Με δυνατές επιδόσεις και έντονο συναγωνισμό ολοκληρώθηκαν οι κούρσες των 10.000μ. στον 19ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος».
Ο Ορφέας Γιαννάτης του ΓΣ Ηρακλής κατέκτησε την πρώτη θέση στους άνδρες με χρόνο 31:21. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Κωνσταντίνος Πασπαλιάρης (Mizuno Running Team) με 31:37, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Γιώργος Ματζαρίδης (Matzaridis Running Team) με 31:44.
Στις δηλώσεις μετά τη νίκη του, ο Γιαννάτης είπε: «Ο αγώνας ήταν πολύ ωραίος και η διαδρομή. Μας έκανε πολύ καλό καιρό. Δεν ένιωθα πολύ καλά από την αρχή αλλά χιλιόμετρο χιλιόμετρο πίεζα και έλεγα στον εαυτό μου άλλο ένα. Όταν βγήκα παραλιακή τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα. Η διαδρομή ήταν εύκολη εγώ δεν ήμουν καλά. Δεν το περιμένω τόσο δύσκολα αλλά συμβαίνει. Επόμενος στόχος μου είναι το πανελλήνιο στα 10χλμ σε τρεις εβδομάδες. Σήμερα ήταν ένα τεστ για να δω που βρίσκομαι. Είμαι πολύ χαρούμενος».
Στις γυναίκες, η Αθανασία Κοκκορού (Stoikos Running Team) επιβεβαίωσε την εξαιρετική της κατάσταση, κερδίζοντας την κούρσα με 34:51.
Δεύτερη ήταν η Κατερίνα Κουτλή των Adidas Runners Athens με χρόνο 35:38, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε η Άννα Μαρία Γκράτσια (ΑΓΣ Οινοφύτων Αγίου Στεφάνου Αττικής) με 38:12.