Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Σταύρος Μυκονιάτης, που βρίσκεται στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας μπάσκετ του Κατάρ. Ο έμπειρος κόουτς μίλησε για τη ζωή στο Κατάρ, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, την προσπάθεια για άνοδο του αθλητισμού στον αραβικό κόσμο αλλά τις αλλαγές στην Ντόχα τον τελευταίο καιρό λόγω του Μουντιάλ.
Αναλυτικά όσα είπε:
Για την απόφαση να πάει στο Κατάρ: «Όταν ήμουν στο Ρέθυμνο υπήρχε μία πρόταση να έρθω και να δουλέψω στην εθνική ομάδα του Κατάρ, είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα τότε και το θεώρησα unfair να φύγω. Τον προηγούμενο χειμώνα μου ήρθε η πρόταση και την δέχθηκα για να δω πως είναι και τα πράγματα εκτός Ελλάδας. Στην αρχή, τους πρώτους μήνες ήταν δύσκολα, η γραφειοκρατία είναι δύσκολη για να μπορέσεις να εγκατασταθείς, έχουν τον δικό τους ρυθμό, . Όταν το ξεπεράσεις αυτό, τότε αρχίσεις και προσαρμόζεσαι. Οι Καταριανοί είναι ένας εύπορος λαός, δουλεύουν ως επί το πλείστον σε κρατικές θέσεις, αμείβονται καλά και έχουν ένα υψηλό βιοτικό επίπεδο. Οι υπόλοιποι δουλεύουν σε συγκεκριμένες δουλειές. Στο αθλητικό κομμάτι η κουλτούρα τους δεν είναι σε υψηλό επίπεδο, υπάρχει όμως ενδιαφέρον για να δουλέψεις σε μια αραβική χώρα. Γενικά οι αραβικές χώρες προσπαθούν να φτάσουν την Ευρώπη και κάνουν πράγματα, όπως έγιναν στο Ντουμπάι τον προηγούμενο μήνα με τους Μπακς».
Για το τι άλλαξε με το Μουντιάλ: «Έχουν αλλάξει πολλά πράγματα τις τελευταίες 15 μέρες, έχουν μπει στην τελική ευθεία, έχουν γίνει οι απαιτούμενες ρυθμίσεις, έχει απαγορευτεί να πας με το αυτοκίνητο σε περιοχές παραλιακές. Μεγάλα μέτρα ασφαλείας για τα ξενοδοχεία, η πόλη είναι στολισμένη με τα λάβαρα του Μουντιάλ, οι δημοσιογράφοι είναι έτοιμοι να δώσουν τα δικά τους ρεπορτάζ. Εχουν αρκετούς Βραζιλιάνους παίκτες, οπότε υποστηρίζουν την Εθνική Βραζιλίας. Η αλήθεια είναι πως δεν θα πάω σε κάποιον αγώνα, στο τέλος του μήνα θα πάμε στην Τουρκία για να συνεχίσουμε την προετοιμασία μας. Ο Μέσι είναι πιο δημοφιλής στον κόσμο του Κατάρ. Οι εργασίες γίνονταν επί 24ώρου βάσης, σε πολλές περιοχές υπήρχαν γεννήτριες με προβολείς για να δουλεύουν συνεχώς, κυρίως Ινδοί και από το Μπαγκλαντές ήταν οι άνθρωποι που δούλευαν σε αυτά τα έργα. Φτωχές περιοχές είναι κυρίως εκεί που μένουν μετανάστες. Τα γήπεδα σε παραπέμπουν στο μέλλον. Προσπαθούν να παντρέψουν την Αμερική, την Ευρώπη και την αραβική κουλτούρα».