Για την πρόταση που κατέθεσαν σχετικά με την κατασκευή του νέου γηπέδου του Άρη μίλησε μέσω των social media, ο Αντιπεριφερειάρχης υποδομών Κεντρικής Μακεδονίας, Πάρης Μπίλλιας τονίζοντας ότι θα μπορούσε να ολοκληρωθεί το 2026.
Συγκεκριμένα:
«Ικανοποίηση, περηφάνια, χαρά! Με τον φίλο μου, αρχιτέκτονα – πολεοδόμο Τάκη Δούμα ενώσαμε τα μυαλά μας, προκειμένου να βρούμε και να καταθέσουμε μία νέα, αναπτυξιακή, τεχνοκρατική και ταυτόχρονα υλοποιήσιμη πρόταση για τη Θεσσαλονίκη που ονειρευόμαστε. Και βρήκαμε!
Την καταθέσαμε και η ιδέα μας υιοθετήθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο, καθώς ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην ομιλία του στην 85η ΔΕΘ.Ως βάση εκκίνησης είχαμε δύο δεδομένα: Ότι η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη από ελεύθερους χώρους πρασίνου, αλλά και από προσέλκυση επενδύσεων. Τόσο το πράσινο, όσο και οι επενδύσεις, μπορούν να δώσουν διαφορετικού είδους «ανάσες» στην περιοχή.
Γνωρίζαμε την επιθυμία της διοίκησης του Άρη για την αναβάθμιση του ποδοσφαιρικού γηπέδου. Έτσι, από τη μια έχουμε τον Α.Σ. Άρη που θέλει την αναβάθμιση του γηπέδου στη Χαριλάου και από την άλλη τη Θεσσαλονίκη που χρειάζεται ελεύθερους χώρους. Οι παραδοχές αυτές αποτέλεσαν την αφετηρία της πρότασής μας. Δεν αργήσαμε να σκεφτούμε ότι υπάρχει οικόπεδο, περίπου 170 στρεμμάτων, εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, στο παραλιακό τμήμα επί της Λεωφόρου Γεωργικής Σχολής, το οποίο ανήκει στον ΟΑΕΔ. Ακολουθεί μία λογική αλληλουχία.
Ο Α.Σ. Άρης παραχωρεί τα 23 στρέμματα που καταλαμβάνει το γήπεδο στη Χαριλάου και ο χώρος μετατρέπεται σε υπερτοπικό πάρκο, το οποίο ενοποιείται με το πάρκο της Νέας Ελβετίας, με χώρους πρασίνου, αναψυχής, πλατείες. Κι επειδή η περιοχή είναι ταυτισμένη με τον αθλητικό σύλλογο, κρατάει 500 τ.μ., για τη δημιουργία μπουτίκ.
Ο ΟΑΕΔ διαθέτει τα 170 στρέμματα και εκεί κατασκευάζεται νέο γήπεδο, δυναμικότητας 33.000 θέσεων, σε έκταση 50 στρεμμάτων. Ταυτόχρονα, κατασκευάζονται εντός του οικοπέδου κατοικίες, γραφεία, εμπορικό κέντρο, καταλαμβάνοντας έκταση περίπου 30 στρεμμάτων. Τα υπόλοιπα 90 στρέμματα χρησιμοποιούνται ως κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου, αναψυχής και στάθμευσης. Και πάμε στο πρακτικό. Τη χρηματοδότηση για όλα αυτά. Υπάρχουν απαντήσεις για όλα.
Το πρότζεκτ στο σύνολό του είναι κοστολογημένο, υλοποιήσιμο και μπορεί να έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του 2026. Για την πρότασή μας αυτή ενημερώσαμε τον Πρόεδρο του Α.Σ. Άρη Λευτέρη Αρβανίτη και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.
Η πρόταση μας έγινε δεκτή με ενθουσιασμό. Στη συνέχεια ο Τάκης Δούμας, ο Λευτέρης Αρβανίτης κι εγώ επισκεφθήκαμε τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και του καταθέσαμε το σχέδιο μας. Ανάλογη ενημέρωση κάναμε και στον Πρόεδρο της ΠΑΕ Άρης, Θόδωρο Καρυπίδη.
Σήμερα, μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και τη δεδομένη στήριξη του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα οι φίλαθλοι του Άρη έχουν κάθε λόγο να αισιοδοξούν για την κατασκευή νέου γηπέδου, ενός έργου το οποίο θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη στη Θεσσαλονίκη και σε όλους τους κατοίκους της».
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook