Οι εταιρείες συνδρομητικής τηλεόρασης χάνουν 100 εκατ. ευρώ τον χρόνο από τη μή αντιμετώπιση της πειρατείας. Με τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν πολλές σειρές που έχουν γυριστεί στην Ελλάδα και να υποστηριχθεί περαιτέρω η μετάδοση των αθλητικών γεγονότων. Αν δεν παταχθεί το φαινόμενο, δεν είναι βέβαιο πως η Cosmote TV και η Nova θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούν τις διοργανώσεις ποδοσφαίρου και μπάσκετ.
Οι συλλήψεις του οργανωμένου κυκλώματος πειρατείας συνδρομητικών τηλεοπτικών προγραμμάτων που έγιναν από την ΕΛΑΣ προ ημερών και το «dynamic blocking» που εφαρμόζουν η Cosmote TV και η Nova ίσως να περιορίσουν κάπως το φαινόμενο. Και είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από καιρό, με την ΕΛΑΣ να προχωράει σε συνεχείς έρευνες που έχουν αποδώσει μέχρι στιγμής χειροπιαστά αποτελέσματα.
Αυτό που δεν έχει γίνει ακόμη κατανοητό είναι ο κίνδυνος στον οποίο μπαίνουν όσοι αποφασίζουν να έχουν πειρατικές συνδέσεις. Στην πραγματικότητα, όσοι δίνουν λιγότερα χρήματα για μια πειρατική συνδρομή βάζουν το οργανωμένο έγκλημα στο σπίτι τους. Οι χάκερ μπορούν να αποκτήσουν άμεσα πρόσβαση στα στοιχεία των παράνομων συνδρομητών, ενώ, ταυτόχρονα, το μαύρο χρήμα των πειρατικών συνδρομών συνδέεται με τη διακίνηση ναρκωτικών, τη μαστροπεία και το human trafficking.
Ποινές και για τους χρήστες “πειρατικού” προγράμματος συνδρομητικής τηλεόρασης
Οι χρήστες πειρατικού προγράμματος συνδρομητικής τηλεόρασης έχουν ποινικές ευθύνες, καθώς προβλέπεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός μήνα και χρηματική πρόστιμο έως και 15.000 ευρώ, σύμφωνα με το ΠΔ 343/2002. Το γεγονός ότι πλέον δεν πληρώνουν μόνο με μετρητά άλλα και με τη μορφή Paypal σημαίνει ότι αφήνουν πίσω τους και ψηφιακά ίχνη, οπότε είναι και εύκολο να εντοπιστούν. Οι εταιρείες συνδρομητικής τηλεόρασης εδώ και καιρό έχουν ζητήσει οι ποινές να γίνουν πιο αυστηρές και για τους τελικούς χρήστες των πειρατικών τηλεοπτικών προϊόντων.
πηγή: typologies
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook