έχουμε θέμα με την κλιματική αλλαγή που καταστρέφει σοδιές. Αυτοί που νομοθέτησαν λένε ένα χωράφι να είναι στο 10%, λες και έχουν την πολυτέλεια οι αγρότες να το αφήνουν να ξεκουράζεται για την επόμενη σοδειά. Με πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης έχουν συνασπιστεί οι χώρες του Νότου έχουν κοινή θέση σε αυτό το ζήτημα».
Κατέληξε λέγοντας: «Έχουμε επιλέξει κάποιες κατευθύνσεις σαν κυβέρνηση, όπως να ενισχύουμε τα εισοδήματα. Έγιναν αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους και στον κατώτατο μισθό, όπως και στα άτομα με αναπηρία. Το άλλο είναι οι έλεγχοι, με πρόστιμα μέχρι να αντιλαμβάνεται ο άλλος ότι εδώ δεν είναι μπανανία. Το καλάθι του νοικοκυριού ήταν πρωτοποριακό. Πλέον, αν έχεις αδικαιολόγητη αύξηση σε ένα προϊόν δεν θα πάρεις διαφήμιση. Εχουμε μία αποκλιμάκωση στον πληθωρισμό των τροφίμων».