Παρότι άλλαξε η δομή της Super League2, το Πρωτάθλημα κουβαλάει ένα βαρύ παρελθόν που το στοιχειώνει. Και θα συνεχίσει να το στοιχειώνει, όσα χρόνια κι αν περάσουν, καθώς δεν έχει γίνει κάτι θεαματικό ώστε να αλλάξει η μουτζουρωμένη εικόνα του. Ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης είχε την… έμπνευση της αναδιάρθρωσης αυξάνοντας τα έσοδα των ομάδων από τη δημόσια τηλεόραση. Πίστευε ότι ίσως να ήταν ένας καλός τρόπος ώστε να εκλείψει η διαφθορά στην κατηγορία. Μάλλον όμως είχε στρεβλή αίσθηση των πραγμάτων. Η αναδιάρθρωση έγινε, αλλά τελικά οι ομάδες δεν πήραν όσα τους υποσχέθηκαν. Οπότε επιχειρούν να επιβιώσουν όπως η κάθε μία μπορεί. Από τη στιγμή που Κέρκυρα και Απόλλων Πόντου έχουν τυπική παρουσία στο Πρωτάθλημα, δεν θα έχουν καμία αξία ούτε τα πλέϊ άουτ.
Το αν η διαφθορά ζει και βασιλεύει στην κατηγορία, είναι ένα θέμα για το οποίο θα πρέπει να αποφασίσει η δικαιοσύνη. Από τη στιγμή που ΕΕΑ πετάει τους φακέλους στο καλάθι των αχρήστων, λόγω έλλειψης σοβαρών στοιχείων, είναι άσκοπη η οποιαδήποτε κουβέντα.
Το θέμα πάντως είναι ότι δεν είναι ελκυστικές οι ομάδες της Super League2 για αξιόπιστους επιχειρηματίες. Παράγοντες- γυρολόγοι υπάρχουν, αλλά αυτοί μοιάζουν με τους διάττοντες αστέρες. Κάνουν ό,τι κάνουν κι αφήνουν τις ομάδες τους στη μοίρα τους.
Η Δόξα Δράμας είναι ένα καλό παράδειγμα για την εικόνα του Πρωταθλήματος. Ο Γιάννης Μπύρος έκανε το αγροτικό του, το πλήρωσε ακριβά, αλλά δεν άφησε την ΠΑΕ με χρέη. Παρ’ όλα αυτά εδώ και τρεις μήνες δεν υπήρξε ενδιαφέρον από κάποιον σοβαρό επιχειρηματία για να αγοράσει την ΠΑΕ. Ετσι χθες έγινε μία συγκέντρωση στη Δράμα με στόχο να προκύψουν χορηγίες και να εκτιμηθεί η υπάρχουσα κατάσταση. Το αποτέλεσμα δεν ήταν ενθαρρυντικό. Ισως να υπάρξει στο μέλλον κι άλλη τέτοια προσπάθεια. Το σίγουρο όμως είναι ένα: Με τεχνητές αναπνοές δεν μπορεί να σωθεί η Δόξα Δράμας. Θέλει έναν βασικό αιμοδότη ο οποίος μέχρι στιγμής δεν φαίνεται στον ορίζοντα.