Η ανασυγκρότηση της ομάδας με την έλευση του 55χρονου Πορτογάλου αθλητικού διευθυντή Ζοσέ Μπότο βρίσκεται δικαιολογημένα στο προσκήνιο της επικαιρότητας για τον Δικέφαλο την δεδομένη χρονική περίοδο. Όμως, “τρέχουν” και άλλα “θέματα”, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Ένα από αυτά, είναι και η κατασκευή της νέας Τούμπας. Στον Δικέφαλο περιμένουν την έγκριση του προεδρικού διατάγματος, το οποίο θα πρέπει να έχει όλα τα πρόσθετα στοιχεία που ζήτησε ο ΠΑΟΚ από τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Στην πρόσφατη γενική συνέλευση ο Μάκης Γκαγκάτσης, μιλώντας στους μικρομετόχους, είπε πως το νέο προεδρικό διάταγμα αναμένεται τον νέο χρόνο, τους πρώτους μήνες του νέου χρόνου.
Ποια είναι όμως η στάση του Ιβάν Σαββίδη; Της οικογένειας γενικότερα; Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες τις οποίες συνέλεξε η Metrosport, δύο είναι τα βασικά σχέδια που επεξεργάζεται ο μεγαλομέτοχος για το νέο γήπεδο.
Το πρώτο αφορά την έγκριση του προεδρικού διατάγματος, την μετεγκατάσταση σε άλλο γήπεδο (παραμένει ανοιχτό του Καυτανζογλείου, αρκεί να τρέξει τις διαδικασίες άλλος κυβερνητικός εκπρόσωπος και όχι ο Λευτέρης Αυγενάκης που χαρακτηρίστηκε από τον Γκαγκάτση ως εχθρός του ΠΑΟΚ). Αυτή είναι η πρώτη και σημαντική.
Υπάρχει και η δεύτερη. Το επονομαζόμενο Ισπανικό μοντέλο. Όπως σκέφτεται να κάνει η Μπαρτσελόνα για το Καμπ Νου, όπως κάνει η Ρεάλ Μαδρίτης με το Σαντιάγκο Μπερναμπέου, καθώς και άλλες ομάδες. Ο Ιβάν Σαββίδης έχει ζητήσει από τους συνεργάτες του, να αξιολογήσουν όλα τα δεδομένα. Το Ισπανικό μοντέλο, για να γίνει πιο κατανοητό σε όλους, περιλαμβάνει το γκρέμισμα μίας θύρας του γηπέδου και την κατασκευή (στην θέση αυτής που γκρεμίστηκε) μίας άλλης υπερσύγχρονης. Θα χτιστεί δηλαδή, θύρα προς θύρα.
Την ίδια περίοδο των εργασιών η ποδοσφαιρική ομάδα θα μπορεί να αγωνίζεται στην Τούμπα, το γήπεδο όμως δεν θα έχει την πλήρη χωρητικότητά του, όπως την γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Θα γίνονται εργασίες σε μία θύρα η οποία θα παραμένει κλειστή και παράλληλα οι υπόλοιπες θα λειτουργούν κανονικά.
Αυτό το μοντέλο της κατασκευής του νέου γηπέδου, θα επικρατήσει, εάν δεν προχωρήσει το πρώτο και βασικό σχέδιο. Μάλιστα οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν, πως η χρονική διάρκεια της κατασκευής του γηπέδου, θύρα προς θύρα, δεν θα ξεπεράσει τους 16 μήνες. Ως προς το κόστος κατασκευής, δεν έχει διευκρινιστεί, εάν θα είναι υψηλότερο σε σύγκριση με αυτό της εξ’ ολοκλήρου κατασκευής του νέου γηπέδου.
Βεβαίως τόσο στην μία, όσο και στην άλλη περίπτωση, είναι απαραίτητο να γίνουν όλες οι εργασίες για την ανάπλαση της Τούμπας, στους εξωτερικούς χώρους. Σε αυτό, θα κληθούν να συμβάλουν στα οικονομικά δεδομένα, τόσο η περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας, όσο και ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Τις υποσχέσεις που έδωσαν οι κ.κ. Τζιτζικώστας και Ζέρβας, θα κληθούν να τις υλοποιήσουν.
Σαββίδης: “Στην νέα Τούμπα έως το 2026”
Παράλληλα πρέπει να αναφέρουμε πως ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ είναι απόλυτος. Στους ανθρώπους της απολύτου εμπιστοσύνης του, μεταφέρει την πίστη και την επιθυμία του: “Στην νέα Τούμπα θα μπει η ομάδα έως το 2026, ανεξάρτητα ποια θα είναι η κυβέρνηση στην Ελλάδα. Το νέο γήπεδο θα γίνει, πάση θυσία”.